Отговори
# 180
С протекторите се родих, детето суче, после цедя и давам ако иска. Но ми е далеч по- спокойно. Дано успеем само на кърма. ММ да съм била редувала,  за да видим колко яде.... Не му отговорих.
Сега се мъча да му обясня , че трябва да замразяваме оставащото,  той да и го даваме на няколко пъти...а новото.....
Капките физиологичен разтвор , след като ги отговоря мога да ги ползвам поне 2 дни нали? Те само за очичките ...

# 181
Здравейте и от мен, ние сме си вкъщи от няколко дни, АМ не съм давала от както ни изписаха, тогава ми слезе кърмата, изцедих се в болницата и още там й дадох кърма. Зърната ми са много плоски и малката не може да ги захапе, но със силиконовите протектори се справяме чудесно, само с тях я кърмя. Добре си хапва детето, но от два дни вече млякото е много и тя се дави докато суче, за това я кърмя с почивка за оригване между смяната на гърдите, но май пак к идва в повечко и й става тежко, защото често хълца след хранене. Но не я ограничавам, давам й докато заспи на гърдата за 2-3 минути и после я оригвам и слагам в леглото. Иначе и аз се цедя, защото понякога имам чувството, че гърдите ми ще се пръснат, стават много болезнени, но цедя малко, колкото да омекнат леко. Започнах да замръзявам изцеденото, не искам да изхвърлям като има.
Вчера я изкарах на терасата за 30мин, така хубаво си спа! Сглобихме количката и започваме с малко спане на терасата и скоро, ако е хубаво времето ще се разходим и по улиците.
Пъпчето й падна още на 4тия ден, още почиствам със спирт и вече почти се прибра. Иначе си я изкъпахме в коритото още 1вия ден, пъпа още не беше паднал. Всеки ден я къпем в коритото, само че през ден мием косичката. Всяка сутрин мием дупето на чешмата, а ако много се наака през деня пак.
За съжаление се сдобихме с конюктовит от болницата, но слагам капки и мехлемче. Очето й е зачервено и има секрет, но не я дразни.
През нощта вече се научих да спя, когато и тя спи, че в началото само я наблюдавах спи ли, добре ли е. Вече се събуждам само от мрънкането й, че е гладна, не я оставям да се разплаче и след хапване си заспива.
Дълго стана, ама това са моите бебешки вълнения 😅

# 182
Ани, на нашите ампулки пише след отваряне да се ползват, ако остане да се изхвърли.
Педиатърката мина днес, доволна е в, каза че може да го изкараме лека полека.

# 183
Мами, моята Далия получи ужасен обрив като мехури по дупето (прикачвам снимка). Мием я на чешмата след всяко акане, обикновено винаги я хващаме кога ака и не я оставяме да седи така. Смених мокрите кърпи с такива, които са 99 % вода и се стараем да ограничим използването им до минимум, но явно не е от кърпите. Възможно ли е да е алергия към памперсите или някакви гъбички? На някоя от вас случвало ли се, според вас трябва ли да посетим педиатърката?  Прикачвам и една схема с препоръчителни милилитри за хранене през първия месец, която ми дадоха от болницата. Педиатърката я видя и каза, че за нея е ок, но да не се притеснявам, ако детето се отклонява от нея, ако пишка, ака и наддава - всичко е наред.

# 184
Уфи, подсечено е май. Моя момък също се подсече, днес педиатърката също го видя и потвърди. Мажем се с павловича мас(педи каза че е ок) и сме с памперс премиум. Гледам по рядко с мокри кърпи и мием дупето като се наака. Интересното е, че в родилното 7 дни не се подсече, само с морски кърпи и същите памперси. Проблема стана като се прибрахме. Започнах да го мажа със судокрем и май го протърках и оттам тръгна. При нас е не толкова на дупето, колкото към свивките на крачетата. Гледах във фб групата, че доста майки се оплакват от памперс премиум, та се чудя дали да не сменя за известно време да видя с други дали ще продължава проблема.

# 185
И ние сме с памперс премиум, лошото е, че съм се запасила с два пакета. И при нас от родилното ни я изписаха без подсечено, та се чудех да не е алергия/гъбички или нещо подобно, защото свеки ме наплаши, че не било нормално подсичане
Уфи, подсечено е май. Моя момък също се подсече, днес педиатърката също го видя и потвърди. Мажем се с павловича мас(педи каза че е ок) и сме с памперс премиум. Гледам по рядко с мокри кърпи и мием дупето като се наака. Интересното е, че в родилното 7 дни не се подсече, само с морски кърпи и същите памперси. Проблема стана като се прибрахме. Започнах да го мажа със судокрем и май го протърках и оттам тръгна. При нас е не толкова на дупето, колкото към свивките на крачетата. Гледах във фб групата, че доста майки се оплакват от памперс премиум, та се чудя дали да не сменя за известно време да видя с други дали ще продължава проблема.

# 186
Уфи, прикачам да видиш какво е при нас положението
Скрит текст:
на свивките се пообели и вече е една идея по-добре, като че ли с тая мас по добре се повлиява, нито судокрем смея да мажа, нито бочко, нищо на цинкова основа. Аз също имам доста памперси, почти цял пакет 1ца, един бокс 2ка и един пакет 4ка купен по грешка от мм, ама ако трябва ще ги сменяме и ще ги продавам тия, само като му видя дупето и аз се изприщвам.

# 187
Мен ме притеснява ходенето по голяма нужда. Памперсите ги пълни с пишкано, обаче ака веднъж на два дни, но по много. Даже ония ден преля чак до вратлето. Питах вчера педиатъра, каза вероятно не му стига храната и да давам по 120мл ам.  За едномесечно ми се струва много, а и как да регулирам кърмата, ако на всяко ядене му давам и ам? Ама пък ако наистина не му стига? Чета по цял ден статии и блогове. В едни пише няколко да го държа само н агтрда, дори и да е гладен, за да се регулира производството , в други пише да не го държа гладен и вече и аз не знам , какво да правя. Но сърце не ми дава да го държа гладни детето Sad
При нас положението със ходенето по голяма нужда е същото, по един път на ден или през ден, но количество е много. Изцяло на кърма е, питах в болницата още и казаха, че няма проблем, педиатърката каза същото. Мислех че, не и стига, но като я премерих на 30тия ден беше качила 1,470кг., вече е 5кг, а я изписаха 3,530кг, така че мисля че се храри добре.

# 188
Момичета, можете с павловича мас,  на всяка смяна на памперс мажа и нямаме проблем.  Не го пестя, по- добре да купя още една кутия вместо така да се подсече, то това болиии.
А кремчето е много леко и приятно, има мирис на бадем и не е мазно като мас. Попива си и омекотява .

Ние днес направихме маратон без спане от 10 от 17. Не ще и това е, само мрънка и суче, то вече няма и какво....като е постоянно на цица няма време да се сформира мляко, и седят празни. Не са както вечер пълни, натежали...

# 189
  • Sofia
Момичета, можете с павловича мас,  на всяка смяна на памперс мажа и нямаме проблем.  Не го пестя, по- добре да купя още една кутия вместо така да се подсече, то това болиии.
А кремчето е много леко и приятно, има мирис на бадем и не е мазно като мас. Попива си и омекотява .

Ние днес направихме маратон без спане от 10 от 17. Не ще и това е, само мрънка и суче, то вече няма и какво....като е постоянно на цица няма време да се сформира мляко, и седят празни. Не са както вечер пълни, натежали...
Тео беше така три дни. Постоянно на ръце и мрънкащ, едната нощ почти не спах. Днес се оправи и си починах пълноценно. Хубаво е като знаеш, че е кратък период и минава. Днес отново се дави с мляко Simple Smile

# 190
Ох милите душички ☹️.Момичета мога да ви кажа, че това са от памперсите.Едно време с каката ползвах памперс прима,но бяха свършили и изпратих ММ до магазина и беше взел молфикс,още на другия ден целите гениталии и бяха в пъпки и зачервено веднага се усетих,че е от памперса.И продължих до края с примата.Сега с Алпай пак ползвам прима и да чукна на дърво и на него му понасят добре на кожата..Не мога да ви дам съвет с какво да мажете,но дали крем здраве няма да помогне..!!?!? 🤔 Нали е за подсичане,защото Дуйгу като има пъпки някъде или е зачервена веднага мажа със здраве и на другия ден вече са по-малки или заздравяли..

# 191
Уфи и аз като свекито ти ще кажа че не ми изглежда на подсичане,  а на обрив. Ако е някоя бактерия,  педито ще ти изпише кремче и за няколко дни ще се махне. Махни ги тези Памперс , с нещо ги ароматизират и според мен допринасят за такива обриви. Пробвай Пуфис,  аз ги открих с Мони, защото и нейното дупе се обриваше често с тези Памперс.

Тази вечер при нас бе сефтето на АМ.....цели 80мл и заспа като пън, а преди това четири кърмения за два часа,  ама като няма си няма. Направо се родих. Отивам да се изкъпя и се бухам в кревата.

# 192
  • Sofia
Уфи и аз като свекито ти ще кажа че не ми изглежда на подсичане,  а на обрив. Ако е някоя бактерия,  педито ще ти изпише кремче и за няколко дни ще се махне. Махни ги тези Памперс , с нещо ги ароматизират и според мен допринасят за такива обриви. Пробвай Пуфис,  аз ги открих с Мони, защото и нейното дупе се обриваше често с тези Памперс.

Тази вечер при нас бе сефтето на АМ.....цели 80мл и заспа като пън, а преди това четири кърмения за два часа,  ама като няма си няма. Направо се родих. Отивам да се изкъпя и се бухам в кревата.
Аз използвам пуфис сензитив и подкрепям Скруби Simple Smile

# 193
Добре де, пуфиса единичка не са ли много големи.. Ние оправихме един малък пакет, но ни се сториха доста по-големи от памперс, та се върнах на тях.. Все се чудя дали ще разбера кога трябва да минем на двойка 😅
Ох като ги гледам тези малки дупета ми става много тъжно, миличките сигурно им е много неприятно Sad нашето дупе е добре засега с павловича мас, много ми харесва като за 7лв мисля, че е повече от перфектна.

# 194
Скруби, същата работа , вечер в 9 изпива АМ 40-60мл и заспива като пън. Буквално го надува и откарва голям сън. Това ми е спасението да влезна в банята.
А от одеве съм с разранена ареола. Не толкова зърното колкото кожата около него е зачервена, набръчкана и боли. След банята ги намазах с Лансинох но си щипе....После за кърменето ще е трудно. Но ще взема да мажа тези дни редовно и почвам да не го оставям да си играе.... и да седи продължително.
Дано не е някоя инфекция.
На него на горната устна пък му стана като леко мехурче. Офффф
Уж всичко е наред и все нещо става. Аман бре. А до към 20ч ни нямаше нищо. Явно днес доста се заседя на циците.

А за памперса  вече нямам търпение да свършват  закупените единична, и да минем на 2. Усеща се кога да минеш като вече видимо  му стягат, остават линии от ластиците, пропускат, малки са му и тнт. Ама имаме още малко 1. Да свършат и край с тях. Аз на Лидъл си харесах засега, но ще пробвам и ,,Мамия,, Някакви внос от Англия  са....и на добра цена.

Общи условия

Активация на акаунт