За секциото с любов ♡

• 251 318
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 780
Аз съм била без избор на екип, в общинска болница, с прекрасно отношение. Всички край мен бяха така и никоя не се оплака. Единствено една мама ми завиждаше, че съм секцио, а тя като искала нормално, трудно раждане било, но успели дори да завъртят бебето в правилна позиция, да роди след няколко часа, но с доста шевове - аз ходех приведена, на нея й беше трудно да сяда. Но то не от грубо отношение, винаги е риск да се случи.

За дрехите - от изписването още не бях с дрехи за бременни. Малко по-широка рокля от трико, позапълних я, но ми стана. Чорапогащник не ми стана, че любимият ми донесе възможно най-малкия и тесен Simple Smile Но един размер по-голям, ако е от мекичките и разтегливи, а не нещо стягащо, няма проблем да се обуе след няколко дни. Зависи и от клина. Важното е да няма ръбове, които опират в шева.

Дънки, нормални, си обух може би след десетина дни, тези за бременни седмица след раждането вече ми бяха широки и неудобни. Зависи къде се падат ръбовете. 20-30 дни след раждане абсурд беше да нося нещо от бременността, всичко ми беше станало широко Simple Smile Само една жилетка носех първите дни, че лесно се разкопчаваше и лесно кърмех. Но пак е индивидуално, зависи от сезона, колко бързо ще се прибере корема, какви са дрехите...

# 3 781
За дрехите за изписване - бях с рокля и чорапогащник, който си беше мой и отпреди бременността. Не ми е стягал, но аз качих само 6.5 кг и като цяло не съм носила дрехи за бременни с изключение на два клина, които си взех понеже все пак имах корем. Тези клинове ги изхвърлих веднага след операцията в кофата за боклук в болницата, така ми бяха писнали.
Вкъщи веднага си сложих спортен стягащ клин плюс колан за прибиране първата седмица, а от втората нося Маскатеер с металните шини, който е като корсет. От края на втората седмица влизам във всички панталони и поли от преди бременността.

Белегът мажа със Содермикс, изглежда много добре. По-натам ще видя да направя и няколко лазерни процедури. Не очаквам съвсем да изчезне, разбира се, но бих направила максималното възможно.

# 3 782
  • София, България
На изписването бях с чорапогащник за бременни и рокля, която беше с висок ластик под гърдите Simple Smile Имайте предвид че коремът поспада (накъде четох да се приготвели дрехи, които са ви ставали в 6тия месец), но пък гърдите се наливат и направо едва я намъкнах конкретно в тази част от тялото. Joy
Дънки и панталони за бременни ми бяха адски неудобни първите седмици след изписването, защото точно на разреза попада краят на панталона преди да започне ластикът за корема. А само те ми ставаха Confused

# 3 783
С каква цел правите лазерни процедури за белега? Изчезва напълно ли? Питам понеже аз година след първото секцио почти нямах белег, просто една тънка бледа линийка, нито удебелено, нито грозно, нито нищо. Сега след второто минаха 9 месеца и е започнал да добива цвета на здрава кожа, а не на рязано.

# 3 784
Аз на изписването бях с дънките за бременни - голяма грешка. Те още по време на бременността ми бяха широки в ханша и краката, но само в толкова голям размер ми се побираше корема. Като ме изписваха седмица след раждането корема ми беше по-скоро като 4м, и дори и максимално стегнати пак ми падаха дънките, но и аз излязох от болницата по-малко килограми отколкото забременях. Дънки с висока талия и нормални клинове, а не за бременни, почнах да нося след около две седмици след раждането.

За белега - от моето секцио минаха 2г3м. До преди 4-5 месеца в средата имаше един по-удебелен червен участък (3-4 см), останалото отдавна е незабележима линия. Сега удебелението го няма, но все още не е с цвят на здрава кожа там, но моята кожа си се възстановява бавно (белези от друга операция от преди 1г още са силно релефни и леко червени, и дори стриите от бременността ми още са тъмни, а не бели).

# 3 785
Беше зима и кво сложих за изпитването дънки за бременни...ест беше ми широко и риза .Плувах вътре 🫣😁
Като цяло не съм по роклите,незнех дали ще вляза в нормално дънки и така ...първа б.
Сега ми е втора б.,пролетно смятам да се наглася😁имам и рокля за б.понеже каката им рд януари

# 3 786
С каква цел правите лазерни процедури за белега? Изчезва напълно ли? Питам понеже аз година след първото секцио почти нямах белег, просто една тънка бледа линийка, нито удебелено, нито грозно, нито нищо. Сега след второто минаха 9 месеца и е започнал да добива цвета на здрава кожа, а не на рязано.
Моята кожа е склонна да образува келоидни белези - това са тези релефните и удебелени. Та затова искам да имам и вариант с лазерно третиране, ако не съм доволна от кремовете. Засега е много добро положението, цветът е като на останалата кожа и усещам леко удебеляване само в единия край. Мажа два пъти дневно.
Разбира се, не е на живот и смърт да изчезне белегът напълно, но ако може да се позаличи хубаво, ще е добре.
Не е важно за никой друг, освен за мен си. Но аз и религиозно се мажех три пъти дневно против стрий от първия месец, та явно просто си обичам такива процедурки.

# 3 787
Колко време след секцио ви казаха да не планувате бременност? Моите лекари ми казаха 2 години от секциото поне да минат. Но 2 години от самото секцио до следващото или 2 години и след това евентуално бременността?

# 3 788
  • София
След второто секцио ми казаха минимум година и половина до забремянаване. След първото не си спомням, но така или иначе не съм бързала. 5 години разлика имат децата ми. Grinning

# 3 789
Една година от секциото до следващо забременяване.

# 3 790
Една година ми казаха. Но аз не можех да си представя толкова кратко време, година след това още усещах операцията. Белегът почти изчезна, рязаното го усещах. Може би е индивидуално. Ама то и с нормално раждане да забременееш след по-малко от година си е тежко натоварване за организма.

# 3 791
Колко време след секцио ви казаха да не планувате бременност? Моите лекари ми казаха 2 години от секциото поне да минат. Но 2 години от самото секцио до следващото или 2 години и след това евентуално бременността?
Казаха ми минимум 9 месеца пазене, първа бременност беше и нямаше рискове, родих секцио по желание.

# 3 792
Мястото на разреза след секцио ще омекне ли някога или все така твърд и стегнат ще е?

# 3 793
Пет дни след първия рожден ден на дъщеря ми, родена секцио, видях положителен тест. Разликата им е 1 г. и 8 м., синът ми го родих естествено. Не съм имала усложнения при нито едно от двете раждания.

Аз на изписването бях с чоропогащните, с които отидох - размер Л май за небременни. Дънки след седмица, две? Не помня. На седмия ден след операцията се нагъзурчих да трия едни фуги под шкафа на мивката (много важно, нали Grinning), така че и с дънките едва ли съм имала проблем.

# 3 794
  • София
Аз бях със зимна рокля на изписването и чорапогащник. Белегът е ниско долу, така че не пречи на дънки с висока талия, стига да ви станат. Първите десет дни бях с дънки за бременни, които носех в 7ми месец. После с широк панталон с ластик и висока талия. Нося гащи с висок ластик до талията и от памучно-ластична материя, която стяга и прибира корема.

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 16:57 от ЛейдиРоуз

Общи условия

Активация на акаунт