Облизвате ли биберона?

• 8 563
  • 213
  •   1
Отговори
# 105
  • Торонто
Ей момичета, авторката на темата още на трета страница се включи отново и каза, че е получила ясен отговор на въпроса си. Вече сме на шеста и все повече майки се включват с думи като "абсурд" и "как въобще ти хрумна" . Хрумнало й е , попитала е, вие ако сте на нейно място как бихте се почувствали след толкова критики.

# 106
  • somewhere over the rainbow
Е как как?
Въпрос на елементарна хигиена е да си носите овлажняващи кърпички в чантата, 60 ст. струват, и при нужда да обършете бибата вместо да я лапате.  Shocked
Ай кент белиив, мислех, че темата е майтап.
Ауу! Ми тези кърпички от колко време ги има на пазара-2 год.? А преди 15 год. от корекома ли са ги купували майките? Аман от префънцунени изказвания! Crossing Arms

# 107
  • somewhere over the rainbow
Ако падне и сме навън - да ....но само аз ...не баби , не лели , каки.....И не е толкова гнусно и отвратително...какво ви става Simple SmileАз съм му майка, от мен е излязъл....а и няма да му ближа лъжицата като е на 20 години Mr. Green няма страшно JoyСкици
Peace Ами да! Чак пък гнусно newsm78 То бебето излиза от най-"гнусното" място на женското тяло и отдавна е на "ти" с бактериите,живеещи у майката. И аз не облизвам винаги,ама се е случвало...Някой беше питал,ако жената е серопозитивна пак ли ще облизва. Не задавайте отговори Naughty

# 108
Аз не...  Naughty

# 109
Още преди да родя бях заявила, че биби няма да се облизват. Имам познати, който облизваха бибата на бебо и трите - майка му, баба му и леля му. Отврат. На нашите баби съм забранила дори да си помислят такова нещо. А най-кошимарно ми е като видя мамите на кафенето как си пушат, като падне бибата я облизват и я завират отново в устата на детето, ама не ми е работа да се меся... всеки сам решава как да си гледа детето. Даже ми се смеят, че я мия. Случвало се е дори с водата и за пиене да я измия, с мокри кърпички да я бърша, но никога не съм я облизвала.

А също така като й опитвам храната с отделна лъжица и ако се наложи да го направя пак я мия и тогава опитвам.

# 110
Никога не съм го правила това, от хигиенни съображения. Така се придават всякакви микроби. Аз не стирилизирам много отдавна, но измивам приборите й, вкл. биберон, с гореща вода и сапун, или веро. Simple Smile

# 111
Е как как?
Въпрос на елементарна хигиена е да си носите овлажняващи кърпички в чантата, 60 ст. струват, и при нужда да обършете бибата вместо да я лапате.  Shocked
Ай кент белиив, мислех, че темата е майтап.
Точно пък с кърпичките от 60 ст. не бих си избърсала дори моята лъжица(щото не ползвам биберон Mr. Green)Верно е "елементарна" хигиена Naughty

# 112
Опитайте да лапнете биберон, забърсан преди това с мокра кърпичка Sick

# 113
Не!Миех го с водичка!

# 114
Не никога не съм го правила,защото смятам,че е не е редно.
Винаги предпочитам да го измия,преди да и го пъхна в устата.
Независимо къде сме навън или малката е в леглото, винаги има още един резервен биберон.
Даже когато и опитвам,храната винаги го правя с лъжичка,която после оставям за миене,а нея храня с нейната  си лъжичка.

# 115
Естествено, че НЕ!!! Толкова много бактерии има в устата, че не съм си и помисляла  Stop Често я мия или я избърсвам със салфетка  Wink

# 116
 Не!Бибата си има капаче,което я предпазва,ако я изплюе-измивам с вода.

# 117
Опитайте да лапнете биберон, забърсан преди това с мокра кърпичка Sick
мда, това ми беше мисълта

# 118
Случвало ми се е, ако няма вода наблизо и е паднал на земята, а бебе се дере..

# 119
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Не съм го правила, не смятам и да започвам. Много е нехигиенично!!! Както повечето мами вече писаха - устата е източник на толкова много микроби, включително и на тези, причиняващи кариес!!! Има таблетки и течности за стерилизация, удобни за път,  а и чиста вода ще свърши много по добра работа от облизването.

Общи условия

Активация на акаунт