Мъжете - важно ли е да са красиви?

• 16 332
  • 469
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Нещата не са по заслуги. И да се родиш умен не е твоя заслуга, а на късмета да се съчетаят така гените. А умността е предпоставка за добро образование. С красотата пак е въпрос на късмет, че са се съчетали така гените. Всеки с късмета си.

# 256
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
"Умността" и образоваността са две различни неща

Интелекта е способността на психиката и организма да се адаптира бързо в нови условия и среда и да борави с максимално голям брой айтеми, стимули, факти.

Образоваността зависи от усилията

Най- интелигентни са малките индийчета и циганчета, защото интелекта се развива в стремежа да се оцелее.
Те често, обаче те не са добре образовани и по нищо не им личи колко са интелигентни, но поставен в цивилизационна среда, избухват. Можеш да видиш, че повечето големи компании се управляват от индийци, заминали на запад

Интелигентен не означава и възпитан

Но незвисимо от интелекта, образованието култивира и възпитава и дава широк поглед върху сфери от познанието или света на човека, така че прави хората по- толерантни

# 257
Съгласна съм, че човек може да има заложби, но по една или друга причина да не успее да ги оползотвори.

# 258
А има хора, които не осъзнават много добре качествата си, включително красотата, вглеждат се предимно в недостатъците си и т. н. Както и обратния случай, самочувствие без покритие.

# 259
Не е същото, защото образованието изисква усилия, а да се родиш красив и да парадираш с това е доста нагло. При условие, че не може да избираш и нямаш никаква заслуга за това

Да, напълно съм съгласна. Образованието и кариерата са неща, за които човек полага усилия, понякога и много големи, докато външния вид си е природна даденост. Самочувствие на база красота е доста повърхностно, но самочувствие на база образование и професия е абсолютно заслужено и адекватно. Не може човек да няма самочувствие, ако е прекарал години в учене, полагане на изпити, квалификации и на база на това има добра работа, успехи и добри доходи. И е съвсем нормално този човек да смята, че е постигнал повече от някой, който го е мързяло да положи усилия и е висял по кафетата, примерно.

# 260
За мен мъжът е поведение и дали ще ми стане привлекателен не зависи от външния му вид.

# 261
По-горе беше изказано мнение, че красотата е женско качество. Позволявам си да не се съглася. Мъжът може да бъде едновременно красив и мъжествен, едното не изключва другото според мен. 

# 262
По-горе беше изказано мнение, че красотата е женско качество. Позволявам си да не се съглася. Мъжът може да бъде едновременно красив и мъжествен, едното не изключва другото според мен. 
Да, но красотата е важна за жените, не толкова за мъжете. Мъж над 50 г не хуква по пластични операции, красотата не е доминанта за него, освен ако не е нарцистичен психопат, за да му е толкова важен външният вид, по който смята, че въздейства върху възприятия на хората. Дори 10% от мъжете, вече се счита отклонение от нормата.

# 263
Да, но красотата е важна за жените, не толкова за мъжете. Мъж над 50 г не хуква по пластични операции, красотата не е доминанта за него, освен ако не е нарцистичен психопат, за да му е толкова важен външният вид, по който смята, че въздейства върху възприятия на хората. Дори 10% от мъжете, вече се счита отклонение от нормата.
Умни са мъжете. И токчетата са били измислени първо за тях, но са предпочели да запазят здравето на краката си. Същото и с красотата. Медиите небрежно налагат, че престижен и красив мъж е както младежът, който прилича на момченце, така и този на средна възраст, с посребрени коси и бръчки, които му придават властен вид. Защо му е да ходи да се опъва, като съвпада със стандартите за красота? И обратното, на жените се слагат какви ли не филтри, изкуствени мигли и др. щоротии, за да е максимално далеч от реалността.
Въпреки това по света доста мъже са в плен на платичната хирургия, просто в България нямат много пари и ги е страх от болката Simple Smile

П.П. Жена съм, но никога не бих използвала инжекции, операции и т.н.

# 264
"За да бъде харесвана една жена, тя трябва да е наистина красива. За да бъде харесан един мъж е достатъчно да е малко по-красив от дявола."
 Тази сентенция я бях чел някъде, не помня вече къде, че беше отдавна.

# 265
Проблема е в обществото в което живеем, отваряш инстаграм, фейсбук и виждаш напомпани устни, гърди, нереално малки талии, плочки на стомаха, а на дупето няколко кила мазнини. Облъчват те с тези нереалистични стандарти за красота, само по една причина- да ти продадат нещо.
Дали е важно мъжа/жената да са красиви, да важно е, аз смятам че човек трябва да се старае да бъде хубава версия на себе си. Вече дали това ще е до колкото природата, гените или пластичния хирург му позволява е негов избор.
Нещата като облекло и килограми например са личен избор, дори и само тези две неща да се променят човек изглежда много по-добре, дори и да няма лицето на Брад Пит.

# 266
  • пустинята Гоби
Красотата винаги помага, каквото и да си говорим. Обаче, ако е само тя, особено у мъж - отвратително. Но, ако мъжът е страхотен човек, а на всичкото отгоре и красив - ехее. И все пак мъжката красота е субективна, освен ако не е натрапчива и очевидна. Има и полезна страна де - по-голяма вероятност за хубави деца Wink .

# 267
99% от бившите ми са грозни като смъртта, останалия 1 % просто не плашат. Интересното е, че винаги съм осъзнавала, че са откровено грозни, но това не ми е пречело, явно съм нещо чалната. Не е като да се разделим и тогава да започна да ги виждам грозни, грозни са още от самото начало. Ама нещо в тях ме е привличало. Много се забавлявах, когато съм срещала недоумяващи погледи от случайни хора, които ни виждат заедно. Майка ми винаги се е дразнела, че гаджетата ми са грозни. А на мен не ми е пукало грам. Още по-смешното е, че са били момчета, на които жените изобщо не обръщаха внимание заради външността. Но това рязко се променяше след като аз започвах връзка с някой такъв. Жените са кокошки и се спускат към грозни мъже само когато друга добре изглеждаща жена им е обърнала внимание. Интересна е женската психика. А грозните мъже, които са с красива жена и започнат да усещат интерес и от други красиви жени, започват да си вярват твърде много и често залитат. Просто защото никога преди това не им се е случвало, не могат да издържат на изкушението да опитат неща, които никога преди това дори не са и помисляли, че могат да им бъдат предложени. Естествено, не ангажирам никой с мнението ми, то си е мое.
Приятелят ми е много красив мъж, не само според мен, аз гледам реално на външността. Но това не е важно. Важното е, че е свикнал с интереса на красиви жени и не се впечатлява от това. А още по-важното е, че сме толкова еднакви, че чак на моменти е плашещо. Все ми е едно красив ли е и колко точно е красив, важното е да не е г.з.

# 268
Оф, дали не е най-добре никакъв?

# 269
Тези - кокошките, като са видяли, че добре изглеждаща жена е във връзка с грозноват, възможно ли е да са сметнали, че е много добре финансово?

Общи условия

Активация на акаунт