За секциото с любов ♡

• 245 174
  • 5 748
  •   1
Отговори
# 5 625
Тя хубаво е решила задължително нормално, ама ако се наложи секцио по спешност, какво правим тогава? Дето се вика какво мислила мишката, пък какво решила котката
Ами да, точно. За това са ми смешни разсъждания от хора, които нямат никаква представа за какво става въпрос при бременност и раждане. Не, че и да си бременна (или раждала) пак ти дава право да обясняваш на друга как да ражда, ама това беше върха на простотията.

# 5 626
Много се връзваш. С второто ще спре да ти пука толкова Simple Smile

# 5 627
Аз наскоро казах на свекърва ми, че съм бременна и тя като разбра, че ще раждам секцио (имам медицинска предпоставка за това и нямам и друг избор) обясних й причината, като се започна “е хубава работа, глупости, как няма да е нормално”.
Ако са непознати няма да ме ядосат като ми го кажат, но като в случая беше близък човек, направо се вбесих още ме държи. Все едно не се интересува кое е по -добре за мен и ми дава наклон в живота.

# 5 628
Защото се впечатлявате. Просто не трябва. Едва си забременяла, до раждането има много време. Нали няма да влизат в залата с теб Simple Smile Пък и всяка свекърва дразни снаха си, това си е закономерно...

# 5 629
Аз наскоро казах на свекърва ми, че съм бременна и тя като разбра, че ще раждам секцио (имам медицинска предпоставка за това и нямам и друг избор) обясних й причината, като се започна “е хубава работа, глупости, как няма да е нормално”.
Ако са непознати няма да ме ядосат като ми го кажат, но като в случая беше близък човек, направо се вбесих още ме държи. Все едно не се интересува кое е по -добре за мен и ми дава наклон в живота.
Я да видим свекърва ти, така ли щеше да говори, ако беше за щерката.
Нали знаеш приказката - зет като мед и син като пелин.
Щото зетя много шетал, помагал, не викал. А синчето и то така, ама Горкан Душков. 😂

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 11:04 от КремонаЛиза

# 5 630
Еми то и аз не мога на хората да обясня, че таза няма да се разшири при данни за стеснение 2-3 степен, също и че имам проблем с опашката ама тях не ги вълнува. Едно време как било. Та започнах да ги режа, така съм решила и толкоз.

# 5 631
Това секцио много хора го мразят, значи, особено спешното. Най обичам мъж, който не е гинеколог, никога не е присъствал на раждане и въобще си няма идея за какво иде реч, да ме поучава - как тъй съм била позволила да ме режат, то това значело, че и мен, и лекарите ги мързяло. Обясних му, че след 12 часа чакане сигурно и той ще иска да го режат, гледаше ме като теле 🤣 Въобще, относно раждането всички имат много "компетентни" мнения, особено хора, които никога не са раждали или биологично никога няма да родят.

# 5 632
  • София
И другият ми лекар извън София беше леко потресен защо не съм родила нормално. Тръгнах да разказвам причината и той се врътна и каза нещо от сорта " Добре, няма значение". Ами всъщност наистина няма смисъл да се обеснявам на кого и защо съм родила така. В даден момент се е наложило и са действали по спешност....

# 5 633
Да бе, голям мързел, ей. Моето бебе беше стресирано и му падаше пулсът с всяка контракция, сигурно трябваше да настоявам естествено - голяма работа, че кой знае дали бебето щеше даже да оцелее.. За щастие, не съм чула такива идиотщини
И другият ми лекар извън София беше леко потресен защо не съм родила нормално. Тръгнах да разказвам причината и той се врътна и каза нещо от сорта " Добре, няма значение". Ами всъщност наистина няма смисъл да се обеснявам на кого и защо съм родила така. В даден момент се е наложило и са действали по спешност....

Е, на лекар има смисъл да се обясни а някои случад

# 5 634
  • София
Защо в случая да обеснявам след като не е присъствал на раждането? Следи ме за съвсем друго нещо и като цяло няма значение как ще родя.

# 5 635
Zimk02, в България е много важно да се набиват канчетата на вече родилите колко са зле и как са могли да (не) направят нещо си и че най-вече правят всичко от мързел, не от друго. Аз също нямам обяснение на този феномен, отдавам го на факта, че по принцип българинът от всичко разбира - политика, футбол, финанси и особено от раждане и отглеждане на деца. В тази категория за жалост попадат и много лекари, а по родилните отделения има много истории на ужасите. После същите индивиди се чудят защо толкова жени не се навиват да имат повече от едно дете и реват за демографската криза. Ми продължавайте да обяснявате на младите майки колко са зле и за нищо не стават, продължавайте да не ги считате за част от обществото, то всяко действие си има и последствия.

# 5 636
Е факт е, че много АГта натискат за секцио, за да не ги викат по нощите и да се занимават часове наред с родилки, които не се знае дали изобщо ще родят скоро.

# 5 637
  • София
Факт е, че обаче планирани със секцио се превръщат в спешно секцио понякога пак по нощите Grinning

# 5 638
Еее, то не може пък всичко да измислят. Все някъде ще фейлне "схемата" Grinning

# 5 639
  • София
За мен не им е по-лесен вариант тъй като си е коремна операция и тя си крие рискове. В край на сметка не мисля, че изобщо някой от двата начина би бил лесен. При мен например имаше презастраховка, тъй като няма да родя нормално вторият път и няма смисъл да се мъча.

Общи условия

Активация на акаунт