ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021 година - тема 4

• 23 583
  • 792
  •   1
Отговори
# 585
Ами моята като не иска да си дава телефона? Какво да я правя?
И аз се пробвах на няколко пъти да й го прибера, но стават големи драми.
По принцип никога не съм одобрявала отношенията на власт и подчинение между родители и деца, но вече съм на път да приема, че са единствения възможен подход.

# 586
  • в очите на дъщеря ми
Да се отчета и аз, ИУЧ са математика и БЕЛ, никой не ни е питал. И девойката имам чувството, че постоянно  е в междучасие, по 15-20 мин.  Като по-малка, прекрасната в 21,00 трябваше да е леглото, няма зима, няма лято,  заради нея почивахме само на бунгала, иначе и аз трябваше да лягам в 21.00, напоследък обаче,по-рано от 23, 00 ч. не заспива, порасна ли, не знам ама ми е мъка, права заспивам...

# 587
Утро ,аз по- скоро го възприемам не като власт и подчинение ,а като уважение към родителите и по възрастните. От малък го учим да ни уважава и когато му кажем нещо знае ,че го правим за негово добро.

# 588
  • София
Не знам как е при другите девойки, но наборката се е превърнала в ужасно мрънкало. Недоволството, мрънкането и лошото настроение са постоянно състояние при нея.
ха, току-що описа моята девойка Joy
Като прибавим и това, че двете сме "нощни птици" - аз в 10 започвам да готвя, а тя пише домашни, тази първа смяна е истинско наказание и за двете. Тази сутрин почти ме удари че я будя в 7:15 (първият час започва в 7:30). Примъкна се някак до стола на бюрото, повлекла завивката след нея, отвори компютъра, омота се с одеялото и зачака, задрямала. И ми се сопва, все едно аз съм виновна, че ходи на училище. Толкова ѝ се спеше, че не й хрумна да си вземе лаптопа в леглото Joy Миенето на зъби и ходенето до тоалетна явно ще се провеждат в огромните междучасия, които зейнаха в програмата повсемествно. Поне баткото става (не сам, естествено, с аларма), но той е от тези, които като се събудят, стават. Защото аз не мога да стана сутрин при първия повик на алармата - имам по 3-4 аларми през 5-10 минути и спя (непробудно) между тях. А щерката дори и не ги чува - звъни си там, тя си спи....
Никога не съм взимала телефони вечер, нали трябва да звънне аларма сутрин. Телефонът е много лична вещ, съдейки по себе си - ужасно мразя някой да ми пипа телефона. Приемам го като страхотно нахлуване в личното пространство, затова и не мога да взема чужд. Не че има нещо тайно в моя, но ми е неприятно. Баткото си знае, че за да стане сутрин, трябва да си легне "навреме" и често аз му преча, защото шетам из къщи в полунощ - простирам, зареждам миални. Щерката ляга към 11:30 и чати със съученици известно време. Най-успешно заспива с книга в ръка - 15мин четене и отплува и даже не помни какво е чела Joy

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 09:33 от мандаринка

# 589
  • Mars Hotel
Моята ляга в 21:30 задължително. Едва ли заспива преди 22:00, може и по-късно, но това е моят начин да я откъсна от телефона. Много рядко й позволявам да си легне в 22, обикновено някой петък или събота. Аз съм либерална доста и почти нищо не забранявам, но лягането навреме е закон за нея и тя си знае и не спори. Сутрин няма проблеми със ставането.

# 590
  • София
Аз с лягането престанах да се боря още когато голямото навърши две и трябваше да се върна на работа. Лягах си и по някое време през нощта ставах, намирах го къде е заспал - някъде по пода и го пренасях в леглото. Съответно с наборчето хич не съм се тормозила - когато иска да спи. То поне долазваше до леглото и там заспиваше. Те лягаха към 3 и ставаха след пладне. Следобедния сън отказаха на около 3.

Та и сега си лягам и наборчето знае, че трябва да заспи към 12:00. Ама с всичките "ей сега", "само за малко" отива към 12:30. Пробвах да го накарам да легне по-рано, но е едно въртене, мрънкане и накрая пак по-късно заспива. Когато ходи на училище (ПО) нещата са по-добре, към 11 вече е заспал.

# 591
  • Сф
Моята последния път хвана пътя при баба си да се жалва.Аз съм също либерална, защото при нас със заповеди и забрани не става. С взимане на вещи пък съвсем. С обяснения, търпеливо. Последното, което проработи е, че ще и спра тренировките, ако не учи.Со кротце, со благо. Без нерви, да си прави сметката, кога учи, кога ляга.
Защото , ако иде на тренировка , а аз не давам, треньорката ако и звънна ще я върне.Току-що имаме драма..Г-жата по физическо иска камери да подскачат в стаята, за да пише 6тици. Моята не иска и не иска да включи камера по физическо "да се занимавала с безмислици и показва пред другите" Каза и "Г-жоо...вчера съм влачила шейна  по стадиона, 3 по 600м. , готвя се за републиканското". Да видите и ние как ще я закъсаме по физическо. "Няма да се извиня" 2 част Simple Smile

# 592
Моят ляга към 22,30,оставя тел.и таблет при нас,чете си малко и заспива.Ако има джаджи се изкушава и се вихри стабилно,съответно сутрин става трудно,тромаво и сърдито.Спестявам си нервите така,като доброволно не се получава,става с отнемане.

# 593
Май, май и аз ще започна да прибирам телефони.

Разбира се, че и у нас се учим от малки, че да слушаш родителите е знак на уважение, но уви... Пубертетските вълнения взимат връх.

То и аз не бих имала нищо против да лягам по-късно и ми се случва, когато съм отпуска. Но при положение, че сутрин ставам за работа, нещо ми идва нанагорно да лягам след полунощ...

# 594
  • в очите на дъщеря ми
Моята последния път хвана пътя при баба си да се жалва.Аз съм също либерална, защото при нас със заповеди и забрани не става. С взимане на вещи пък съвсем. С обяснения, търпеливо. Последното, което проработи е, че ще и спра тренировките, ако не учи.Со кротце, со благо. Без нерви, да си прави сметката, кога учи, кога ляга.
Защото , ако иде на тренировка , а аз не давам, треньорката ако и звънна ще я върне.Току-що имаме драма..Г-жата по физическо иска камери да подскачат в стаята, за да пише 6тици. Моята не иска и не иска да включи камера по физическо "да се занимавала с безмислици и показва пред другите" Каза и "Г-жоо...вчера съм влачила шейна  по стадиона, 3 по 600м. , готвя се за републиканското". Да видите и ние как ще я закъсаме по физическо. "Няма да се извиня" 2 част Simple Smile
ЛАВ, разбирам девойката ти, има деца(гаднярчета), които правят скрийн шот на другите и после ги шантажират с публичност, прекрасната го знае от личен горчив опит, много се тормози  милата и  голям рев падна.

# 595
  • София
То е ясно, че без драми трудно минава. Като наложих правилата беше мрънкане: не било честно, дикаторка съм била, те имали права...като е да спорят с мен, уста на заем не са взели.
След една седмица посвикнаха, ако изкараме така до пролетната ваканция, когато режимът 100% ще бъде нарушен, ще е супер.

# 596
На набора му прибирам вечер телефона, за да не се изкушава. Той го дава с усмивка, но пък понякога протестира защо не прибирам и на брат му телефона. Понякога вземам и на големия телефона, но той такава уста отваря, че не си струват нервите, които ще изхабя.

# 597
Моят син е от лягащите навреме - 22 часа. Изкъпан и по пижама гледа тв, в 22 мие зъби и е в леглото. Преди време ми се опъваше - вече съм голям, защо ме караш да лягам рано??? Ама му мина. Докато мога, ще надвивам. Не протестира засега.

# 598
  • София
Нашето диване ляга в 22ч. Почти веднага е заспал, за разлика от малкото, което се върти по още час в тъмното 🤪. Козът ми засега е, че хормонът на растежа се отделя до 24ч. най-много и само на тъмно 😄. Нисичък е и явно го мъчи тази работа, та не мрънка много.

# 599
  • Пловдив
Преди месец в 1 ч през нощта я заварих на телефона. Стария телефон, който няма карта , но си лови нет. От тогава всичко се сваля  преди лягане. Иначе тръгва да ляга рано- в 10 вече я гоня, друг е въпросът кога заспива. То душа отнема поне 30 минути, зъбите поне 20, после обикаля два пъти цялата къща, за да си търси пижамата. Как може да убиеш така времето не ми е ясно .
Иначе наблюдавам рязка промяна в поведението й. Не пъшка и не мрънка като преди по време на учене. Станала е по- организирана. Не влиза в спорове за ученето.
Много се чудя на какво се дължи тази промяна. Имам две предположения. Или е разбрала, че това е по- лесния начин и така й остава повече време за игра, няма разправии и наказания. Или контакта с частните учители    й е повлиял. Което и да е, резултата ми харесва. Дано да продължи по- дълго.

Общи условия

Активация на акаунт