За секциото с любов ♡

• 251 158
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 900
А после слагаха ли ти инжекции в ръката кръворазреждащи? Че и това чух.

# 3 901
Да, слагат. Мисля, че след операция е задължително.

# 3 902
Аз мускулните инжекции ги усещам и месец след поставянето им. Никак не ги обичам.

# 3 903
Тъкмо си мислех,че няма да има в дупето ама уви няма да се размина. 🤣

# 3 904
В дупето на нас ни биха обезболяващи след секциото(след няколкото пъти обезболяване с парацетамол система).
И фраксипарин няколко пъти в рамото.

# 3 905
  • София
Задължително слагат Фраксипарин след секцио.
Иначе преди 7 години раждах в Майчин дом и брутално ни тушираха с нещо в реанимация, направо ни надрусаха, спахме като заклани.
Супер добре беше ...не съм имала нужда от нищо повече в следващите дни.
Сега имам идея зареди лекар да раждам в Шейново, дано и там обезболяват така добре 😁

# 3 906
Бабъл, има си "коктейл" вечерта след секциото. Дето викаш нурофена пасти да яде Joy

# 3 907
Да, да. Този "коктейл" на Шейново е пословичен 😀😀😀 Навсякъде ми казват за него и колко добре се спи после. 😂

# 3 908
Болката поносима ли беше ?
Секциото мина много добре. Без проблеми. След упойката- може би два часа по-късно ме пусна и ми поставиха обезболяващи, които ме държаха до вечерта, когато ми поставиха още една доза. Мускулно, защото обезболява по-трайно. Като излизах от упойката ми беше студено, но аз си знам, и друг път съм била под упойка. На следващия ден успях да стана. Кръвното ми беше ниско, заради него вечерта не можех да се вдигна в леглото дори. Но след две кафета на следващата сутрин станах.
Ммммне, умрях 😁, разбира се, че е поносима, особено с коктейла 😀. Изобщо не я усетих аз инжекцията, даже бързах да ми я поставят 😁😁😁😁
При мен болката беше пареща на мястото на разреза. Силно си болеше, но не може да се сравни с нормалното раждане изобщо.
Всичко минава, бъдете спокойни всички, които ви предстои.
Следващите дни ми даваха течен аналгин доволно и свещички профенид. Като ме заболи, отивах да си искам ако не бяха ми останали и така. След 5 ден вкъщи мисля само един ден пих аналгин и още 2-3 профенид. След нормалното две семици бях на профенид.

# 3 909
Това с коктейла във всяка болница  ли го дават или зависи какво ще преценят акушерите.

# 3 910
На мен ми сложиха обезболяващо в същата вечер и се качих в стаята си, но на следващия ден си болеше. Даже няколко дни след това се изправях с мъка и охкане.

# 3 911
Не се обвинявайте, че ви боли това си е операция все пак. И на мен ми предстои другият месец и все повече ме хваща страха ама ще мине.

# 3 912
Или аз съм супер кекава, или просто тука обезболяването никакво го няма. Като ме пусна упойката, сложиха ми нещо, но си ме болеше стабилно. Вечерта пак помолих - пак ми сложиха, но си ме болеше и не можах да спя, защото ми беше криво, че бебето ми е далеч.

Съветвам ви да внимавате с аналгетеците, не е желателно да се приема аналгин, ако кърмите.

# 3 913
Явно съм от малкото, които не ги болеше след това. Просто дискомфорт. След операцията прекарах няколко часа в реанимация, раздвижих се и директно ме качиха в стаята - не съм нощувала. Общо пих два солпадеина и това беше. 12 часа след операцията вече ходех по коридорите и така докато ме изпишат.

Не се шашкайте толкова от разкази на други - всеки има различен праг на болката. Може вие да се окажете с по-висок такъв и само страхът да е голям. При мен сто човека ми обясниха колко тежка операция е, ами да ви кажа още три пъти предпочитам секцио вместо естествено раждане.

# 3 914
Моето секцио мина преди 11 дни, второ подред, определено по-бързо се очовечих. В Тина Киркова слагат морфин за обезболяване първия ден, не знам в Шейново какъв е коктейлът 😅 и също два пъти ми биха после нещо мускулно, което си е леко неприятно, да.

Общи условия

Активация на акаунт