С какво ви дразнят мъжете /тема №6/

• 48 906
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
Говоря след редовна работа и то нощна смяна, не инцидентно по няколко часа да поработи и да гледа дете. Аз съм се усещала как нощем детето ме буди с рев 1-2 часа, след като съм заспала, след уморителен и стресиращ ден, изпълнен с нерви и тръшкане, и ми се е искало да я удрям, да удрям, докато млъкне. 1-2-годишно не си лежи кротко и тихо, защото майка му е уморена и иска да поспи, нито се обслужва само, та при всички случаи има ли нужда от нещо - храна, смяна на памперс, внимание, гушкане, разходка, някакво разнообразие, любима игра и т.н., ще гледа настоятелно да си го получи. Също така, освен ако не живее в стая с меки тапицирани стени, пълна само с меки играчки и мебели, все ще си намери нещо, с което да се нарани, че и по-лошо, или да направи някоя беля, цапайки, разхвърляйки и чупейки, създавайки работа на човек, който със сетни сили примерно е изпрал и изчистил, ако бъде оставено без надзор за повече от няколко минути. Изтощените хора са нервни, опасни и неадекватни, особено към малки деца, неможещи да се грижат сами за себе си дори и за кратък период.

# 631
  • София
Абсолютно изтощително е да гледаш дете след нощна. На времето, когато имах нощни имах и две малки деца. Ако не беше гледачката, нямаше да оцелеят.

# 632
Цитат
Добре значи. В такъв случай щом сме имали глупостта да се оженим, значи край... Трябва да спрем да живеем и да забравим за индивидуалните си потребности. Щото както стана ясно, някой партньори само криле умеят да режат, но не и да подкрепят половинката си.
Седнал пинтията да мисли че пари щяло да струва. Шофьорския и обучението.
Да беше писала, че кънки иска да си купува, бих го разбрала. Или супер дупер палто от норки. Ама за неща, които ще са в полза за професионалното и израстване... Че и на нейни пари сметка ще държи...
Понякога и на партньора трябва да му се показва къде му е мястото, че да не ти се качи на главата без да иска Joy
Най важната роля на партньора е да подкрепя, не да реже крила.
И аз на времето имах един такъв (не съпруг) , дето се интересуваше и подкрепяше само собствения си задник.
Аз чета за изпит, а той ми прави изречения как заради това учене съм си занемарила домашните задължения.
 Реакцията ми беше - Квооо??? Dizzy Face
На другия ден дим да ме няма. Да си намери друга за задълженията. Мене не ме е наемал за камериерка Angry
Разбира се когато има брак и семейство, на първо място трябва да се потърси начин да се оправят нещата, ако е възможно. Никого не съветвам да къса и да хвърля. Просто давам пример как понякога чашата прелива.
Няма как да покажеш на партньора къде му е мястото - не е куче Wink
Нещата не са едностранни. Семейството се състои от двама но много хора не го разбират и всеки гледа своя г@з без да го интересува другия. Е, ако това е удобно за двамата - имаме някаква форма на съжителство на която също са посветени много теми. НО това не е семейство !
Точно защото семейството се състои от двама и не е редно да се мисли замо за г*а на единия.
Значи мъжът има работа която го устройва. Има и ш. книжка и автомобил с който удобно да си ходи на работа. А жена му няма право да учи, за да постъпи в последствие на по добра работа, а е длъжна да си наляга парцалите и нощните смени. Няма право и на личен автомобил и книжка, щото на чужд г*з и сто тояги са малко и да се бута там по автобусите, мъкнейки и покупките, щото нали трябва и да се пазарува... Пък тя е длъжна да му иска разрешение и удобрение??? Щото иначе това не било семейство???
Имам приятелка шофьор, ама без кола. Пътува по няколко часа на ден с автобус. Мръзне по спирките и всички други екстри.
Съпругът е с кола. С нея само до тоалетната не ходи.
Същевременно мърмори как тя искала да си купи кола и колко разходи имала една кола. То данъци, поддръжка, бензин... От нейните пари.
Дааа. Както казахме, на чужд г*з...
А относно мястото, може и още как. Не е нужно да е куче. Всеки си има граница на поносимост и е в правото си да реагира, когато се прекрачи.

# 633
Цитат
Точно защото семейството се състои от двама и не е редно да се мисли замо за г*а на единия.
Значи мъжът има работа която го устройва. Има и ш. книжка и автомобил с който удобно да си ходи на работа. А жена му няма право да учи, за да постъпи в последствие на по добра работа, а е длъжна да си наляга парцалите и нощните смени. Няма право и на личен автомобил и книжка, щото на чужд г*з и сто тояги са малко и да се бута там по автобусите, мъкнейки и покупките, щото нали трябва и да се пазарува... Пък тя е длъжна да му иска разрешение и удобрение??? Щото иначе това не било семейство???
Имам приятелка шофьор, ама без кола. Пътува по няколко часа на ден с автобус. Мръзне по спирките и всички други екстри.
Съпругът е с кола. С нея само до тоалетната не ходи.
Същевременно мърмори как тя искала да си купи кола и колко разходи имала една кола. То данъци, поддръжка, бензин... От нейните пари.
Дааа. Както казахме, на чужд г*з...
А относно мястото, може и още как. Не е нужно да е куче. Всеки си има граница на поносимост и е в правото си да реагира, когато се прекрачи.

Пак се почва - от нейните пари. Ами като са си нейни парите да си изкара курса и да си купи кола. Като е еманципирана защо изобщо пита мъжа си ? Или само когато е удобно ?

Усещате ли, че се коментира много едностранно ? Аз лично освен една-две общи приказки не бих си позволил да навлизам в този спор, понеже нито познавам и двамата участници, нито проблемите им.
НО мога да твърдя едно със сигурност - при тези хора липсва диалог !  В семейство, в което има диалог между двамата, проблемите се решават !

# 634
  • София
Ама в тяхното няма и то не заради нея.

# 635
Да в чужбина е много сложно,защото майчинството е само 6 месеца,а яслите са скъпи и не навсякъде има места.но майка да работи нощни смени и да гледа дете през деня е опасно за майката и за детето.Като изкарва някакви пари нощем,да плаща на бавачка поне за 3 часа на ден да се наспи.Мъжа не го коментирам,ако държеше на жена си и детето,нямаше да допусне това.

# 636
  • София
Да в чужбина е много сложно,защото майчинството е само 6 месеца,а яслите са скъпи и не навсякъде има места.но майка да работи нощни смени и да гледа дете през деня е опасно за майката и за детето.Като изкарва някакви пари нощем,да плаща на бавачка поне за 3 часа на ден да се наспи.Мъжа не го коментирам,ако държеше на жена си и детето,нямаше да допусне това.
Тя ако ще бачка нощем, за да й гледа някой детето денем, по-добре да не бачка ид а си го гледа сама. Преди да роди не се ли е поинтересувала как стоят нещата с ДГ/ясла и детегледачки и че "мъжът" няма да си мръдне и пръста за нея и детето?

# 637
  • София
Моят мъж не ме пуска да работя нощна смяна. As simple as that.

# 638
Аз също съм работила на смени, и нощни, за да си гледам децата, без да нсмирам това какво общо има с нечие мнение по въпроса. Пуска или не, това са въпроси, които не следва да се дискутират извън семейството. Как пък да не ми каже някой кое е по-добре и кое не.
Дамата и друг път се е оплаквала от недостатъците на мъжа, когото лично е избрала за съпруг, въпреки наличието им. Не виждам какво още има да се обсъжда човека.

# 639
  • София
Ей, цял ден "Викингите" и тираджийски разговори на спийкър. 🤪

# 640

Ей това и мен много ме дразни, разговорите по Месинджър с приятели, майка му, баща му...с камера и високоговорител!

# 641

Ей това и мен много ме дразни, разговорите по Месинджър с приятели, майка му, баща му...с камера и високоговорител!
Нашите са далеч и виждат внука си на няколко месеца. Естествено, че се чуваме и "виждаме" всеки ден. Просто мъжа ми е в другата стая. Съпругът ми е от дразнещите се. Все са подмятания от сорта на "днес само 60 пъти ли се чухте, че пак си звъните". Ми, дразни ме Grinning

# 642
Интересно. Много дами тука мислят по начина :" Решила съм и съм го уведомила. Решението е мое. " Способността да се вземат решения не е за подценяване, но къде в цялата ситуация остава семейството ?
Мисълта как това ще повлияе на партньора и децата къде е ? Къде е неговото мнение по въпроса и изобщо взема ли се в предвид ? Дали е възможно да стане ( не , че няма невъзможни неща ) , но каква ще е "цената" която ще се плати ?
Много въпроси възникват. Не казвам, че хората които са заедно нямат право на лично пространство и желания, но къде в цялата картинка остава партньора, онзи човек на който сте обеснявали колко се обичате и т.н. ? Ако е брак/връзка по сметка - нещата са ясни.
Казвам всичко това, защото за съжаление виждам доста бракове, които се разпаднаха след години именно, защото единия от партньорите е тръгнал да преследва мечтите си, без да го интересува какво мисли другия. Няма да казвам как се е отразило на децата и те как се чувстват.
Да не казвам, че ситуацията със самостоятелните решения и уведомяването на околните повдига един друг сериозен въпрос - след като можете да се справяте със всичко сами, да постигате целите си, защо изобщо ви е необходим партньор и семейство ?
Но това са само въпроси, с които явно мъжете дразнят жените ... 
Да, аз бях тази, която реши и го уведоми. Просто човекът нямаше никакви амбиции, когато се запознахме, ми пееше една песен "Баща ми е шофьор, шофьор ще съм и аз" и изобщо не беше му идвало на ума, че може да продължи нагоре и да постигне нещо повече. Под мое влияние след време завърши висше образование и сега се гордее с това, което е постигнал. Усещам, че се гордее и с мен. Не позволявам да ми се бърка в решенията какво ще работя, защото тази работа я работя аз и трябва на мен да ми харесва. Ужасно е да си мразиш работата, а точно когато напусках една такава, ми каза, че камъкът си тежал на мястото. Сега съм на 51 и завършвам магистратура, с която тотално се преквалифицирам. Беше против, защото смята, че на тази възраст е късно.
И за шофьорската книжка беше против преди години, той е професионален шофьор и твърдеше, че от мен шофьор няма да стане. Само че мен това мен още повече ме нахъсваше и амбицираше да му докажа, че греши.

# 643
  • Пловдив

Нашите са далеч и виждат внука си на няколко месеца. Естествено, че се чуваме и "виждаме" всеки ден. Просто мъжа ми е в другата стая. Съпругът ми е от дразнещите се. Все са подмятания от сорта на "днес само 60 пъти ли се чухте, че пак си звъните". Ми, дразни ме Grinning
А аз съм на страната на мъжа ти. И аз бих се дразнила да има постоянно присъствие в ежедневието ми на  свекърите ( в неговия случай тъстове). Моя мъж чува родителите си всеки ден, възрастни хора, разбираемо е, често е и с камера. Но го прави по време, когато не е с мен, и не ми го натрапва. И не продължава дълго, за да му се ядосвам.

# 644
Чак пък страна, не можете без страна, ей! Simple Smile
Не е в твоето ежедневие, а в неговото. Оттам нататък кой от какво се дразни или ще се дразни е проблем много често на самия дразнещ се Wink

Общи условия

Активация на акаунт