За секциото с любов ♡

• 262 567
  • 6 034
  •   1
Отговори
# 5 565
Според мен секциото е много по-трудно раждане. Аз преносих и отидох за индукция. 10 часа ми трябваха, за да стигна 10 см. и ме вкараха секцио, защото бебето не слезе. Е няма такава болка като след секцио. На 10 см. ми беше по-добре (без упойка). Попринцип исках секцио, аз съм крайна и не харесвам естественото, защото има много какво да се обърка (имаше наскоро по новините случай, който майка загубва бебето си и лекарите и казали, че не може да напъва...). Накараха ме да раждам естествено, а аз се съгласих, нали съм шматка. В 9-тия месец не знаех на кой свят съм. Е вкрайна сметка пак си получих секциото. Пак бих го избрала, защото аз го виждам като по-безопасно (въпреки, че всички твърдят обратното, аз така съм си решила за себе си). Все пак вече мога поне от части да сравня двете преживявания. За мен секциото е много по-трудно.

# 5 566
Такъв тип коментари за секциото или вида хранене на кърмачето просто ги подминавам. Това са жени с много тежки комплекси и обикновено нямат с какво друго да се похвалят. Малко ми напомня как една ми развиваше теории, че истинските домакини миели чиниите на ръка, другите, които ползвали съдомиялни, били мързеливи мърлячки. Казах й, че предпочитам да съм от мързеливите мърлячки, за да правя смислени неща, докато съдомиялната мие, пък тя, като иска, нека си прекарва свободното време над мивката, явно няма по-интересна работа 🤷‍♀️

# 5 567
Ъъъъ, сериозно ли? 🤣

# 5 568
Това ми звучи като жената да има ОКР или някакъв друг психически проблем, щом толкова се е вторачила в чиниите.

# 5 569
Някои жени умишлено се мъчат да могат после да го изтъкват и да се изкарват супер героини, мъченици че мият на ръка.

# 5 570
Някои жени умишлено се мъчат да могат после да го изтъкват и да се изкарват супер героини, мъченици че мият на ръка.
Ми, те тез са същите, дето разпрсвят, че да родиш секцио не е раждане 😁

# 5 571
Хич не се впрягайте, момичета.
По - зле от противничките на секциото са само противничките на адаптираните млека. Grinning ако не си кърмила,явно не си обичаш детето, така звучат повечето Grinning

# 5 572
И доктори включително Като почнат-това дете секцио ли е, олеле. На смесено хранене, леле ужас. Все едно половин бебе. Това не го приемам разбирам разни хора да си имат мнение, но лекар да не е виждал такова "чудо" , не проумявам. То ясно че целят да засегнат.

# 5 573
Такъв тип коментари за секциото или вида хранене на кърмачето просто ги подминавам. Това са жени с много тежки комплекси и обикновено нямат с какво друго да се похвалят. Малко ми напомня как една ми развиваше теории, че истинските домакини миели чиниите на ръка, другите, които ползвали съдомиялни, били мързеливи мърлячки. Казах й, че предпочитам да съм от мързеливите мърлячки, за да правя смислени неща, докато съдомиялната мие, пък тя, като иска, нека си прекарва свободното време над мивката, явно няма по-интересна работа 🤷‍♀️
Много съм съгласна с теб. Да се хвалиш по групите или детските площадки, че си раждала естествено Еди си колко часа, и си кърмила Еди си колко години и си супер-дупер майка, може да го направи само мега комплексиран човек Grinning

# 5 574
Аа, това за кърмилите с години съм съгласна. Звучи фанатично, вкопчено, обсебващо и задушаващо. Смятам, че до около годинката си е напълно достатъчно.
Ама контрола им е фикс идея на тия каки. 😎 забележете! Тези, които най-искат на контролират, най- му изпускат края! 😂

# 5 575
Аа, това за кърмилите с години съм съгласна. Звучи фанатично, вкопчено, обсебващо и задушаващо. Смятам, че до около годинката си е напълно достатъчно.
Ама контрола им е фикс идея на тия каки. 😎 забележете! Тези, които най-искат на контролират, най- му изпускат края! 😂

На нашата площадка имаме едно на 4, дето още суче, когато се сети. Момче. Ми... странно ми е на мен, като дойде и дръпне блузата на майка си насред разговор, та да си цокне. Вече почват другите деца да му се подиграват, ма тя не вижда проблем.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 14:05 от Bobby_g

# 5 576

На нашата площадка имаме едно на 4, дето още суче, когато се сети. Момче. Ми... странно ми е на мен, като дойде и дръпне блузата на майка си насред разговор, та да си цокне. Вече почват другите деца да му се подиграват, ма тя не вижда проблем.
Ама това наистина е безумие и е извратено!!! Сори!
Идната седмица средното ми дете става на 4г. Ми то си е дънгалаче вече 🤷🏻‍♀️ изобщо не си го представям да му давам да суче. 😲🫣Дори сега като ме вижда да кърмя бебето казва "ми бебе е, суЦе!" 😂😂

# 5 577
И на мен ми идва малко в повече това с кърменето

# 5 578
Няма нищо лошо в кърменето с години. СЗО, Американската Академия на педиатрите, Канадската общност на педиатрите, Британската NHS, УНИЦЕФ И много, много други организации препоръчват кърмене поне две години и повече. Естествената възраст на отбиване е между 2 и 5 години и така е било откакто хомо сапиенс съществува. При ловците и събирачите (95% от еволюцията на човечеството) децата обикновено се раждат през 3-4 години, когато и става отбиването - честото кърмене, съчетано с ниската телесна маса на жените потиска овулацията. Това, че в много страни в последните към 100 години се кърмят само бебетата до годинка, не означава, че това е нормалното или оптималното или че има нещо лошо и неестествено в дългото кърмене. Напротив, то все още е полезно и за детето, и за майката

# 5 579
Кърменето е хубаво, най-хубавият старт за бебето и най-силната връзка на майката с бебето. Желателно е обаче, това да не се превръща във фанатичен акт, а в прекрасното изживяване, което е.
Доста "майки" го превръщат в нещо, чрез което легитимират своята "нищо друго постигналост". 🙂

Допълвам. Не искам да взимам пример от държави, които не знаят от кой пол са. 😎

Общи условия

Активация на акаунт