За секциото с любов ♡

• 262 563
  • 6 034
  •   1
Отговори
# 5 595
Хубаво е да сте обезкосмена.
Слагат катетър.
Проверяват след раждането всеки ден как върви кръвотечението, промиват..въобще хубаво е да сме очарователни и там долу, не само за мъжете ни, но и за медицинския екип.

Здравейте, момичета.

При раждане секцио изисква ли се обезкосмяване и на гениталиите, или е важно само коремът да е обезкосмен?

# 5 596
Аз бях секцио по спешност и се изискваше обезкосмяване. В случая само провериха, защото видяха, че съм епилирана, но сестрата носеше самобръсначка.

# 5 597
По-добре се епилирайте вкъщи, защото може би единственото ми неприятно преживяване в Шейново беше бръсненето с някакво допотопно ножче за многократна употреба, което бог знае, дали и кога е било стерилизирано, и така ме нарязаха с него, бля, бля.

# 5 598
Слагат катетър.
Проверяват след раждането всеки ден как върви кръвотечението, промиват..въобще хубаво е да сме очарователни и там долу, не само за мъжете ни, но и за медицинския екип.

Здравейте, момичета.

При раждане секцио изисква ли се обезкосмяване и на гениталиите, или е важно само коремът да е обезкосмен?

Вярно ли промиват??? Това е безумие.

Иначе не знам как на една родилка ще и дреме дали е "очарователна"

# 5 599
Слагат катетър.

Здравейте, момичета.

Вярно ли промиват??? Това е безумие.

Иначе не знам как на една родилка ще и дреме дали е "очарователна"
Мен ме измиха само е реанимация първата вечер и сутринта. Все още не можех да ставам. И добре, че защото толкова болеше, че не можех сама първия ден.

# 5 600
Измиване е едно, промивка е друго

# 5 601
Не са ме промивали, но моето секцио беше през нощтта инна следващия ден следобед бях на крак и можех да се къпя.

# 5 602
  • Sofia
Здравейте, момичета.

При мен изискваха да е обезкосмено мястото - София, частна болница.

# 5 603
Боцват лидокаин преди спиналната.

# 5 604
Може и глупост на кажа, но имам спомен, че в мд морфин са ми сложили. Цяла нощ не можах да спя от сърбеж по цялото тяло и казаха, че именно от него е страничен ефект. Но дали помня правилно медикамента не знам

# 5 605
Не е нещо нечувано да се дава морфин, възможно е

# 5 606
Хич не се впрягайте, момичета.
По - зле от противничките на секциото са само противничките на адаптираните млека. Grinning ако не си кърмила,явно не си обичаш детето, така звучат повечето Grinning
Аз наскоро срещнах и противничка на прясното мляко от магазина, видиш ли трябвало да си купувам домашно, иначе си тровя децата. А и да не съм посмяла да им давам хляб, това пък било още по вредно, нейните не вкусвали такова нещо....

# 5 607
В интерес на истината белият Хляб е наистина вреден, както и всички бързи въглехидрати. Не само прясното мляко , ами всичко, което имаме възможност, е по-добре домашно да бъде. Всичко в магазина е бъкано с добавки. То е ясно, че ако не живеем на село, няма как и ще трябва и да взимаме от магазина, но все пак, фактът си е факт

И винаги гледам да пазарувам максимално изчистени продукти.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 10:11 от InYan238

# 5 608
Хич не се впрягайте, момичета.
По - зле от противничките на секциото са само противничките на адаптираните млека. Grinning ако не си кърмила,явно не си обичаш детето, така звучат повечето Grinning
Аз наскоро срещнах и противничка на прясното мляко от магазина, видиш ли трябвало да си купувам домашно, иначе си тровя децата. А и да не съм посмяла да им давам хляб, това пък било още по вредно, нейните не вкусвали такова нещо....

Това е подобно на моето преживяване:
Случката се развива преди повече от 9 години и половина, когато се разбра че съм бременна и се заговори за секцио. Тогава бях глупава, че бях откровена и споделях открито без недомлъвки, щом бях попитана. Та, тогава когато пролича че съм твърда е непрекронна в решението си раждането да е секцио - проста жена ми каза, че не си истинска майка ако не родиш нормално. Запитах се, толкова ли "безвредна" изглеждам, че тази куха лейка така остро ми влиза 🤔
Тогава, въпросната продължи "дете се обича  ако се роди нормално, не ако ти го извадят". Ето тогава не се сдържах и отговорих "тогава ще кажа на майка ми, че никаква майка не е, преструваната й с преструвана! 😂 ще взема да кажа и на лекарите дето са спасили нейният живот и този на брат ми, че са скапаняци, понеже спасявайки живота й са я принудили да живее, щом е изгубила съзнание от кръвозагуба и заради тях, сега тя е фалшива майка. Че и втори път после с мен е изфалшифицирала майчинството си, безсрамницата. 😂😂😂 "
Онази започна да пелтечи и да ми обяснява, как то било изключение. Попитах я "а, значи я допускаш в клуба на истинските майки?"
Много не харесвам тъпи изказвания. Фитила ми е къс и обикновенно 2, максимум 3 тъпизъма изтърпявам и си отварям устата. Някои изказвания направо си молят да сипеш с големия черпак.
Големи героини 😎 аз не съм от тях.
Аз съм лигла, сложила съм ципче и бебетата изскачат от корема 😂😂

# 5 609
В интерес на истината белият Хляб е наистина вреден, както и всички бързи въглехидрати. Не само прясното мляко , ами всичко, което имаме възможност, е по-добре домашно да бъде. Всичко в магазина е бъкано с добавки. То е ясно, че ако не живеем на село, няма как и ще трябва и да взимаме от магазина, но все пак, фактът си е факт

И винаги гледам да пазарувам максимално изчистени продукти.
Съгласна съм, че когато имаме възможност всички се стремим към най-доброто за семействата си.
 Но въпросната майка реши, че ще се самоизтъква и надува с това как нейното отроче яде само полезни неща, пък моите... о, ужас ядат и хляб и прясно мляко от магазина! Едва ли не отрова за мишки им давам. А и ми се похвали, разбира се, че детето и е на 3, но все още го кърми.... Е, тогава вече се почувствах много лоша майка, че аз съм кърмила само 2 месеца. 😄😄😄

Общи условия

Активация на акаунт