ФЕВРУАРИ наближава вече,още толкова остава,за да гушнем малкото човече!

• 12 121
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Честит рожден ден на Мяучето и от мен и едно малко мяукащо съкровище февруари, а тя да мърка над него! Simple Smile

Отивам да слагам розовото щъркелче на Росена! Честита ти мацка, мила! Simple Smile
sky angel, хайде и ти стия изследвания. Надникни при мартенките колко се пенихме по тоя въпрос и се успокой! Simple Smile
 Blaga, добре дошла при нас. На първа страница съм сложила линкче със мерки и теглилки на бебоците по седмици! Надникни там, а ако искаш ми прати данните си за да те впиша и теб в списъка! Simple Smile

# 136
Мяу4е,4естит празник ! bouquet
и много подаръци да полу4иш!!!
Hug   Two Hearts newsm67

# 137
Мяу4е ,честит рожден ден!  bouquet Желая ти много здраве и през февруари да се превърнеш в една от най-щастливите мами!! Peace
Blaga, добре дошла миличка!!   Hug
Какво казва док за контракциите? Не се притеснявай за бебчовците(бебките)! Heart Eyes Сигурна съм че всичко ше е наред с тях!!

# 138
Мяуче, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕНО, всичко, което си пожелаеш да ти се изпълни.
sky angel, аз се разпитах тук какви изследвания ми се полагат по касата. Оказа се, че всичко ми се полага, та за морфологията ми каза, че ще я направим следващия път 24 октомври, значи 24 г.с., и при това на съвсем обикновен видеозон. То си представлявал основен преглед на бебчо, всички органи и костички. Така, че хич не се нервирай, имаш време, пък и на обикновен ехограф се вижда всичко. Според мен всичко е наред.
Толкова сте изписали, та човек не смогва да ви следи. Бих искала да се включа в скандалното изказване, дето разбуни духовете. И аз съм забелязала, че много бременни има на последък. Явно е световна тенденция. Първо мислех, че само ние с мъжа ми го забелязваме, но после видях, че и всички други обръщат внимание на нарасналия брой бременни в града. Прекрасно е, че всички отчитат факта с видимо задоволство и радост.  Мисля, че няма нищо по-хубаво от много бебенца. Хи, хи , ще има работа за учителките  Wink
Прекрасен ден на всички желая.

# 139

За момичетата, които се чудят за пола на бебето, някъде бях чела (но ми е проблем да изнамеря статията) че пулсът при момиченцата е по-ускорен. На феталната морфология измериха 146 удара на бебока, а имам спомен, че и с каката беше така newsm78.

Лек ден на всички   bouquet

Доки като измери пулса на бебо , беше 158 удара в минута  Simple SmileМоже да е мадама Wink
Мяуче Честит рожден ден!Много здраве и късмет ти пожелавам и едно прекрасно бебче !  bouquet

# 140
Blaga, добре дошла миличка!!   Hug
Какво казва док за контракциите? Не се притеснявай за бебчовците(бебките)! Heart Eyes Сигурна съм че всичко ше е наред с тях!!
Здрасти, Рене  Grinning Отдавна не сме се чували, ей! Докторът каза да пия магнерод и да не допускам да имам болка (за целта ми каза да използвам тилкотил - свещички), ама аз болка нямам де, поне не в корема.... Контракциите ми представляват еднократно стягане на корема и постепенно отпускане, т.е. не са поредица от контракции, а по-скоро еднократни спазми по няколко пъти на ден (най-вече като ставам от тоалетната чиния).
Иначе кръста доста ме наболва, особено вечер, и особено долу ниско, и особено отляво... ама това си е в "куверта", както се казва  Wink  В момента (от 3 дни) имам и жълтеникаво течение, но не съм звъняла на д-ра, защото съвсем наскоро ми взе влагалищен секрет и освен повишено рН, друго нямаше.
Кажи ми за твоите контракции и изобщо как си? Аз съм една дуда.... не е за разправяне  Wink

# 141
  • offshore & overseas
Благодаря Ви, мили мами, толкова сте мили, че се разтапям като чета пожеланията... Two Hearts
Целувки на всички и да ви се връщат хубавиите тъпкано! love001

# 142
sky angel, благодаря ти за отговора и съветите! Явно малко мами имат този проблем. Както и да е, ти как се чувстваш? Мен ме боли от това кръвно главата и ми се подуват глезените и пръстите на ръцете, но не постоянно, а обикновено сутрин или след обед. Иначе всичко друго е ОК Peace
Само се притеснявам да не е от по-опасното подуване, но чичо доктор ще ме види другата седмица и ще каже. Общо взето гледам да не се шашкам излишно Simple Smile

# 143
Здравейте мамчета. а на теб Мяуче Ч.Р.Д.
Относно пулса на бебетата - когато ме гледаха на 4D докторката измери пулс на бебето 148 и аз и казах точно това че съм чула че  пулс над 140 е белег за момиче а тя ми отговори че не било вярно , защото на всички бебета пулсът им бил ускорен. Не знам какво да ви кажа. Аз лично се надявам да е вярно защото искам девойка, но ....

# 144
  • София
При нас пулсът е 147, обаче е момче.  smile3521  33uu

# 145
Мяуче, честит рожден ден. bdbaloni
Подаръка малко със закъснение, ама пък ще е най- хубавият нали?
Бъди здрава и много усмихната!
Добре дошла на Blaga! Леко бременеене!
sky angel, не се притеснявай за феталната, не го мисли! Всичко ще бъде наред, бъди сигурна.

# 146
Честити рожден ден Мяуче!

# 147
nbirthday ЧРД Мяуче!!!Късмет,успех и здраво бебе през февруари newsm67
rene_rs за настинката - защо не пробваш хомеопатия. Аз половин година преди да забременея се лекувах само с хомеопатия и съм много доволна. А в нашето положение pregnant хомеопатията е добър вариант. Преди няколко дни и аз бях настинала с температура и доста се бях уплашила,но бързо се оправих Wink.Пробвай и мед с лимони. Бързо оздравяване!!!
Момичета от къде сте си свалили дихателни упражненя за перинеума???
Petrova и аз се надявах след 12,13,14...да спре да ми се гади,но уви...е поне вече не повръщам.
Доколкото за йогата,може би знаете във студио 108 http://www.yogabg.net/от 01.10 започва нова група йога за бременни,но аз още се колебая Thinking открих и един център"Съвременни родители",там също има йога,курсове за бъдещи родители,масаж  Grinning ,ако някой знае нещо повече относно този център,моля споделете Wink адресът е http://roditeli.info/
Весел ден на всички и се радвайте на хубавия слънчев ден днес Laughing

# 148
  • Стара Загора
Мяуче ЧРД, пожелавам ти леко бременеене и само положителни емоции в очакване на най-ценното същество в живота ти  smile3525

А на Blaga добре дошла сред нас, имаме си още една мама с близначета  newsm44.
Вярвам, че тук ще ти хареса и ще си бъдем полезни едни на други. Безпроблемна бременност и здравички бебчета  Hug

# 149
Момичета, аз установих, че в оная бабина деветина дето трябвало бременната да яде каквото и се прииска имало нещо вярно. Може и да съм си въобразила, но една сутрин се събудих с вкус на боза, толкова ми се пие бозичка. Естествено тук няма такъв лукс, но си мислех, че няма нищо да ми стане. Обаче забелязах, че тъкмо тогава започна да ми се гади и нищо не ми се ядеше. После взех да сънувам всякакви такива работи, банички, баклава, тулумбички... и изкарах около три седмици много тежко. Нищо не ми се яде и гадене, сутрин повръщане. После мъжа ми изкопа от някъде баклавички и тулумбички и като ги изядох (на един дъх разбира се) и пак се превърнах в "ламята Спаска". Та за тези дето им се гади, помислете и над тази вероятност може пък и да е вярно това с яденето.  newsm78 Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт