За секциото с любов ♡

• 251 309
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 795
Колко време след секцио ви казаха да не планувате бременност? Моите лекари ми казаха 2 години от секциото поне да минат. Но 2 години от самото секцио до следващото или 2 години и след това евентуално бременността?
На мен ми казаха да мине поне 1 година и тогава да започнем с опитите. Така и направихме, забременях, когато бяха минали точно 2 години.

# 3 796
  • София, България
Колко време след секцио ви казаха да не планувате бременност?

Минимум година ми каза преди забременяване. Когато отидох на годишния ми преглед някъде около година и половина след секциото, след прегледа ми каза “Готова си за второ” (физически Grinning психически - не бях Joy )

# 3 797
  • София
Изобщо не съм питала за секциото, моите деца ще имат 7 години разлика.
 На изписването бях с дънките за бременни,после си ги поносих още известно време.
Между другото, вземете си удобни и широки гащи с висока талия.
 Аз понеже отидох да раждам неподготвена и мъжа ми ми беше донесъл стандартното бельо,което намерил (най-представителното,разбира се) и то стана още по комично, че отивам да раждам с гащи с дантелки,точно на разреза ми отиваше ластика и още на другия ден инструктирах майка ми какви гащи да ми вземе (парашутни!!!).
Тя ми купила гащи и превръзки Awlays light ,все едно съм в четвърти ден от цикъла .  И ми вика "А,аз откъде да знам,нито съм раждала със секцио,пък и преди 26 години ,помня ли?"
Изкуцах до аптеката накрая и се оправих 😁
А другото което е,бяха продали на мъжа ми някакви супер малки лепенки за операцията от аптеката.Питайте за размери.
Така че,не подценявайте багажа 🧳 и навременната му подготовка.

# 3 798
Аз понеже не знаех докога ще я избутам девойката и багажа ми беше готов в 7мия месец още. За лепенките ни казаха след секциото и пратих ММ да купи.

# 3 799
Изобщо не съм питала за секциото, моите деца ще имат 7 години разлика.
 На изписването бях с дънките за бременни,после си ги поносих още известно време.
Между другото, вземете си удобни и широки гащи с висока талия.
 Аз понеже отидох да раждам неподготвена и мъжа ми ми беше донесъл стандартното бельо,което намерил (най-представителното,разбира се) и то стана още по комично, че отивам да раждам с гащи с дантелки,точно на разреза ми отиваше ластика и още на другия ден инструктирах майка ми какви гащи да ми вземе (парашутни!!!).
Тя ми купила гащи и превръзки Awlays light ,все едно съм в четвърти ден от цикъла .  И ми вика "А,аз откъде да знам,нито съм раждала със секцио,пък и преди 26 години ,помня ли?"
Изкуцах до аптеката накрая и се оправих 😁
А другото което е,бяха продали на мъжа ми някакви супер малки лепенки за операцията от аптеката.Питайте за размери.
Така че,не подценявайте багажа 🧳 и навременната му подготовка.

На always има еднократни гащи тип памперси за след раждане - вълшебни са. Не се мъчих с превръзки и други подобни. Директно късам и обувам новите. Сега пак съм си приготвила такива.

# 3 800
Относно багажа - зависи къде ще ражда човек и какъв е списъкът от болницата. В моя багаж имаше джапанки - дават на място, но предпочитам мои, бельо, крем за лице, гримове и един шоколад. Може да се каже, че отидох да ме оперират с ръце в джобовете.
Първите 2 дни - в реанимация и в родилното, изкарах с нощницата, която осигуряват и ти носят за смяна всеки ден нова или при нужда и по-често, следващите 3 с мои цивилни дрехи, които мъжът ми донесе - просто ми беше дотегнало от болнични дрехи.

# 3 801
Боби, тия памперси над разреза ли са? Да не ми закачват нещо шевовете, знам ли и аз..
И как са с размерите? Четох, че тия на Канпол, дето ги има в ДМ, да били много умалени.
Засега съм взела 4 черни памучни бабешки бикини от Пепко, които отиват в кофата в края на болничния ми престой. И към тях съм взела 2 пакета от всеизвестните превръзки на Канпол

# 3 802
На Канпол бях взела еднократни бикини преди раждане, уж два размера над обичайните ми - един или два пъти обух, стягат, неудобни, имах чувството, че всеки момент ще се скъсат. Така и ги хвърлих. Има едни безшевни дълбоки бикини, от левчета и разни такива магазини - идеални са. А тип "гащи-памперс" усещането ми беше точно като за памперс Simple Smile и запарват.

# 3 803
Боби, тия памперси над разреза ли са? Да не ми закачват нещо шевовете, знам ли и аз..
И как са с размерите? Четох, че тия на Канпол, дето ги има в ДМ, да били много умалени.
Засега съм взела 4 черни памучни бабешки бикини от Пепко, които отиват в кофата в края на болничния ми престой. И към тях съм взела 2 пакета от всеизвестните превръзки на Канпол
Аз препоръчвам еднократните гащи на Фрида, има ги в магазин Дундьо, аз ги поръчах от Али Експрес. Малко по-скъпи са, но са страшно удобни. Имах и пакет always и мога да сравня. Аlways също са удобни, но са буквално като памперси и страшно ми запарваха, а другите са супер удобна, еластична и проветрива материя. Аз след втория ден нямах супер обилно кървене, беше като средна менструация. Иначе и двата вида гащи са доста по-високо от разреза, така че това няма нужда да ви притеснява.

# 3 804
Има ли майки с три породени деца родени секцио?

# 3 805
Г-жа Гущерова? Много е рисково според мен това.

# 3 806
  • Sofia
Колко време след секцио ви казаха да не планувате бременност? Моите лекари ми казаха 2 години от секциото поне да минат. Но 2 години от самото секцио до следващото или 2 години и след това евентуално бременността?
АГ, която ме оперира, каза да мине поне една година от секциото до забременяването. Друга АГ отсече да съм чакала поне 2 години (но тя нито ми е следила бременността, нито ме е оперирала).
Аз реших да изчакам поне година и половина, за да ми е по-спокойно. Подновихме опитите, когато синът ми беше на 1г и 7 месеца, забременях веднага.

След второ секцио не съм питала кога можем да възобновим опитите, защото определено не исках да се озова с три породени (разликата между н°1 и н°2 е 2г и 3 месеца и са си почти като породени). Върти ми се в главата, че пак ми каза да изчакаме поне 1 година. При мен минаха 4г от второто секцио до третото забременяване (завърши с мисед) и 6г до четвъртото забременяване (този път успешно, н°2 и н°3 са с 7г разлика). Нямаше проблеми.

# 3 807
Здравейте мами,

Имам два странни въпроса, но искам да се подготвя психически… лохиите (кръвотечението) след секцио по-силни ли са спрямо естествено раждане? Колко пакета превръзки и какви да си взема? 😀

Ползвали ли сте следоперативен колан/ бандаж? Какъв и кога се слага?

Как стават работите с къпането? Гледам някакви следоперативни лепенки за къпане на URGO имате ли мнение по въпроса?

Също навсякъде пише, че трябва движение, за да няма сраствания ама не трябва и да се натоварваш много - може ли малко разяснение тук, колко движение е уместно след секцио и какво?

Предварително благодаря на всички! 🤗

# 3 808
Здравейте мами,

Имам два странни въпроса, но искам да се подготвя психически… лохиите (кръвотечението) след секцио по-силни ли са спрямо естествено раждане? Колко пакета превръзки и какви да си взема? 😀

Как стават работите с къпането? Гледам някакви следоперативни лепенки за къпане на URGO имате ли мнение по въпроса?

Също навсякъде пише, че трябва движение, за да няма сраствания ама не трябва и да се натоварваш много - може ли малко разяснение тук, колко движение е уместно след секцио и какво?

1. Раждала съм само секцио, не знам при нормалното как е, но аз ползвах съвсем нормални дамски превръзки за около 30 дни. Мн слаби бяха при мен лохиите.
2. Сложих колан 2седмици след секцио. Аз останах доволна.
3. Лепенки не съм ползвала, изкъпах се нормално на 4ден след секциото, нищо не съм ползвала след това.
4. Тука според мен се има в предвид, да не се залежаваш. Не вдигаш тежко, не правиш упражнения докато не се почувстваш готова. Аз нямах никакви драми, носих си колана и се възстанових доста бързо. Много е относително, някои мн ги боли, мен изобщо. Всеки е различен. Слушай тялото си. Успех

# 3 809
Здравейте мами,

1- Аз също ползвах обикновени превръзки но по- дебели
2-колани не съм ползвала
3-изкъпах се нормално може би на третия ден
4-Най- тежко ми беше на следващия ден раздвижването , едвам станах от леглото , ходих прегърбена , но при всеки е различно , точно за една седмица се възстанових много бързо , живеем на 6-тия етаж нямахме асансьор мъкнала съм количката без проблем , но пак казвам при всеки е различно възстановяването
Искам също така да попитам това написаното какво означава , ако някоя мама е наясно

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 13:43 от donchevaa123

Общи условия

Активация на акаунт