За секциото с любов ♡

• 251 029
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 4 005
И аз взех да ги чувам, и аз сама ще я гледам...... но ги кастря....
Няма значение на колко е детето ми. Просто такива изказвания са много неподходящи за подобна тема.
Хайде сега с приказките "Чакай само да родиш и повече никога няма да спиш, коликите са ужасни, искаш да се самоубиеш, а пък зъбите после, а пък болестите после..." Кому е нужно?

# 4 006
Раждането си е раждане, отглеждането си е отглеждане. Няма база за сравнение между двете неща.

Споделям това Simple Smile

# 4 007
Жена от неонатологията ми каза, че е ревлива и лакома, абсолютно вярно знаят хората(е сега вече не е лакома 😀)

# 4 008
  • София
Секциото изобщо не е страшно, когато е направено от читав доктор и се подходи с оптимизъм и спокойствие към него. На мен тази операция ми спаси детето и ме отърва от миома, така че съм безкрайно благодарна, че така се стекоха нещата. Клизмата е детайл от пейзажа и не виждам даже в какво може да е страшна. След операцията има два-три дни не се ходи по голяма нужда, после се дават свещички или хапчета и няма драма. След махане на катетъра се пишка нормално, при мен нямаше болки. Бях с още една жена в стая и забърсвах с дезинфекцираща кърпичка WC-то. Да, има елемент на взаимопомощ ако някоя излезе за малко и остави бебето на другата, но иначе да добавиш още едно ревящо бебе и мама, която говори по тел с близки по всяко време през деня, все пак значително разваля почивката, така че най - добре е сама.
Все пак сега това ми се струва песен на фона на това, че детето ми на 2 месеца изкара пневмония и бяхме в интензивното в Пирогов 10 дни в Детското отделение в стая с още 4-5 майки и още толкова ревящи и болни деца, режим на ставане и прибиране на леглата още от 6 сутринта след неспане почти цяла нощ и после лекарски визитации, поставяне на лекарства, инхалации, хранене, все някое дете реве...Бяхме станали като една комуна от майки на болни деца, които се утешават и си дават кураж взаимно. Температурата заради лечението на децата, беше нетърпима, усещаше се като 30 градуса, колкото и пъти на ден да проветрявахме. Дори се събудиха летни комари в стаята и ни нахапаха. На повечето ни дойде първи цикъл след раждане там. Доста тежък период откъм притеснения и търпение на ръба на нервна криза. Кошмар от който още се възстановявам физически и психически, но се радвам, че бебо се оправи и вече е добре. Та родителството предполага понякога и такива моменти, така че секциото е просто една операция, която минава и се забравя, освен ако няма недай Боже усложнения.

# 4 009
ЛейдиРоуз милите представям си какво сте преживяли, важното е, че сега сте добре. Иначе аз първия път бях с едно момиче в стая беше ми много добре, подкрепа, за нея бебето беше второ и ми помагаше, до 4-5 години на децата си честитихме рожденните дни и се виждахме.
Втория път бях сама от втория ден си се грижех за бебето без да го оставям при сестрите, беше супер.

# 4 010
Здравейте мами,

Имам въпрос - получих съвсем леко прокървяване на шева (месец след секцио) буквално са няколко капки. На някого случвало ли се е? Да ходя ли до болницата или е нормално явление?

Предварително благодаря!

# 4 011
Здравейте мами,

Имам въпрос - получих съвсем леко прокървяване на шева (месец след секцио) буквално са няколко капки. На някого случвало ли се е? Да ходя ли до болницата или е нормално явление?

Предварително благодаря!

Два пъти родих секцио и не ми се е случвало. Според мен иди да те прегледат, поне за твое спокойствие.

# 4 012
Здравейте мами,

Предварително благодаря!

Иди на преглед. Имам 2 пъти секцио и не съм имала нито сълзене, нито кървене от раната.

# 4 013
Здравейте мами,

Предварително благодаря!

Отидете на лекар. 1м след секциото няма никъде открита рана, че да прикърви. Поне аз не съм имала, а имам 3 секцио. Даже и червеното беше започнало да избледнява.

# 4 014
При мен имаше реакция към конците, след като започнаха да се разграждат. След преглед се установи, че не е нищо притеснително. Идете на лекар да ви прегледа, за да сте сигурни, че няма инфекция

# 4 015
Аз имах също реакция към конците и прокървяваше и сълзеше няколко дни, докато не забелязах, че е останал един неразграден конец, който сама си изкарах и след това си заздравя.

# 4 016
Аз имах също реакция към конците и прокървяваше и сълзеше няколко дни, докато не забелязах, че е останал един неразграден конец, който сама си изкарах и след това си заздравя.
Как извадихте конеца?

# 4 017
И при мен е реакция на резорбацията на конците. Лекаря каза че било нормално. Почиствам със спирт и кислородна вода.

Успех на всички, на които им предстои секцио и дано инфото да е полезно 😊

# 4 018
Скрит текст:

При мен вторият път се получи това. Няколко дена след свалянето на такера, започна втвърдяване, зачервяване и подуване. Изписаха ми Панцеф за 10дни.В последствие надутото се пукна, започна да сълзи и после ми изписаха кислородна вода и Оксикорт. Общо взето си мина за около месец.Първо казаха, че е възпаление, после от конците.
До ден днешен се чудя обаче нещо. Първият път ме шиха и бях с козметичен шеф-проблем нямах. Вторият път бях захваната с телбот и след свалянето му започнаха проблемите. Все се каня да питам АГ, дали има връзка това и дали някаква непоносимост съм имала може би?

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 20:34 от AnMary

# 4 019
Някой може ли да ми вдъхне малко надежди.Родих преди 26 дена второ секцио по Щарк и фишбон.Та първио беше преди 2 години пак по щарк. Но сега имах по голямо бебе и по голям корем.Не съм имала коремни преси и плоски коремни нито при едната нито при другата че все бях инвитро . С тази бременност започнах с 69 кила и стигнах 86 като по мои наблюдения бях повече корем и отоци е да де ама сега съм 74-75 зависи. някак си се надявах повече да сваля за месец. Но аз кърмя имам ужасен апетит. Не съм наддала но не съм и свалила .И корема ми корема! Най важния корем си е като на бременна в 4-5 месец чак даже жената с мартениците ми честити ем за новороденото ем за бременноста 🤷♀
И от няколко седмици грам нее спадал. Лошото е че е шльокав като желе и изобщо не успявам да напипам тия коремни преси от ония век дали няма диастаза. Може ли да ми кажете тоя корем кога ще поспадне още малко до фаза просто дебел корем а не увиснала бременност ?
Все още имам и леко изтръпване от пъпа на долу но не помня колко месеца траеше това предния път. Но помня че беше солидно време

Общи условия

Активация на акаунт