Въпроси до зъболекарите от форума! - 3

• 201 737
  • 3 409
  •   3
Отговори
# 195
  • Варна
Каква е вероятноста за поставяне на импланти? И каква ще е цената. Говорим за горна челюст. Предните три зъба в ляво се клатят доста......
Варианти за поставяне на импланти има. Относно цената, направете консултация и ще ви бъде изготвен индивидуален план за лечение или няколко варианта.

# 196
Благодаря. Проблема е че някой казват с 4 импланта + временни зъби си готов за един ден. Друг казва че трябва да се извадят почти всички, поставяне на кост, после импланти , изчакване 6 до 9 месеца и тогава зъбите..........За цените от 3500 до 15000лв. Да се чуди човек какво да прави.

# 197
  • София
Моля за мнение за клиника Медстом

# 198
Здравейте,
Детето ми е на 10 г. и от 3 години насам е с My O Brace нощем, като в момента е на етап 2. Задължително ли е да се носи после и етап 3 на тренера или е възможно да се приключи с етап 2, ако зъбите са подредени и захапката е оправена?

# 199

Здравейте, моля някой за съвет може ли да се спаси долен шести в ляво?При зъболекарите които ходих казаха че не може.

# 200
  • Варна

Здравейте, моля някой за съвет може ли да се спаси долен шести в ляво?При зъболекарите които ходих казаха че не може.
Съдейки по снимката, по скоро не. Петия зъб има по-добра пригноза.

# 201

Съдейки по снимката, по скоро не. Петия зъб има по-добра пригноза.

Благодаря за отговора 🙂

# 202
  • Някъде там
Здравейте, пиша отново.
Показах 3 д скенера на няколко стоматолога/без да знаят за мнението на другите/
И според трите става въпрос за грешно ортодонстко лечение.
Възможно ли е  наистина да има възпаление на зъб от преместване и грешно ортодонтско лечение?

# 203
Здравейте, правиха ми изследване с ток. Докато си чакам часа за зъболекар, може ми да ми кажете (който знае) дали резултатите са добри или не?

35 зъб - 37 мА
36 зъб - 44 мА

# 204
  • София
Здравейте, след циментирането на коронката, въпреки изпиляване и натаманване на височината пак ми надигаше и идеята беше да на контролата да се довърши. След 2дни обаче - почти, не усещам надигането - това добре ли е... и ще може ли да се коригира на контролата, като не се усеща вече? За 4ти горен (с цирконий) става дума.

# 205
Здравейте, появиха се петна по предните зъбчета на дете на 4.Водих го при детски стоматолог и ми казаха, че нищо не може да се направи и причината е в биберон.Само че това дете не е хранено с биберон, не е имало биберон и нямаше такъв проблем до преди няколко месеца.Дали е флуороза или друго заболяване.Бихте ли препоръчали кабинет в София където да го консултират?

# 206
  • София
.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 13:52 от Plamena Stoitsova

# 207
Здравейте,

Имам два въпроса и тъй като не разбирам особено, дано не прозвучат нелепо. Ще се радвам много на отговори.

1) Може ли зъб да се самоумъртви, поради липса на витамини, минерали или други вещества?
2) Съществуват ли нещо като "скрити", безсимптомни пулпити и грануломи и ако да, възможно ли е да се видят на панорамна снимка?

Благодаря

# 208
AguilaBlanca, не съм специалист, но мога да коментирам- зъб може да се самоумъртви, дали от липса на витамини не знам, но има причини, които могат да доведат до самоумъртвяване. До колкото знам може да има и някои грануломи се виждат само на 3д рентген и не на обикновен.

# 209
Зъб  може да се самоумъртви.Причините  са различни  и не дотам известни.На ренген  се вижда дупката близо до нерва и се предполага пулпит.Гранулома се вижда като торбичка  около върха на корена.

Общи условия

Активация на акаунт