За секциото с любов ♡

• 262 555
  • 6 034
  •   1
Отговори
# 5 610
Аз съм сигурна, че всички подобни майки само ядат лично произведени зеленчуци, месо и мляко, както сигурно и маслото си го бият сами всяка сутрин 🙄 Не знам тези жени не са ли наясно, че дори и хората, които отглеждат животни, зърнени култури и зеленчуци за себе си, са принудени да "пръскат", за да имат смислена реколта, както и че повечето хранят животните си с купешки смеси, ама айде, нали сме много природосъобразни... Голямо халосване, пак ми напомня на моя случай с чиниите 🤣

# 5 611
  • София
Здравейте, момичета.

При раждане секцио изисква ли се обезкосмяване и на гениталиите, или е важно само коремът да е обезкосмен?
Да,изисква се.

Може и глупост на кажа, но имам спомен, че в мд морфин са ми сложили. Цяла нощ не можах да спя от сърбеж по цялото тяло и казаха, че именно от него е страничен ефект. Но дали помня правилно медикамента не знам
В Майчин дом са ми слагали Атрофин, в Шейново не пише да ми е слагано.В Майчин дом проспах деня и нощта в реанимация, супер добре ми подейства това, което са ми сложили 🤣 В Шейново не мигнах ... такъв адреналин ме тресеше, че цял ден и нощ си превъртах раждането като лента през главата.
Не мисля че е от него сърбежа обаче.

# 5 612
Какво значи не ми пука. На мен ми пука дали съм обезкосмена там долу.
През цялата бременност ходех на коламаска, а и е задължително при раждане или операция да сме обезкосмени. Като не сте - ще ви обръснат.
Промивката е с йоден разтвор за дезинфекция, независимо дали сте се измила или не. 5 дни лежах, доктор минава, натиска корема, за да провери как е матката. Кръвотечение всеки има, моето продължи около 20 дни.
А за хорското мнение, въобще не ми пука кой какво мисли за естествено или секцио раждане, дали съм майка или не, дали кърмя или не. Дали ще захраня на 4+ или 6+, дали давам на Ганчев пюрета дет не били чисти, а бъкани със захар, дали давам глутен или... винаги ще се намери някой свръх компетентен и само неговата гледна точка за отглеждане на дете е правилна и може да ме анатемоса..бе всеки си определя живота как да го живее според усещане и финансови възможности. Тъй че, изслушвам `ората и си правя каквото искам. 😁😉

# 5 613
Може и глупост на кажа, но имам спомен, че в мд морфин са ми сложили. Цяла нощ не можах да спя от сърбеж по цялото тяло и казаха, че именно от него е страничен ефект. Но дали помня правилно медикамента не знам
Първото ми раждане беше в бившата Тина Киркова- секцио. Сложиха морфин за обезболяващо и анестезижлогът дойде да ни предупреди изрично, че от него ще получим силен сърбеж.

# 5 614
  • София
Морфин мен ми казаха, че няма как да сложат заради кърменето после. Мен също ме сърбеше, че чак рани си направих, но морфин не съм получила за обезболяване.

# 5 615
  • София
За всички, които се притесняват от това, че ще ги обвиняват за секциото! Винаги ще намерите някой, който да смята, че не сте достойна майка ако.... Първото си дете преди почти три години родих секцио, защото така се наложи, след много часове естествена родова дейност, просто не можах да родя естествено. И всеки път когато разказвам историята си чувам - оооо глупости, капризи, лиготия, просто си се отказала. Приключих няколко стари приятелства поради подобни изказвания. Съвсем скоро ми предстои второ раждане, което е секцио по избор, според докторите мога да родя и естествено, но аз избрах секцио, защото не искам да минавам отново през 18 ч. родова дейност и след това и през секциото. Да станеш майка не е начина на раждане, или начина на хранене на детето, да станеш майка е дълъг процес и е свързан основно с мисленето ни.

# 5 616
Глупости, лиготия, капризи? Да, голям каприз, да оживеят майката и бебето. Какво се лигавят тези майки, които вместо да приемат детето им да остане без кислород в утробата, ги режат?

Наистина ли има хора, които така говорят? Не са чували явно каква е детската и майчината смъртност без опцията за секцио. Ужас

# 5 617
  • София
За съжаление, има много хора, които са фанатици на тази тема и не приемат друга гледна точка.

# 5 618
  • София
Хич не ме интересува някой дали ме смята за раждала или не Joy И да се напъна да се трогна, не мога Laughing

# 5 619
Абе и аз чувам, особено откакто забременях : еее и аз съм ниска ама родих две деца. Еее кво толкова, нали се разширяваш по време на бременност/раждане.
Моят таз е много надолу откъм размери, 2-3 степен стеснение.
Опитах да обясня, че такова нещо, което да навакса 3-5 см по всеки размер, няма. Имам и друг проблем с костите и изобщо няма да рискувам. Те като искат да си рискуват, за мен е важно аз и бебето да сме живи и здрави. Че ако се инвалидизирам аз добре ли ще е? Или бебето, да не дава Господ, ако има травми? Ко прайм? Ще ми дадат медал сигурно.

# 5 620
Мен все повече и повече се опитват да ме "успокоят" за това, че ще раждам секцио, като кажа, че се притеснявам. Защо хората неосъзнават, че ситуацията не е за подценяване?

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 23:31 от Мохини

# 5 621
  • София
То притеснението го има и в двата случая. Първият път го имаше притеснението заради чакането и накрая ме срязаха, а вторият просто страх. Нищо, че съм го минала веднъж страхът за много неща си остава. В край на сметка важното е да попаднеш на добър екип и от там нататък да си  свършат работата независимо как ще раждаш.

# 5 622
А защо слушате отрицателни мнения? Не трябва. Казвате, че това не подлежи на обсъждане и край.

# 5 623
Имам една “приятелка”, която до преди няколко месеца (преди да забременея) казваше категорично, че не желае да има деца - което разбира се е ок, всеки има право. Преди няколко дни, ме попита аз как мисля да раждам (просто ей така) и когато й казах - секцио - се започна - “Ау, аз като тръгна да раждам задължително ще е нормално, много държа на това. Ама ти защо не искаш нормално? Дори нямаш голям диоптер” (моето секцио няма да е заради диоптер, но не ми се обясняваше с нея повече). Стана ми адски смешно от осъдителният и поучителния тон на жена
,която не е раждала, нито е бременна в момента - как ми дава наклон и медицински съвети за моето раждане. Та определено от тук нататък няма да давам обяснение на никой който ме попита как ще раждам, за да избегна подобни глупави разговори.

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 07:01 от Mbj999

# 5 624
Тя хубаво е решила задължително нормално, ама ако се наложи секцио по спешност, какво правим тогава? Дето се вика какво мислила мишката, пък какво решила котката

Общи условия

Активация на акаунт