Мъжете - важно ли е да са красиви?

• 16 183
  • 469
  •   1
Отговори
# 150
По повод на красивите гаджета на Андариел, една приятелка също си мислеше, че всички нейни гаджета са красавци. Ми, само тя така си мислеше...

# 151
Не приемайте лично чуждото мнение. Радвайте се много на субективизма, щото ако обективизмът беше по-важен, повечето щяха да останат неуважени.

# 152
  • София
Кое е неуважително, че съм искала красив баща за децата си ли? Или че съм искала красиво гадже? Как точно трябва да бъде уважителното, когато се отнася за тези две важни неща - интимния живот и раждането на деца?

Извинявай, ама Пена сама да си решава проблема, че не е Моника Белучи (откъде все се хващате за извесните имена не знам). Пена, която не е красива, най-вероятно ще се събере и ще роди от някой Пешо, който също не е красив. А ако съумее с общуването да хване красавеца Иван, то браво на нея.

Лимонче, това е малко тъпичко как само тя си мислела, пък другите не мислели. Това си е проблем на другите, а не неин. Дори по-добре, че приятелките й са го мислели за непривлекателен - услуга са й направили, че обикновено приятелките са тези, с които стават най-много изневери.

# 153
Аз нямам лична драма по въпроса. Имам се за хубава жена, бащите и на двете ми деца ги намирам за красиви, повечето също са на моето мнение. Но не отхвърлям възможността да не са нечий тип. Както и винаги има вероятност нечий идеал за външност да се разминава с моят.
Друг пример от работата. Една колежка въздиша по новият млад колега, които за мен беше изключително непривлекателен.
Няма как да се съди обективно, за нещо толкова субективно, като красотата.

# 154
Андариел, просто за различните хора различни неща могат да са красиви. Те пак са привлечени от тоя човек, за тях е красив, за теб може да е супер грозен. Според тях са намерили красив баща на децата си, а според теб са се прецакали, щото се възпроизвеждат с грозник.
Примерно Райън Рейнолдс, Том Харди, Робърт Патинсън се водят някакви красавци и много жени точат лиги по тях, сигурно смятат и че са ударили 10-ката с тях, но за мен лично са грозновати.

# 155
винаги има вероятност нечий идеал за външност да се разминава с моят.

Няма как да се съди обективно, за нещо толкова субективно, като красотата.
Именно, всеки има право на свое мнение, различаващо се от чуждото.

# 156
Андариел, просто за различните хора различни неща могат да са красиви. Те пак са привлечени от тоя човек, за тях е красив, за теб може да е супер грозен. Според тях са намерили красив баща на децата си, а според теб са се прецакали, щото се възпроизвеждат с грозник.
Примерно Райън Рейнолдс, Том Харди, Робърт Патинсън се водят някакви красавци и много жени точат лиги по тях, сигурно смятат и че са ударили 10-ката с тях, но за мен лично са грозновати.
Особено Том Харди. Иуууууу, ама много ми е гаден. Минава за секс символ обаче 😀

# 157
  • София
Какво разводняваме сега, че за всеки било различно! коя иска грозноват мъж, а? Кой мъж иска грозновата жена, а?

# 158
Мазничък е Том Харди. А, Леонардо ди Каприо също ми е много крив, ама не му липсват фенки и забежки. Вече е и дебеличък. https://hotmedia.bg/wp-content/uploads/2020/01/583FB80E-309E-4DF … 0AA9B38D98D9.jpeg

# 159
Принципно, ако в една среда мъжът е ок и минава за хубав, в друга - съвсем няма да е приет така добре..)

Имам много сладка близка позната - тотално различни сме, но тя много ме харесва и все ме търси. И тя ми каза, в началото: истински се чудех какво правиш и защо си с този мъж..)

# 160
Какво разводняваме сега, че за всеки било различно! коя иска грозноват мъж, а? Кой мъж иска грозновата жена, а?
Кой определя кое е грозно и кое красиво?
Ако Пена си харесва нейният Гошо, но Сийка го намира за грозен, тя трябва ли да го зареже?

# 161
  • София
Да си го харесва, кой й пречи! Аз не го и искам нейния!

# 162
  • София
Скрит текст:
. Предполагам някои се примиряват с липсата му, когато видят, че мъжът може да подсигури други неща, които също са важни за жената. Но и на мен като на Анди външното ми е важно и не бих могла да се прежаля с някой, който не намирам за привлекателен.

Чакай малко, ама ти не казваш нещо сензационно!
Няма човек, който да се прежали с друг, който не намира за привлекателен. Разбира се, че физическото привличане е важно. Но то е комбинация не само от външни белези, това казвам. И, колкото и да не ви се нрави, е субективно възприятие.

Въпросът е следният: за теб мъжът ти може да е много привлекателен, а за мен да не е нищо особено. Това е.

Съпротивата, която срещате с Анди, е това много категорично мнение кое е красиво и кое е грозно, при положение, че вкусовете са разнопосочни просто.

За някои мъжът Х е най-красивото същество на света, за други ще е  посредствен, трети могат да го намерят за грозен.

Не знам защо е тази съпротива да се признае, че красотата е нещо доста субективно.

Не малка част от красотата е скрита и зад поведението и осанката. В гимназията имах съученичка, на която аз лично се възхищавах. Правилни черти, прекрасна фигура, изписани устни.. като роза. Но стоеше постоянно сама. Студена, резервирана. Не се навъртаха около нея. Това също има значение. Да знаеш как да очароваш, да общуваш, да спечелиш отсрещния. Само гола красота не стига.

Ако приемем, че Валери Божинов е красив (само като хипотеза, за примера), но като го чуеш как говори и ти се повдига... това имам предвид. Само гола красота не стига. НЕ  отричам значението й. Нито искам да кажа, че Моника Белучи е еднакво красива с Пена от махалата.

Но не може да се пренебрегват и други фактори, плюс субективността, за да се прокарват някакви тези тип "евгеника".

Е не е сензационно де... това казвам, че е съвсем естествено.

Относно субективността, не твърдя, че я няма, а че и тя е в някакви рамки. Както писах в по-ранен пост, има такива, които са красиви за 90% от хората и такива, които са красиви за 50% от хората. Не е някаква пълна случайност кой как ще те възприеме.

# 163
Андариел, спокойно, бе жена! Grinning Никой не те насилва да се жениш за Квазимодо Wink

Както би казал този убавец неземен Валери Божинов „Когато някой ти харесва, със сигурност ти харесва” Joy

# 164
Никой не иска грозен човек според неговите представи, но както се опитваме да ти обясним за някои хора красиво и грозно е различно. Има мъже, които харесват жени с наднормено тегло. За други мъже ще е недопустимо да излизат с дебела жена. Някои харесват кльощави, почти анорексични, други харесват да има какво да се пипне. За някои хора кривите зъби не са проблем, други много държат на прави и бели зъби. Един приятел много харесва руси момичета със светла кожа и това му е стандарт за красота. Повечето му приятелки са дебелички, според мен са грозновати, ама щом са с руси коси значи за него са най-красивите на света. А, имаше и една, която нямаше и вежди даже. Но той си я харесваше..

Общи условия

Активация на акаунт