За секциото с любов ♡

• 244 310
  • 5 737
  •   1
Отговори
# 5 685
Благодаря за отговорите!

# 5 686
Интересно дали има ефект върху срастването? След второто секцио лекаря ми сподели, че след първото съм имала много сраствания и са ги отстранили. Не съм оперирана по този метод, но никога не съм усещала дискомфорт.

# 5 687
За срастванията знам, че трябва много движение първите моменти още след секциото и след пускането от упойка (първо в леглото, после раздвижване).
Някой беше споменал за тези хиалуронови гелчета, които се слагат при зашиването операцията - единия е 500 лв, другия 200. Моят АГ каза, че за него няма смисъл и да не си давам парите.
Ама според мен трябва да каже мнение някоя жена, минала и със и без гелче, че да се знае дали работи.
Моето секцио е класическо, белега е страхотен, ниско е, почти не се личи.
Преди се чудех защо доста жени се комплексират от белег, а аз си го обожавам.

Това е на втората седмица от секциото.
За сраствания дали има ще мога да кажа ако имам второ бебе някога ..

# 5 688
Д-р Николай Ковачев оперира по метода Щарк, Вецев мисля също.

# 5 689
Моят изглежда по същия начин, след първата операция, след година дори не си личеше почти. Сега става малко по-бавно, но  нямам забележки. На допир не се усеща нищо. При мен махане на конци нямаше, казаха че са ми сложили разградими и те сами ще се махнат. Някои с периода на оздравяване излязоха сами.
За срастванията знам, че трябва много движение първите моменти още след секциото и след пускането от упойка (първо в леглото, после раздвижване).
Някой беше споменал за тези хиалуронови гелчета, които се слагат при зашиването операцията - единия е 500 лв, другия 200. Моят АГ каза, че за него няма смисъл и да не си давам парите.
Ама според мен трябва да каже мнение някоя жена, минала и със и без гелче, че да се знае дали работи.
Моето секцио е класическо, белега е страхотен, ниско е, почти не се личи.
Преди се чудех защо доста жени се комплексират от белег, а аз си го обожавам.

Това е на втората седмица от секциото.
За сраствания дали има ще мога да кажа ако имам второ бебе някога ..

# 5 690
  • София
Не мисля, че срастванията имат общо с метода. По-скоро е ранното раздвижване и дали има сложен гел. На мен лично такъв ми беше отказан с презумцията, че се слагал само при гинекологични операции…

# 5 691
Ами да. Аз и не съм и сигурна колко действа гела. Пак казвам. Ти може да сложиш и да нямаш сраствания, но аз може да нямам, пък да не съм слагала гел. На базата на какво се определя дали работи против срастванията..не знам.

# 5 692
Скрит текст:
Моето секцио изглежда така след 4г. До преди 1г някъде ме болеше там, където ясно се вижда синина. Ходих при двама гинеколози, няма проблем според тях. При д-р Вецев е правено, за него е ок, нищо нямало. Сигурно е по Щарк, не съм и питала даже. Беше спешно секцио. Не сме слагали гел. Боуен терапевта ми каза, че е срастване и така ще си остане.
Преди 9м започнах по-активно да спортувам и оттогава не ме е боляло. Като цяло белега си изглежда супер, като изключим синината.

# 5 693
  • София
Ами да. Аз и не съм и сигурна колко действа гела. Пак казвам. Ти може да сложиш и да нямаш сраствания, но аз може да нямам, пък да не съм слагала гел. На базата на какво се определя дали работи против срастванията..не знам.
Ами в група съм за Ендометриоза и има доста жени дето си го слагат при операция и нямат сраствания след това. Обаче имам и позната дето на второто си секцио пак нямаше сраствания и без гел.
Та гела вероятно помага, но не върши някакви чудеса.

# 5 694
Гела доколкото знам се слага в матката и е с цел предотвратяване на Ашерман (сраствания в самата матка). За сраствания в малкия таз и корема няма да помогне. Те могат да се получат след всяка операция, а дори и при възпаление. Аз например имах сраствания около жлъчен мехур, без да съм имала коремни операции на високо преди това, оказа се от възпалението му. След секциото и след една извънматочна също имам сраствания (според усещания и според Калчев), които след дълго чудене реших да не пипам, защото ако правя операция за отстраняването им после могат да се появят нови.

# 5 695
Гела доколкото знам се слага в матката и е с цел предотвратяване на Ашерман (сраствания в самата матка). За сраствания в малкия таз и корема няма да помогне. Те могат да се получат след всяка операция, а дори и при възпаление. Аз например имах сраствания около жлъчен мехур, без да съм имала коремни операции на високо преди това, оказа се от възпалението му. След секциото и след една извънматочна също имам сраствания (според усещания и според Калчев), които след дълго чудене реших да не пипам, защото ако правя операция за отстраняването им после могат да се появят нови.

А какви са усещанията при сраствания?

# 5 696
А какви са усещанията при сраствания?

Болки на всякакви места в малкия таз.
Например като са ми подути червата не ме боли само корема, а болката се разпростира и в гърба и към крака. От дясно пък имам едни много специфични болки ниско долу, на сгъвката на крака, които могат да продължат с дни. Сходна е ситуацията ако ми е бил много пълен пикочния мехур - при "освобождаване" после целия малък таз ме боли известно време и т.н.
Калчев ги видя на ехограф, ама не беше много впечатлен от тях.

# 5 697
  • София
Нормално, Качлев се занимава с ендометриоза. Там нещата са доста по сериозни от сраствания.
В никакъв случай не ги омаловажавам тъй като изобщо не са безболезнени и те.
При мен има нещо странно между болка и разтягане долу към яйчниците.

# 5 698
Здравейте, преди три седмици беше моето секцио. Преди два дни ми се появи доста силна и почти постоянна тъпа болка ниско долу в корема, наподобяваща болка като от много подут корем и газове. Първо мислех, че е заради свиването на матката, но знам че тогава болката е на спазми и е като при цикъл, а при мен е почти постоянно, и болката е тъпа, а не остра. Все едно ме боляр червата и ще ми се скъса коремната стена от подуване, но я усещам ниско долу отвътре където е операцията. На някоя от вас случвало ли се е и имате ли идея на какво може да се дължи? Имах лохии до 10тия ден само и после рязко спряха. Когато ходих на  първия контролен преглед след секциото (около 14-15ти ден) лекарката каза, че всичко изглежда наред, но ще има още кървене и затова да ходя и да се движа повече, за да излезе някакъв съсирек, който се виждал на ехограф.Само че, вече седмица по-късно нямам никакво кървене повече, а се появи тази ужасна болка. Притеснявам се нещо да не се е възпалило вътре при разрезите….. взех си стягащ колан против болките в кръста, че в грижите покрай бебчето ужасно ме болеше… и сега си мисля да не би нещо с този колан да съм пристегнала повече и да е станало нещо с вътрешните шевове? Но не би трябвало, аз го сложих две седмици след операцията и уж не съм го пристягала прекалено. Много се притеснявам да не се е получило някакво усложнение и да не мога да се грижа адекватно за бебето. Със сигурност ако болката не отшуми до 2-3 дни ще отида на лекар, но междувременно ще съм благодарна да споделите дали вие сте усещали някакви такива внезапни болежки в корема близо три седмици след операцията и на какво може да се дължат?

# 5 699
Не съм имала болки. Лохиите бяха около 40-50 дена. Според мен идете на преглед. Щом се очаква съсирек да излезе, а не кървите, бих проверила с лекар какво е положението.

Общи условия

Активация на акаунт