Раздяла заради друг мъж

• 18 698
  • 583
  •   1
Отговори
# 330
Въпреки това. когато са намесени деца, е излишно да развяваш новата си връзка пред партньора. Но станалото - станало. Не е фатално.

Не разбрах само дали мъжа, който обича да пие, има всеотдайна майка. Ако е така, то детето съвсем може да иска да остане при баща си / баба си. Сам мъж няма да се справи с гледането, но има ли една баба, всичко придобива един друг смисъл и ето ти ги "майчини грижи" номер две осигурени.
ИМАШЕ всеотдайна майка, която много се грижеше за сина си, почти като бебе. Тя почина.

# 331
Тогава шансовете детето да си е с теб се увеличават. Но стане ли на 13 -14 може пак да поиска да живее с баща си. Това е.

# 332

Майката трябваше да пита в бг-мама преди да му съобщи новината, идеално преди да започне връзката с колегата. С вряла вода е поляла тя бащата, а не той детето. Бащата само повтаря разказаното от майката.

Едно време като не е имало форуми как ли са си решавали проблемите хората.
Ама акъл като няма някой и форум не може да му помогне Grinning

# 333
Бащата е казал истината на детето. То така или иначе ще я разбере.Това, доколко е бил тактичен, ще го оставя настрани.
Защото другият вариант, който очевидно се очаква е да преглътне предателството, да каже- да, скъпа, разбирам. Да ти помогна ли с багажа, да те закарам ли, заедно с детето , при гаджето ти. Дано сте щастливи, а аз ще запазя авторитета ти, ще кажем на детето, че отива да го отглежда чичкото, защото така ти ще си щастлива, а аз няма нищо да говоря, ще чакам благоволението ти да виждам детето , когато ти решиш. Каква издръжка искаш, скъпа ?

# 334
Значи, нейното е предателство. А как окачествявате това на мъжа й?
И още нещо, хората затова са големи, зрели, носещи титлата "родители", защото се очаква от тях да се държат отговорно и щадящо спрямо детето, да не се поддават на разрушителни импулси, да помислят малко преди да кажат нещо. Мъчително е, особено когато си под афект, но да не си правил деца тогава, като искаш да тропнеш с краче като ти е криво и да "изкажеш мама". Този мъж използва детето си, за да го върне тъпкано на майката.

# 335
  • София
Това, че единият е... да не казвам какво, не означава, че другият постъпва правилно. Иначе стават като в една руска поговорка - муж и жена одна сатана. По нашенско казано - лика-прилика.
Изневярата и лъжата са си изневяра и лъжа. Той отговаря за неговите си постъпки.

# 336
Бащата е казал истината на детето. То така или иначе ще я разбере.Това, доколко е бил тактичен, ще го оставя настрани.
Защото другият вариант, който очевидно се очаква е да преглътне предателството, да каже- да, скъпа, разбирам. Да ти помогна ли с багажа, да те закарам ли, заедно с детето , при гаджето ти. Дано сте щастливи, а аз ще запазя авторитета ти, ще кажем на детето, че отива да го отглежда чичкото, защото така ти ще си щастлива, а аз няма нищо да говоря, ще чакам благоволението ти да виждам детето , когато ти решиш. Каква издръжка искаш, скъпа ?
Значи в такъв случай, да си сърбам горчивата попара, че не съм казвала истината на детето си, за да не го настройвам срещу баща му? Може би трябваше да обясня в случаите, които не се е прибрал цяла нощ, че всъщност не знам къде е, или се е напил като казак и припаднал или е с жена. И в случаите, когато е падал и залитал пред него, трябваше може би да кажа на сина си, че е пропаднал, а не че му е нещо лошичко. Предполагам, че трябваше да обясня и, че няма да ходи на спорт и уроци, нито на рожден ден, защото татко има претенции къде и колко да работи и не го интересува, а не да правя калкулации като луда и да искам от родители и брат пари.

# 337
  • София
А ти защо си го прикривала този баща, че не знаеш къде е? Вместо да го беше прикривала, да беше тропнала по масата и да му покажеш, че няма да му ставаш съучастник в зависимостите от алкохола и лошото му поведение. Щяхте да вдигате скандали, но поне щеше да е ясно какво се случва. Ти си му станала съучастник, прикривала си го, подхранвала си някакъв несъществуващ образ у детето. Това не е пазене на авторитета на бащата.

# 338
Значи в такъв случай, да си сърбам горчивата попара, че не съм казвала истината на детето си, за да не го настройвам срещу баща му? Може би трябваше да обясня в случаите, които не се е прибрал цяла нощ, че всъщност не знам къде е, или се е напил като казак и припаднал или е с жена. И в случаите, когато е падал и залитал пред него, трябваше може би да кажа на сина си, че е пропаднал, а не че му е нещо лошичко. Предполагам, че трябваше да обясня и, че няма да ходи на спорт и уроци, нито на рожден ден, защото татко има претенции къде и колко да работи и не го интересува, а не да правя калкулации като луда и да искам от родители и брат пари.
Не ме разбирай грешно, аз не съм ти съдник.
Не личи, но те разбирам прекрасно и насърчавам всяка тормозена жена да има втори шанс.
Подходила си с грешна стратегия и тук  търсим варианти как да излезете всички от кашата, като приоритет е наистина детето и неговите чувства и бъдеще.
Аз самата съм минала през подобно нещо, с тази разлика, че стратегията ми беше различна. Затова и смятам, че крайният резултат е задоволителен.
Сега опонирам в темата за реакциите на бащата.
Това, че не си настройвала детето срещу баща му, може би е добре. Може и не. Не зная. Аз навремето имах колежка, когато се тръшках от нещастния си брак с малко момче, която за една година се беше омъжила, родила и развела. Тя беше доста по-възрастна и опитна от мен и ми беше нещо като гуру през емоционалните ми състояния, помагаше ми обективно да стоя на земята и да следвам стъпките.
Не се сърди, наистина се търсят решенията в твоята ситуация, защото е много сложно. Много.

# 339
Не ме разбирай грешно, аз не съм ти съдник.
Не личи, но те разбирам прекрасно и насърчавам всяка тормозена жена да има втори шанс.
Подходила си с грешна стратегия и тук  търсим варианти как да излезете всички от кашата, като приоритет е наистина детето и неговите чувства и бъдеще.
Аз самата съм минала през подобно нещо, с тази разлика, че стратегията ми беше различна. Затова и смятам, че крайният резултат е задоволителен.
Сега опонирам в темата за реакциите на бащата.
Това, че не си настройвала детето срещу баща му, може би е добре. Може и не. Не зная. Аз навремето имах колежка, когато се тръшках от нещастния си брак с малко момче, която за една година се беше омъжила, родила и развела. Тя беше доста по-възрастна и опитна от мен и ми беше нещо като гуру през емоционалните ми състояния, помагаше ми обективно да стоя на земята и да следвам стъпките.
Не се сърди, наистина се търсят решенията в твоята ситуация, защото е много сложно. Много.
Не се сърдя, може би е грешка, че съм го прикривала. Тропане по масата и скандали е имало, не пред детето. И обещания, че това ще остане единичен случай.

# 340
Не влизай в обяснителни режим, ами заключвай темата. Толкова пък да няма тука малко женска солидарност. Получи достатъчно "акъл", а чорбата си е за теб то е ясно. Не е било зор да казваш за другия мъж, ама свършен факт. На детето просто разкажи истината, че с бащата не живеете добре  и ти виждаш нещата, както ги виждаш. Хвани и баща му на един сериозен разговор, че детето не е инструмент срещу теб и така само му вреди. Подкарай отдалече с това че детето други родители няма да има и да се разберете е в името на неговото добруване. Дано вдене нещо, пък теб да те съди и категоризира както иска.

# 341
  • София
Сериозен разговор с бащата? Ха-ха! И как си представяш, че трябва да протече този сериозен разговор?
Тя ще вземе да му каже "слушай, не може така да настройваш детето, а вземи да направиш това, което аз искам". А сигурно той ще трябва да се засрами и да каже "да, права си, трябва да отстъпя". Всеки си представя сериозния разговор такъв, че да е в негова полза и да стане това, което той иска.

Авторке, така, както разказваш нещата, си се хванала в капана. Трудно ще преглътнеш горчилката, сигурно дълго време ще предъвкваш, премилаш, оглеждаш и всичко. Сега трябва да решиш какво да правиш и как да го направиш. Няма да е лесно, но щом нещата са стигнали до тази точка, няма как човек да спре времето, колкото и да му се иска.

# 342
malin4e,
Солидарността има различни измерения.
В случая прякото насъскване срещу бащата и толерирането на преместване на детето при нов мъж не  е никаква солидарност, защото последиците могат да бъдат фатални.
Нека авторката сама прецени какво и е нужно, защото явно живее в розов балон. А реално попада в нова схема, без да има вариант Б.
А е заложена на карта психиката и емоционалното развитие на едно дете.
Възрастните ще се оправят някак.

# 343
Ако му пука за детето повече, отколкото за собственото си наранено его ще трябва да каже "да, права си, не трябва да му говоря такива неща".

# 344
Защитничките на бедния, предаден баща, защо не коментирате как и защо тя е прикривала пиянските му изцепки?
Какви ли са били мотивите й?!

Общи условия

Активация на акаунт