Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 208 520
  • 3 474
  •   2
Отговори
# 3 195
На мен ми изчезна болката в зъба чак на третия ден вечерта, след извършено кореново релечение преди 4 дни. Не ме боли дори когато го почукам.
   Вчера се обадих на стоматолога и каза че е нормално да има болка при натиск до 1 седмица. Но още снощи болката изведнъж спря.
   Имам само лекарство в зъба, не са запълнени още каналите и имам час за другата седмица.
   Но усещам лека болка, като пипна с пръст венеца. Това дали е нормално?
   Предните дни болката беше толкова силна като докосна зъба, че не ми е минавало през ум да пипам венеца.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 11:49 от kristinia

# 3 196
Аз имах такава болка след едно от посещенията. За няколко дни отмина, може би 3-4.
Пломбираният ми зъб в сряда още продължава да е свръхчувствителен. Успях да разбера най-накрая откъде идва усещането. Не е от "оголена" зона на зъба около пломбата, както си мислех отначало. Под цялата пломба е. Като потупам по зъба, като дъвча нещо (каквото и да е). Никога не ми се е случвало подобно нещо...Дали има някакъв проблем с поставената пломба?🤔

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 14:49 от dolce miele

# 3 197
Определено има някакъв проблем.

# 3 198
Доколкото знам, на потупване/ почукване по зъба реагира нерв.

# 3 199
Определено ще споделя със зъболекарката. Усещането не е болка, а просто чувствителност в зъба. Преди пломбата мисля, че ми казаха, че на някои места зъбът бил оголен и се виждал дентинът...

# 3 200
Аз също имах проблем с чувствителност, но ми казаха, че е от венеца. Отшумя с времето.

# 3 201
И на мен това ми бяха казали, ама накрая се оказа, че има кариес между двата зъба.☺️ Както си го и усещах. Но чувствителността на зъба е откъм горната (дъвкателната) повърхност на зъба, не виждам нищо общо с венеца в моя случай...🤔
Иначе като визия е доста добре, почти като нов зъб, защото имах стара пломба с жълтеещ цвят спрямо цвета на зъба. А сега зъбът си е бял.

# 3 202
За колко време се очаква да се възстанови засегнат нерв или да умре? При падане зъба беше изкривен навън, зъболекаря ми го намести, не се клати, не ме боли, чувствам го леко изтръпнал при допир. При почукване от зъболекаря, чувствам съвсем слаба болка. Според него в общи линии добре вървят нещата, но никакъв конкретен срок не ми даде.

# 3 203
Здравейте.
Днес ми запълниха канала на лекуван зъб и отидох за снимка до рентгена и като се върнах докторът беше взел по спешност да оперира ретиниран мъдрец. Операцията на пациента се забави и трябваше да тръгвам за работа и не изчаках. Следващият ми час е другата седмица. Прикачам снимка и съм отбелязала нещата, които ме притесняват-защо на горния кучешки зъб има бяла топчица над канала и на долния зъб, който съшо съм оградила, ми се струва , че имам счупен корен или някакво прекъсване в корена. Много съм притеснена, защото съм опатила от зъби. Ще съм благодарна, ако ми се даде и малка насока, поне да зная какво адекватно да попитам зъболекаря си  следващия път. Освен това усещам болка при дъвчене и неразположение. Имам и лека температура. Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 19:58 от The Queen1

# 3 204
Здравейте. Преди 2 дни ми умъртвиха долен 5ти зъб. Оттогава зъбът ме боли. Не при ядене или почукване. Просто боли. Първия ден болката беше страшна и затова на следващия ден зъболекарят ми извади малко от пълнежа в канала. Болката днес е лека, усещам я на моменти, въпреки болкоуспокояващите. Но се чудя колко дни още е "нормално" да ме боли. Зъбът не беше болен при умъртвяването. Не е имало кариес, пулпит, гранулом. Умъртвен е заради друго. Обработката на канала беше съвсем кратка , не ме е боляло по време на умъртвяването. Моят стоматолог каза, че болката ще отшуми и била провокирана от допира на пълнежа в края на апекса с нерва на челюстта. Зъбът ми не е запълнен още с гутеперка и пълнеж. Само с калциева паста . Притеснява ме тази болка, защото в понеделник ми предстои пълнене и затваряне на зъба. Досега голямата болка е била в този етап ( имам 2 умъртвени зъба тази година) , а сега е още след самото умъртвяване. Стоматологът ми ползва микроскоп, Апекс метър, всичко, опитен е, но как боли....
Вече съм отчаяна от болящи умъртвени зъби. Моля ви споделете имали ли сте такава болка и колко време отне да изчезне.

# 3 205
Когато няма възпаление, по протокол не се ли запълва в същото посещение, в което е и умъртвяването с упойка? На мен така са ми обяснявали - също имам умъртвени зъби не поради инфекция, а по др.причина и тогава съм питала и съм получила този отговор.
Обезболяващи пък да се пият абсурд след умъртвяване на здрав зъб, ми се струва....

# 3 206
Когато няма възпаление, по протокол не се ли запълва в същото посещение, в което е и умъртвяването с упойка? На мен така са ми обяснявали - също имам умъртвени зъби не поради инфекция, а по др.причина и тогава съм питала и съм получила този отговор.
Обезболяващи пък да се пият абсурд след умъртвяване на здрав зъб, ми се струва....
Нямам идея дали всеки стоматолог процедира по идентичен начин. Но добре че не ми го затвори след умъртвяване, че щях съвсем да умра от болка. Каналът в сух, чист, няма никакви проблеми. Гледа го и на рентген. Но боли. Затова помолих да обменим опит в случай, че се е случвало и на друг болка след умъртвяване

# 3 207
Нещо ти е объркал лекаря за мен.  Да се усеща болка въпреки обезболяващите които приемате не е нормално. След умъртвяване има само лека болка няколко дена, която постепенно затихва.
При вас е силна болка неповлияваща се дори от обезболяващо, зъболекарят пък махал нещо - значи не е било направено като хората, излив на материал принципно не е нормално...и така.
Без секторна снимка едва ли някой тук може да ви отговори.

# 3 208
Зъболекарят Ви е казал, че е имало допир до нерв и вероятно това е провокирало болката. След като сега няма допир, болката може да отшуми. Зависи какви обезболяващи пиете. За болка от нерв има конкретни лекарства без рецепта.

# 3 209
teta75,  правихме вчера снимка, нямаше излива на материал, всичко беше ок. Болката намалява всеки ден, но още не е изчезнала. Затова се питам колко дни обикновено ако я има продължава. При предишен зъб болката дойде след запълване на канала и затваряне. Беше адска. Видя се на снимка, че върхът на гутеперката е излязъл извън края на апекса и дразни нерва. Мина ми за 3 дни тази болка. Сега понякога се появява лека за кратко. Чакам организмът сам да се справи, защото иначе вариантът е рязане на корена. Но това беше при друг стоматолог. При настоящия не съм имала досега фалове
Зъболекарят Ви е казал, че е имало допир до нерв и вероятно това е провокирало болката. След като сега няма допир, болката може да отшуми. Зависи какви обезболяващи пиете. За болка от нерв има конкретни лекарства без рецепта.
Моля ви споделете кои са лекарствата.
Болката е вече лека, но пак се усеща.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 14:36 от kameа

Общи условия

Активация на акаунт