ФЕВРУАРИ наближава вече,още толкова остава,за да гушнем малкото човече!

• 12 117
  • 301
  •   1
Отговори
# 105
Аз също правя упражнения за дишане. Смешни са ми и невиждам как биха ми помогнали Simple Smile)) . Направи ми впечатление, че бебето става особено активно като се раздишам така. ами ако по време на раждането започна да дишам така и бебето започне да маха с ръце и крака - ше стане голям купон  Joy Joy

Може ли линк за дишането с перинеума да пусне някой Simple Smile ( как звучи само )

# 106
Те нали са комбинирани-вдишване+ свиване на П. и издишване+ отпускане. Само дето при мен нещо не се получава. Споделете как дишате- само с гърди, с корем или комбинирано. В книжката дето си чета пишеше, че само дишането с гърди било полезно като упражнение за самото раждане. Ако има някой инфо- нека пусне наистина.

# 107
за дишането с перинеума
Laughing Laughing Laughing
Упражненията за дишане са ЗА перинеума.. никой не може да диша С перинеума
Ще видя какво пише в моята книжка и ако не е отегчително дълго ще го набера.. само че довечера че сега нямам много време..

# 108
sky angel, разбира се какво имаше предвид Radostche  Simple Smile А така както го каза ми напомня, че в една книжка за йога (не специално за бременни) във връзка с канализирането на енергиите и чакрите съветваха да си представяш как едва ли не поглъщаш въздух "отдолу" - та сега и ние така ще "дишаме алтернативно" newsm47

А иначе, ето една тема по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=127792.msg2386681
А тук пък http://zadecata.com/sb/index.php?page=0_1_6_5&PHPSESSID=2bf5 … 264f23edec7ba2364 пише като цяло за спортуване и за упражнения, но пише и нещо доста интересно и немаловажно - не бива да се прави повече от 3 пъти дневно стягането, защото може да доведе до инфекция на пикочните пътища, а това е доста неприятно и дори опасно сега!

# 109
Здравейте, момичета!
Аз също съм бъдеща мама и чакам бебо през февруари.
Ще се радвам да пообменя мисли, опит и емоции с вас!
И веднага имам въпрос: кой от вас е с височко кръвно и как се справя с това?
Моето кръвно постоянно играе, по-скоро е високо, но все още не е за лекарства.
Приятна ви вечер и благодаря  bouquet

# 110
Аз също правя упражнения за дишане. Смешни са ми и невиждам как биха ми помогнали Simple Smile))

Многооо е важно да знаеш как да дишаш по време на раждането! Облекчава много болката, ако го правиш както трябва (защото достига кислород когато и където трябва).   Peace

# 111
  • София
Хип хип ура  Sunglasses резултатите ми за антитела и някакви си там други тела са отрицателни  Sunglasses.
Лека вечер от мен  Simple Smile

# 112
Вчера напук на лошото време отидохме във Варна за да видим бебо на 4D.Всичко е наред,вече знаем и пола и сме много доволниq че ще бъде момиче.МОЛЯ Praynig Wish за розовото си щъркелче.
 По въпроса за зодиите,сестра ми и зет ми са водолеи.Двамата са много различни ,но общото е че са много умни и нямам нищо против и моето дете да е като тях Laughing

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 23:52 от rosenna

# 113
hanukka, аз имам принципно проблеми с високо кръвно.. за сега не е драматично, но идеята е следната: хапвай чесън честичко, но не по много; ако рязко го вдигнеш - сдъфчи листо здравец; опитай се да се храниш безсолно колкото можеш, първо намали солта а ако можеш и съвсем я спри.. (аз само съм я намалила); никакво кафе, кола, шоколад и производните им възбудители; малко нерви и много чист въздух и всекидневни разходки от 1 ч.  минимум. Това мога аз да ти кажа.. Трудно е но проблема с кръвното е много сериозен.. Ще се справим момиче.. Само гледай позитивно на нещата и се радвай на бременността си!
Леко бременеене от мен!
P.S. кажи си датата на термина, от къде си и какво бебче чакате (ако знаете пола вече), за да може  wish да те запише в списъка на бременлийките-февруарки

# 114
 Добро утро на всички февруарски мами! Simple Smile
rosena, честита ви девойка!   bouquet
Аз момичета май нещо съм понастинала! Кихам, хрема имам и сега се чудя да пия ли нещо ,за да спра доразвиването на настинката! newsm78 А в същото време ия достатъчно лекарства и не ми се иска!

# 115
  • София
Добро утро,момичета:)Имам ужасна мускулна треска SadВчера бях на гимнастика за бременни. Останах много доволна и ще ходя редовно вече.  Преди редовно ходех на фитнес,но откакто забременях за пръв път правя упражения и сега ме боли цялото тяло Rolling EyesИсках да ви питам и за повръщането - на мен все още ми се повдига от време на време. Мислех,че ще отмине,ама пак се случва Sad

# 116
Добро утро, момичета!Честита мацка на rosena,rene_rs , недей да пиеш нищо без консултация с лекар-желая ти бързо оправяне.Petrova, ще те помоля да разкажеш по подробно (на другите мисля,също ще им е интересно) какво представляват тези упражнения, които посещаваш. Уморителни ли са, къде и кога, ценички! предварително ти благодарим.
Аз вече 2 дни правя йогата, ама пак ще ви се оплача, че са ми досдни и имам чуството, че няма никакъв смисъл, щото не ги правя както трябва, незнам.И ми се иска да посетя някой курс да видя как е, а може и да е много по- хубаво от колкото у дома.
До скоро!

# 117
Petrova_,и на мен все още ми става лошо и то в определени часове! Sick
 Един път около 10-11часа ,а после около 21-22часа отново!
Незнам при теб как е ,но на мен като ми стане лошо и трябва да си легна!

# 118
  • София
Добро утро, момичета!Честита мацка на rosena,rene_rs , недей да пиеш нищо без консултация с лекар-желая ти бързо оправяне.Petrova, ще те помоля да разкажеш по подробно (на другите мисля,също ще им е интересно) какво представляват тези упражнения, които посещаваш. Уморителни ли са, къде и кога, ценички! предварително ти благодарим.
Аз вече 2 дни правя йогата, ама пак ще ви се оплача, че са ми досдни и имам чуството, че няма никакъв смисъл, щото не ги правя както трябва, незнам.И ми се иска да посетя някой курс да видя как е, а може и да е много по- хубаво от колкото у дома.
До скоро!
И аз исках да ходя на йога, но ми е далеко. Затова вчера отидох на гимнастика във Фитнес Център Младост - цената е 5лв на посещение,като си има инструктор и ти дават една минерална вода WinkОстанах много доволна. За мен упражненията не бяха тежки  и уморителни, защото съм тренирала преди забременяването. Упражненията са комплексни - като се почне от главата,през ръцете,гърба,корема,краката,та до пръстите и упражняване  на вестибуларния апарат. Въобще с инструктор е  друго - той следи за правилното  изпълнение на упражненията. След гимнастиката се чувствах все едно летях,Друг е върпоса,че сега имам ужасна мускулна треска по цялото тяло Rolling EyesПредполагам,че като се усвоят упражненията  може да се правят и вкъщи, но аз ще си ходя,защото си е друго в зала и с други мами Laughing

# 119
Добро утро ние снощи имахме едно бясно мърдане ритане и шушкане в корема чак таткото вече успя да го усети че му се стори и силно (мен пита ли ме:) ) усещането е супер яко
и сега в момента мърдаме ама лекичко явно се разбужда в момента. Сутринта сигурно е било 6 часа се събудих от страшно схващане на крака направо подскочих, мъжа ми ми разтри крака и ми мина сравнително бързо но беше гадничко.  Кво правите против схващане?

Общи условия

Активация на акаунт