Чувство за вина след изневяра...

• 22 706
  • 951
  •   1
Отговори
# 630
Стига де, телефонен и виртуален кекс можеш и с непознати да правиш. Какво привличане има там и сигнали?

# 631
  • София
Което показва, че приказката за работата и личния живот е вярна - човек да не престъпва границите в службата и да не смесва работата с любовните закачки. И двамата да си направят изводите.

# 632
Стига де, телефонен и виртуален кекс можеш и с непознати да правиш. Какво привличане има там и сигнали?

С някой, който не си виждал и няма да видиш е едно, с друг където сте всеки ден заедно и си правите закачки и флиртчета е съвсем различно.

# 633
  • София

С някой, който не си виждал и няма да видиш е едно, с друг където сте всеки ден заедно и си правите закачки и флиртчета е съвсем различно.
Създава се емоционална връзка, за тия месеци не крепка, а сериозна.

# 634
  • София
Варварин, чувството за вина не винаги е адекватно на ситуацията. Примери безброй.

РФ, а по какъв начин трябва да се изрази една жена, за да разбере един мъж, че грешно е разчел сигналите и трябва да спре? Или неговата (невярна) интерпретация надцаква обективната реалност?

Което показва, че приказката за работата и личния живот е вярна - човек да не престъпва границите в службата и да не смесва работата с любовните закачки. И двамата да си направят изводите.

Стана ми забавно от твоя коментар, защото се сетих как в темата за секса на работноот място, някой ми разтягаше локуми, как с колегите нямало опастност да ти се случи случка... е, the things you learn (the hard way) Joy

# 635
А тогава с каква цел го правиш ?

# 636
  • София
И на двамата работната им етика е под морското равнище. Надявам се авторката да си направи изводите как да се държи на следващото си работно място.

# 637
  • София
Всичко това от безсексие.
Ма, правете любов, днес, сега! Не се пазете за ново, че гледайте драми....

# 638
Ще се изненадаш колко много хора го правят. Има си термин за тези мъже, даже и бизнеси с това. Не го разбирам и не е моето, но съм наясно, че има индустрии от това.

# 639
Лъвице, не знам, аз ли не се изразявам правилно, ти ли/може и други да има/не си разбрала какво имам предвид... Ще се опитам да обясня.
Чувството за вина, когато се появи, ти показва, че нещо си сгафил по отношение на себе си. Вина не изпитваш, защото някой друг нещо е направил, вина изпитваш когато ти не си доволен от себе си.
 След него следват два пътя. Единият е да си изясниш кое ти пречи, да го отстраниш, да се проявяваш по друг, различен начин. Това променя теб, после ситуациите около теб. Не си отглеждаш усещането за вина. То си е свършило работата и си отива.
Вторият път е да си отглеждаш и задълбочаваш чувството за вина, да го уголемяваш и да се панираш, да си запазиш и задълбочиш неносещото ти удовлетворение твое, собствено поведение и отношение както към теб, така и към света около теб.
Ето ти един механизъм, който може да се включи правилно и неправилно.

Не е така. Може да изпитваш чувство за вина и без да си виновен ти в действителност, защото се чувстваш отговорен за всички беди около себе си и близките си.

Цитат
Всеки вид травма може да подтикне детето да се превърне във възрастен, който непрекъснато се чувства виновен. Това може да включва:

- физическо, словесно или сексуално насилие;
- загуба на родител или близък;
- банкрут на семейството и загуба на дома;
- раздяла на родителтие, тежък развод.

Всяко дете, на което не е внимателно обяснено какво се случва, може да остане с вътрешно убеждение, че обстоятелствата са плод на негово действие или бездействие. Така например сексуално малтретираните деца израстват с мисълта, че са предизвикали това, което им се е случило. Те имат нужда от адекватна терапия, за да преодолеят подобни дълбоко вкоренени чувства.

# 640
  • Далечният изток
Леле, хора, някои от вас явно живеят само у форума.... И никакъв живот в реалния свят. Или са имали контакт само с един единствен мъж и той се е развил по списъците им и край..... Защо не приемете, че има мъже и мъже, жени и жени, ситуации и ситуации. Ама как и какво ще се случи, понякога няма как да сте си го измислили и премислили предварително. Някои си имат травми от детството, други като нямат - пък стига са съдили от собствената си камбанария... Авторката е едно объркано момиче, жена по-скоро, но в живота до тук са й се случвали неща, които при някои от вас нито са се случвали, нито въобще са подозирали, че е възможно. Престанете да съдите - авторката, колегата, годеника.... Дано авторката да си е взела поуките, има ли, няма ли вина, изводите са по-важни.

# 641
Ще се изненадаш колко много хора го правят. Има си термин за тези мъже, даже и бизнеси с това. Не го разбирам и не е моето, но съм наясно, че има индустрии от това.
Да, така е, обикновенно или е за пари или за кеф. И ето стигнахме до ключовият момент в темата и въпрос към всички, които упорито намилат, че не е изневяра, а насилие. Защо Авторката е правила телефонен секс ? И понеже не е било за пари, кой отговор остава ? И оттам следва вторият въпрос: куче със салам ли се плаши ? Мечка от мед бяга ли ? Прост въпрос задавам, ще помоля за прост отговор. Благодаря

# 642
Дадох ви описание на един прост механизъм. От девет кладенци вода няма нужда да ми носите. Отдавна съм ги изпила.

# 643

РФ, а по какъв начин трябва да се изрази една жена, за да разбере един мъж, че грешно е разчел сигналите и трябва да спре? Или неговата (невярна) интерпретация надцаква обективната реалност?

Категоричен.

# 644
Ами, всъщност е супер, че не са преживявали нещо такова. Радвам се дори. Всеки си мисли, че неговото е общовалидно и щом на тях не им се е случвало, то на никого не се е случвало. И аз си мислих, че всички са като мен, ама ето, че не са.

rf22, какво по-категорично от думете "не, не искам", дори изкрещяни от авторката? Това, че за някои хора "не" означава "да" е друг въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт