Раздяла заради друг мъж

• 18 181
  • 583
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Няма имагинерен авторитет- бащата се държи добре с детето си, отделя му внимание, забавлява го, гледа го.

Отношенията с майката са нещо съвсем друго и ако на нея не й харесва, че пие, че не печели достатъчно и че не се е прибирал понякога, решава проблема с него, без да намесва детето.
Същото важи и за бащата, разбира се и той го е правил, докато не е бил директно нокаутират от новината, че жена му има любовник и ще вземе детето, за да заживее при него- любовника.

Разбира се, първосигналната му реакция не е за извинение, но е обяснима.

# 361
  • София
След описаното съвсем ми е трудно да си представя как този човек са го търпяли на работа и изобщо как е функционирал след запои и пиене по цяла нощ, прибира се и с дрямка от един час пак тръгва на работа, че и работи. Това няма начин да не се е отразило изцяло върху поведението му и отношението с детето. Човек, който е недоспал и махмурлия, или е бил в запой как после ще прибира детето от градина или от училище по-рано, ще играе с него, ще го води насам-натам? Такъв човек само ще иска да му се махнат от главата и ще си прави компания с бутилката. А като добавим и треперенето на ръцете в един от по-старите постове, това съвсем не ми се връзва със занимавките с детето. Най-малкото ще лъха постоянно на алкохол. Децата ги забелязват тези неща, а дете на 8 много дорбе прави разлика между пиян човек и трезвен. И няма как хем бащата да го няма в запои, а на следващата сутрин да цъфне с усмивка и да играе с детето.

# 362
  • София
Няма имагинерен авторитет- бащата се държи добре с детето си, отделя му внимание, забавлява го, гледа го.

Отношенията с майката са нещо съвсем друго и ако на нея не й харесва, че пие, че не печели достатъчно и че не се е прибирал понякога, решава проблема с него, без да намесва детето.
Същото важи и за бащата, разбира се и той го е правил, докато не е бил директно нокаутират от новината, че жена му има любовник и ще вземе детето, за да заживее при него- любовника.

Разбира се, първосигналната му реакция не е за извинение, но е обяснима.

Мъжът не го е правил и преди това... авторката беше споделила, че е вдигал скандали именно пред детето .

А думата на мъжа й е закон Simple Smile Защо да се разделя с него тогава, като си го слуша.
Да, позволих му да ме стресне. Стресна ме с отношението към детето и, че го намеси многократно, като повечето неща, които има да ми каже бяха отправени пред него.
И осъзнавам, че ме командвал до сега чрез детето. Винаги, когато съм имала някакви претенции или възражения към него, е започвал да крещи силно и аз съм млъквала, за да не чува детето скандалите.

# 363
Виж, на мен в тази история доста неща вече много взеха да ми идват противоречиви. Хем пие, хем играе с детето, хем го няма по цели нощи, хем прибира детето от училище... При това не работи.
И при жените се попива моделът - те изпадат в подобно положение вече като възрастни - копират поведението на майката, което най-често е прикриващо, и самите те на свой ред прикриват и страдат. Нямат смелост да предприемат нещо. Поне някои след време осъзнават какво се е случило и имат смелост да си го ппризнаят поне пред себе си и да не допускат повече същата схема.

А ако това семейство живееше в някоя държава малко по на запад, и изобщо някой каже, че бащата пие, докато играе на Не се сърди човече с детето, и го води на разпивка с приятели, познай какво щеше да последва.
Мислех да не коментирам това за противоречивата история.
Но явно не всички са виждали такива случаи. Работи работа, която му позволява да пие, след работа, което е късно вечер на събиране с колегите. Заплеснали се, напили се, станало сутрин, по-добре да не се прибере така и така станало 6.00ч, а направо да си полафят още и да отидат в 9.00 на работа. Ако работното място не позволява това вече не е идеалното и по-добре да си "търси" друго, и да си поседи вкъщи.
Това, че е пил вкъщи и е дремнал после час-два не значи, че не може да си сложи ризата и да отиде да си вземе детето.
Грешно си представяте човек залитащ и опърпан.
Залитанията и паданията ги е имало вече след празнични запои и разни смесвания на всякакви видове алкохол.
Аз познавам и други такива "ангели", които са душици и си чупят краката да помагат на всички, пък вкъщи ситуацията да е друга.

на мен това ми е още по-противоречиво, макар че се опитвам да разбера и отново да обобщя. Значи той е пълен кретен, ама пълен. Обаче вие го търпите поне... колко - 3-4-5 години? Нещо, което аз примерно не би изтърпяла. Може би, защото собственият ви баща е алкохолик. И защото нямате активна подкрепа от друг мъж. Сега си мислите, че имате, и искате да избягате, най-накрая. Пак премислям - връзка 1.5 години, предимно в обедната почивка(ако е така, както твърдите) - аз дете там не бих закарала. Отнема понякога повече време и повече ситуации, за да разберем дали можем да прекараме с някого съществена част от живота си. Няма значение той какво твърди - той е с пълнолетно дете и отдавна са му отпаднали ежедневните грижи и високите температури/ повръщания. Дали ще ви хареса като домакиня? Може да си хвърля чорапите навсякъде. Може да сяда по голо дупе на дивана, което да ви се вижда отвратително. Твърдно мисля, че не може да хвърлите дете в подобен тип нерегулирана връзка. Идете на квартира - като се напъва да помага, да плаща 50% наем и да помага, като междувременно свикват всички. 2 стаи ви стигат, не знам в кой квартал живеете, дано не е от найс-къпите, но се разтърсете. И междувременно свийте малко платната и се разберете с бащата. Изневярата много трудно се приема от мъжкото его, пияници или не, така че поне сложете основа на бъдещи нормални отношения. Всичко друго ще бъде страшен егоизъм от ваша страна.

# 364
Виж, на мен в тази история доста неща вече много взеха да ми идват противоречиви. Хем пие, хем играе с детето, хем го няма по цели нощи, хем прибира детето от училище... При това не работи.
И при жените се попива моделът - те изпадат в подобно положение вече като възрастни - копират поведението на майката, което най-често е прикриващо, и самите те на свой ред прикриват и страдат. Нямат смелост да предприемат нещо. Поне някои след време осъзнават какво се е случило и имат смелост да си го ппризнаят поне пред себе си и да не допускат повече същата схема.

А ако това семейство живееше в някоя държава малко по на запад, и изобщо някой каже, че бащата пие, докато играе на Не се сърди човече с детето, и го води на разпивка с приятели, познай какво щеше да последва.
Мислех да не коментирам това за противоречивата история.
Но явно не всички са виждали такива случаи. Работи работа, която му позволява да пие, след работа, което е късно вечер на събиране с колегите. Заплеснали се, напили се, станало сутрин, по-добре да не се прибере така и така станало 6.00ч, а направо да си полафят още и да отидат в 9.00 на работа. Ако работното място не позволява това вече не е идеалното и по-добре да си "търси" друго, и да си поседи вкъщи.
Това, че е пил вкъщи и е дремнал после час-два не значи, че не може да си сложи ризата и да отиде да си вземе детето.
Грешно си представяте човек залитащ и опърпан.
Залитанията и паданията ги е имало вече след празнични запои и разни смесвания на всякакви видове алкохол.
Аз познавам и други такива "ангели", които са душици и си чупят краката да помагат на всички, пък вкъщи ситуацията да е друга.

на мен това ми е още по-противоречиво, макар че се опитвам да разбера и отново да обобщя. Значи той е пълен кретен, ама пълен. Обаче вие го търпите поне... колко - 3-4-5 години? Нещо, което аз примерно не би изтърпяла. Може би, защото собственият ви баща е алкохолик. И защото нямате активна подкрепа от друг мъж. Сега си мислите, че имате, и искате да избягате, най-накрая. Пак премислям - връзка 1.5 години, предимно в обедната почивка(ако е така, както твърдите) - аз дете там не бих закарала. Отнема понякога повече време и повече ситуации, за да разберем дали можем да прекараме с някого съществена част от живота си. Няма значение той какво твърди - той е с пълнолетно дете и отдавна са му отпаднали ежедневните грижи и високите температури/ повръщания. Дали ще ви хареса като домакиня? Може да си хвърля чорапите навсякъде. Може да сяда по голо дупе на дивана, което да ви се вижда отвратително. Твърдно мисля, че не може да хвърлите дете в подобен тип нерегулирана връзка. Идете на квартира - като се напъва да помага, да плаща 50% наем и да помага, като междувременно свикват всички. 2 стаи ви стигат, не знам в кой квартал живеете, дано не е от найс-къпите, но се разтърсете. И междувременно свийте малко платната и се разберете с бащата. Изневярата много трудно се приема от мъжкото его, пияници или не, така че поне сложете основа на бъдещи нормални отношения. Всичко друго ще бъде страшен егоизъм от ваша страна.
Както казах аз вече решението съм го взела. И имам концепция как да постъпя.

# 365
Авторката каза, че мъжът е в ресторантьорския бизнес, може да е сервитьор или нещо подобно. В тези среди не е рядкост колегите да пият по едно след работа, което се превръща в две, три и приятелски запой. Работата му очевидно е нерегулярна и с временен характер, отказвал е ангажименти, където не може да надига чашката. Това, както и кварталната компания от пиячи съвсем очертава типажа и мисля, че всички го познаваме. За семейство такъв мъж е много ненадежден, но не значи, че не е обичлив и обичан баща. У нас доста се неглижира злоупотребата с алкохола и се приравнява с обикновена употреба. Вероятно всеки има в семейния си кръг някой любител на чашката, който е съвсем функционален, докато нещата не се разровят в дълбочина и всъщност си дадеш сметка, че е силно пристрастен. Това не пречи да водят, вземат, гледат деца, общуват и така нататък. Не лежат безпаметно пияни постоянно...

# 366
  • София
Дами, много американски филми за алкохолици гледате, а забравяте, че пийването по нашите ширини е спорт, който се практикува от много хора от двата пола.
И въобще не е задължително млад мъж, пийвайки да се кандилка денонощно, едва ли не.
Да, според авторката "може би" бил алкохолик, ама тя не знаела...........ти да видиш.

Сега, ще излезе, че от тук пишещите, на никоя мъжът капка не близва, с мъжка компания не мръдва никъде........

# 367
  • София
И какво като е в ресторантьорския бизнес? Там кой те търпи да си пиян и да ти треперят ръцете, нали ще лъхаш на клиентите, ще обърнеш чашите, да не говорим, че няма да си работоспособен, а тази работа иска много физическа издържливост и памет. Освен да е в най-пропадналата квартална кръчма, ама и там не търпят персонал от алкохолици.
Ако му треперят ръцете и изпада в запои, няма нужда от американски филм човек да се сети, че героят е със съмнителна функционалност и поведение и мислене. Не е като да обръща по две чашки на вечеря. Тя пише, че изпада в запои през почивни дни или празници, нещо такова беше.

# 368
Той не порка чак толкова. Очевидно залага на постоянството, а не на количеството през повечето време и има само редки епизоди на як запой.

# 369
  • София
Дами, много американски филми за алкохолици гледате, а забравяте, че пийването по нашите ширини е спорт, който се практикува от много хора от двата пола.
И въобще не е задължително млад мъж, пийвайки да се кандилка денонощно, едва ли не.
Да, според авторката "може би" бил алкохолик, ама тя не знаела...........ти да видиш.

Сега, ще излезе, че от тук пишещите, на никоя мъжът капка не близва, с мъжка компания не мръдва никъде........

Наистина ли не се прави разликата? Не е въпросът да липсва, а в честотата, количеството и влиянието върху нормалния живот.

Този човек стои редовно безработен, отказва да излезе с детето на разходка за да е близо до чашата и трепери преди да си вземе дозата. Битов алкохолик, чийто живот е сериозно повлиян от "навика" му.

# 370
  • София
Това са признаци на алкохолизъм 0 постоянно пиене, минаване в запои, треперене на ръцете, не може да спре треперенето, ако не си вземе дозата.

# 371
  • Сф
Масово пият мъжетев бг.Нищо не им пречи и си работят и си пият.
Само че 10 години да живееш с някой без брак, в негово жилище и да ти е ок ,а сега чак да забележиш че е алкохолик,льольо и тн. не става.Даже да го издържаш..И защо е седяла?Какво е пазила?_Нищо,освен удобството си.
Защото няма къде..Е,сега вече има и то безплатно.
* В крайна сметка има роден дом, има квартири с хазяи,има други евтини градове,ама защо..като е по- лесно да се метнеш на следващия. Детето е подробност.Ако беше толкова зле бащата,досега да си беше взела капата..още повече и баща и бил пияница..абе много станаха пиянките в живота и,ама седи.
Само настоящия е чист като сълзица..и няма пороци.

# 372

А не бе, тя не искаше жената да го "очерня". Тя леко така въведе в темата алкохолизма, на дози така, постепенно- от "може би" до пропаднало пиянде, неспособен да бъде баща. И аз и вярвам, и ускам да я успокоя "Ах, каква добра майка сте, бързо тичай при любовника с детето!"
Обаче, българският съд не знам дали мисли като мен ? Може котка да и мине път, както са казва. Току-виж алкохоликът изтрезнее и се запъне да се откаже от детето.

# 373
  • София
Мъжът се разтреперва преди да си вземе дозата и посяга към чашката към 11:00 сутринта. Който не го вижда като алкохолизъм, има доста разпуснати критерии.

Чувствам се длъжна да отговоря на всичко, след като съм пуснала темата.
Бащата няма нужда от компания, за да пийва. Прави си го вкъщи. Когато има някакъв повод и навън, но вече по рядко. Никъде не съм споменала, че става агресивен и неадекватен. Не се напива всеки път, когато започне на пие(което е всеки ден от обяд). Абсолютно в повечето случаи става много усмихнат и отзивив към детето. Което не променя факта, че изпива голямо количество всекидневно. И ръцете му треперят, докато не изпие една бира(днес например не дочака обяд, взе си я в 11.00ч)

# 374
А дали всеки път след пиене е така, или е било веднъж.
Ако му треперят ръцете и ежедневно пие от 11 часа, това е алкохолизъм.
Другото са само оправдания, че човекът е болен.
Докъде може да се стигне , за да се оправдае една паралелна връзка, докато бащата си играе с детето, не е истина направо.
Тя написа, че пийва и си ляга , после взема детето от училище, играе с него, ако не е на работа.
Проблемите не са в алкохола, не превръщайте темата в трибунал срещу лошия баща.
В съда нито ще и гледат забежката, а това, че пие / без да пребива, стресира детето/, не го прави по-лош родител.
Никой няма да им гледа под лупа моралния облик, а къде и с кого детето ще е по-защитено.
Дали при нов, непознат мъж, в нов квартал, ще е по-добре.
Съдът ще каже.
Ще има доклади, ще им изследват родителския капацитет.
Аз бащата не го виждам като лош за детето родител.
Майката - също.
Въпрос вече е не на майката къде и е по-добре, а на детето.
И какъв ресурс има родителят- времеви, финансов, интелектуален, за да отглежда детето по-добре.
Напоследък, при спор за права, се назначават и съдебно-психологични експертизи и там изненадите за убедените в правотата си еднолични / самопровъзгласили се за такива/ родител/ки, получават силна доза шок от психологическите изследвания.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 14:33 от tays

Общи условия

Активация на акаунт