ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 620
  • 792
  •   1
Отговори
# 495
Поотчели сте се, гледам. Още две ненанесени оценки има, но си ги знаем. Среден успех 5. Щях да съм по-доволна ако го беше постигнал присъствено, но какво да се прави. Както вървят нещата сигурно така ще приключи и годината. Какъв малшанс за всички тези деца....

# 496
  • Майничка
Девойката си има горе-долу по равно петици и шестици. Знае си кусурите, уж ще ги изчиства втория срок, да видим.
 Вчера установихме, че от началото на срока има само 2-3 конспектирани урока общо, по различни предмети. Има срок до 8 март да ги направи със задна дата, миналата година видя, че работи, ама пустата компания - къде на живо, къде в чата...
Дано втория срок имам малко повече време да й обърна внимание, моите "бебета" в училище позахапаха уж, ще ги видя сега (присъствено) на какъв хал са реално.
За шкафчето - не само е пълно, ами не се събира материалът вътре. Преди и през работната седмица не пия, в петък съм твърде каталясала, за да ми е сладко, сал едната събота ми остава. Ама ще видим догодина как ще е.😉
И розмарин съм засадила на балкона, и 3 чекмеджета с канцеларски имам, зер, второ НВО ще ми е.

Впрочем, Валя, лидълските пергели са много добри, почти като руските.

# 497
Ханнаbobsi81, явно вашите учетели не ги мързи да пишат, при нас явно не само щерката е мързелива а и учителите но начело с директорката, всичко на всичко в школо имаме точно 12 предмета, в бележника на страницата, предмет - учител си ги пишем всичките, но дотам, когато се нанасят оценките, дори и в бележника не можеш да разбереш дали е ИУЧ или ООП, или пък дали е по български или литература, така и с др. предмети.
bobsi81, наздраве, дано те успокои.
Ханна, утре да си прекарате чудесно, да те радва много, да и върви в училище и в живота, да е много щастлива, и най вече да е жива и здрава, щях да ти дам един съвет, но се отказах, защото щеше да стане доста дълго.

gagrgamela, ако искаш може да ти помогнем със запасите Grinning, не за друго а просто за да си ги подновиш, да не вземе да се вкиснат Joy.

А сега да ми каже някой, как може да се измери температура на човек, освен с термометър, майка ми винаги когато има температура и какъвто и термометър да ползваме, не и отчита, дори и в болница когато и колкото пъти е лежала и са и мерили температурата, не е отчитало, имаше един доктор който я беше питал колко и е, а тя му казва незнам, той я пита защо, не я ли измери, а тя му казва как да я измеря като термометъра не отчита, дава и доктора термометъра, майка ми го слага, след 5 мин. доктора отива да види, ама какво да види, жената червена като камбула а термометъра показва нормална температура 36 - 36 и малко, седи той и се чуди, решава втори път с друг да я измерят, седя при нея през цялото време, да не би нещо майка ми да го лъже, еее, ми то пак същото, така си и остана, и не успя да разбере колко и е. Малко се поовлякох с писането пак, и все пак ако някой знае или разбере как да стане това, ще съм му много благодарна.

# 498
  • София
Мандаринке, много си готина и свежа.
Открай време съм ти голям фен. Heart Exl

# 499
  • Пловдив
Гаргамела, абе доктор има до теб! Не ти ли е обяснил, че проблемите идват от нередовно пиене ? Как така от събота на събота? Аз тук рецепти писах... ааа, не може да не изпълняваш лекарски предписания.
Тони, не мога да ти го обясня това с Т, но аз имам същия проблем. Трябва да е някаква  много висока и тогава отчита в уста или ухо. Тези дни след ваксината се налагаше да меря- еми побърках се. Живачния, два електронни показват 36,5. Този за ухо на Браун 37.5. А аз усещам , че имам Т. Засичам ушния дали показва точно, мерейки Т на мъжа и детето. Показва еднакво с електронните. Явно съм увредена. Под мишница мерих, в уста , в ухо... е на друго място няма да завирам.
Девойката каза тази вечер , че имали куп домашни за събота и неделя. Мислех да почива, че бая й се събра. А днес и три часа математика урок. Не отричам , девойката се напъна доста, но и натиска от моя страна беше голям. Може би има деца , които са съвестни постоянно, но тя не е от тях. Няма да пропусне домашно, проект или да си научи , но ако няма контрол претупва. Абе , ако мине номера. Е , този път не мина.

# 500
  • София
И аз имам този проблем с термометрите. Явно под мишниците кръвоносните съдове са по-дълбоко и по-лесно изства кожата. Затова трябва да нацели някъде, където има кръвоносен съд. Например не на челото фронтално да мери, а на слепоочието. Да не мери отвита, защото кожата й изстива. Да пробва на някоя друга сгъвка - на децата съм мерила на коляното или горе на чатала.
Мерси за идеята в устата, ще го пробвам и туй. Че наборчето е имало случаи - лежи отвит и температурата му едва отлепя от 35, завивам го и 39,5.

# 501
Хана, честита да бъде рожденичката! Желая ѝ здраве, щастие и късмет!

Оформиха наборката, оценките ѝ са 6-ци и 5-ци, единствено по ИУЧ-РП Математика стои една текуща 4-ка и няма срочна. Не е зле положението, но по БЕЛ и Математика е с 5-ци и трябва да работи повече по тези предмети.

# 502
renydent , Валя* , браво на вас, значи и вие сте доста специални и редки случаи като майка ми, ще пробваме и това със гънки, свивки, и навсякъде където не сме, да видим дали ще стане.

Иначе renydent, такъв проблем нямаме с домашните, зора ми беше в трети или в четвърти клас да свикне да ги пише навреме, е научи се, свикна, и от тогава до сега, има ли възможност в междучасието си ги пише, на ПО ако и остане време, или пък след часовете ако е малко си я пишеше там, сега на ДО, освен в междучасието, има ли шанса да пише в часа го прави, така е вече втора година, разбра че така ще и остава повече време за нейните глупости след това, но и след като на мен ми излезнаха мазоли на езика от обяснения, трудно си променя мнението и навиците за някои неща. Учителката по АЕ им искаше речниците, да ги попълнят и изпратят, ама то да бяха няколко думи добре, а то половината речник от учебника, не е като да не са писали същите по време на учебния процес или дадено като домашна, даде срок кога да ги пратят, мръщише се, ядосваше се, иизбълва куп глупости, но в същото време ги пишеше и накрая го прати, има учители при нас, които не искат да им прашат домашната, и са им казали че когато почне часа ще кажат кои деца да я пратят, дори и в този случай не я пропуска, пише си я детето. Та ако искаш направи предложение, да пише на момента, после ще има достатъчно време за себе си, и няма да се притеснявате излишно дали е написана и пратена.

Учителката по рисуване им е много готина, вчера им каза да си довършат рисунките през уикенда, показа им едни от мин. година и им даде насоки и за тях какво да правят, щяла да ги кара да правят чертежи, скици и тем подобни, дори и да са го правили вече, обясни им защо, когато чух направо щях да падна, имало вече завършили деца които учили в момента за такива професии където се изисква чертане, някои от тях дошли при нея да я помолят за помощ, учителката чак останала учудена, каза им че даже в ДГ в училището, учителката какво е начертала и защо, абе с две думи явно децата ще ги учат на занаят още от бебета, ако така вървят нещата, за сметка на нас където пък пак сме с един час ИТ, кога и какво ще научат в случая, който може в къщи да обяснява и показва на детето ще е добре, но за останалите направо не ми се мисли.

# 503
Честита да е тийнката на Ханна. Да е здрава, щастлива и успешна.

Добро утро.
Вчера хапнахме, пийнахме празнично и от днес отново в играта. Детето се е амбицирало само да прави всички проекти, отряза ме да помагам.

# 504
Честита да е тийнката на Ханна. Да е здрава, щастлива и успешна.

Добро утро.
Вчера хапнахме, пийнахме празнично и от днес отново в играта. Детето се е амбицирало само да прави всички проекти, отряза ме да помагам.

Дано се справи и да са малко, но бъди винаги на щрек, по всяко време може да те извика за помощ.

# 505
  • Майничка
Честито на вчерашните и днешните рожденици! От здраве и късмет да се не отърват!

# 506
  • в очите на дъщеря ми
Да е жива и здрава девойката на Ханна!! Ние още сме в неведение.....

# 507
  • Пловдив
Благодаря за поздравите! Simple Smile
Ние спазваме правилата и няма да правим парти извън семейството. Ще излязат само навън с приятелка да се почерпят и да повървят по улиците 🤪 ако не завали пак. Но друго ми прави впечатление. Снощи стояла до след полунощ в сървъра и там празнували виртуално. Има приятели от Шотландия, Румъния, Америка... имат общи теми, интереси, каза, че било супер рождения ден по този начин. Четох някъде, че при днешните деца виртуалното и реалното общуване имат еднаква тежест. На път съм да се съглася с това Simple Smile

# 508
  • Пловдив
Честито и от мен и още много успехи!

# 509
Честито и от мен!Здрава,щастлива и ученолюбива да ти е щерката,Ханна!

Общи условия

Активация на акаунт