Препарати за съдомиялна?

• 59 475
  • 310
  •   1
Отговори
# 165
Съдомиялната ми е малка и ми препоръчаха да ползвам гел!? Какви гелове има и кой е най-добър? newsm78

# 166
Кво да правя с тая сол всичката ли да я сипвам в казана и вода да наливам ли?Благодаря за отговорите.

# 167
  • Стара Загора
Кво да правя с тая сол всичката ли да я сипвам в казана и вода да наливам ли?Благодаря за отговорите.
При мен в упътването пише, че се налива един литър вода, а в магазина ми казаха една чаша вода да налея първо и после се сипва сол докато се напълни.

# 168
Наскоро на една позната й се развали миялната машина и серивза казаха, че това е от солта. Аз скоро си купих машина и сега си мисля, че трябва да избирам препарати без сол. Все още не съм изпробвала каква е разликата между праховете, таблетките и головете. Като начало си купих Сомат таблетки, обаче.....моята е малка и може би затова е направена и за по-малка таблетка. Таблетката на сомат идва голяма и немога да затворя капачето, поради което се налага да го поодрежа.

# 169
Моята съдомиялна е Сименс в началото ползвах калгонит ,но сега го смених с медикс .Няма голяма разлика ,може би в цената.Досега съм ползвала само таблетки и то полвин.Много съм доволна 5 година

# 170
Привет! Аз има съдомиялна Едеса. Много съм доволна. Ползвам я от 4 години. Използвам досега само сол и прах на Сомат. Но искам да Ви питам, вие  правите ли й почистване, да кажем след няколко измивания на съдовете.

# 171
Привет! Аз има съдомиялна Едеса. Много съм доволна. Ползвам я от 4 години. Използвам досега само сол и прах на Сомат. Но искам да Ви питам, вие  правите ли й почистване, да кажем след няколко измивания на съдовете.

Да, по принцип се прави такова почистване един път месечно със специален за целта препарат, но лично аз не го ползвам всеки месец-веднъж я пускам празна, на следващия месец- с препарата Peace

# 172
  • 5 етаж в ляво
аз ползвам Калгонит-всичко по отделно PeaceНямам оплаквания
По запитването тук, за солта,моето отделение за сол,е на дъното на съдомиялната,има капачка,отваря се и се изсипва половиният пакет,даже си мисля,че може да събере и повече,но не съм правила експерименти за това Mr. Green

# 173
  • София
Преди ползвах таблетки на Калгонит или Сомат, но не бях много доволна от тях, някой път идваха в повече и оставяха петънца по съдовете. Намерих на Сомат прах, от 2,5 кг. в много сладка туба и взех да пробвам, беше 14лв. Останах страшно доволна и вече ползвам само тази прах.Трудно се намира и цената и стана 19лв., но пак си струва-нищо не е за качеството и количеството, все пак е две кила и половина и е страхотна. Пробвайте и няма да сбъркате.

# 174
Съдомиялната ми е малка и ми препоръчаха да ползвам гел!? Какви гелове има и кой е най-добър? newsm78
[/quote
до колкото знам гел има само калгонит.между другото не мисля че размера на съдомиялната има врързка с вида на препарата.аз съм ползвала калгонит таблети  7 в 1 - хубави са но са скъпички.сега ползвам Кларо 2 в 1 - доволна съм.добавям и гланц Кларо.единстевено солта е Медикс.не мисля че има смисъл да купувам 99% натриев хлорид за 7-8 лв защото пише калгонит

# 175
Благодаря  bouquet
Не знам за вас, но аз винаги си смятам колко ми излиза 1 таблетка или доза.Значи прахът Аро излиза много по-евтин от таблетките(14ст дозата).Никога не съм ползвала прах, но след като е по-изгоден ще опитам

Ти смятай, но на мен от Аро-то половината съдови ми излизаха неизмити и трябваше да ги минавам втори път. Това не е никак икономично, не мислиш ли?

А за солта - някъде по-горе бях писала, ако сте от София, не слагайте сол, напълно излишно е, защото водата ни е мека.
Аз вече 5 години имам съдомиялна и никога не съм ползвала сол.

# 176
Аз пък, от някакви криворазбрани съображения за икономии, последния път купих таблетки на Апта - е, хич не съм доволна. Направо не мият.
По въпроса за светещите индикатори - светят, защото в определените отделения не е поставен съответния компонент. Но ако се използват комбинирани таблетки, гел или прах /които съдържат освен препарат за измиване още и сол, и гланц/, няма нужда да се слага допълнително в контейнерчетата, нищо че индикаторите светят.
В упътването на моята миялна е указано в грамове колко препарат да слагам - изчислих, че половин таблетка отговаря на необходимия за измиване препарат, затова режа таблетките /поне така правех с Калгонит и Сомат, но с Апта май няма да се получи - с цяла таблетка не измива добре, какво остава за половин/.

# 177
  • Ямбол
А аз да попитам - ако не слагам гланц какво ще стане? В момента мия с таблетки 3 в 1 на Сомат и сол отделно. Но мисля да си купя гел или прах Калгонит.

# 178
аз ползвах сомат и после таблетите всичко в едно на калгонит, сега взех кларо, доволна съм от всички, не ми се мият съдовете само когато е препълнена или неправилно подредена миялната

# 179
аз ползвам гел Calgon

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 20:27 от kiki77

Общи условия

Активация на акаунт