За секциото с любов ♡

• 244 531
  • 5 741
  •   1
Отговори
# 5 670
В Тутракан ти дават бебето веднага след раждане за гушкане. След това го взимат, докато те отпусне упойката, ако има секцио. До 6 ч раздвижват и го връщат отново, като няма опции да го взимат, за да спи майката.

Държат за кърмене, но дават и мляко по желание.

# 5 671
Прекрасно е, че има все повече подкрепящи болници кърменето. Това е естественият и най-добър начин за хранене на бебето. Лошо е, когато жената иска но не може.... майка ми и с двамата ни -мен и брат ми, не е могла. Вторият път с мен е ясно защо, разказвала съм в тази тема по-рано.

Това "за да спи майката", са думи, които чух в АГ Варна. 🙂 и ми го казах от опит, защото и аз с ушите си чух една майка, да моли да върне бебето заради това. Но после кърмене е нямало. Настава кошмара с помпите.... но бебето стимулира лактацията по начин, който природата е одобрила. Помпата, очевидно не върши същата работа. Казаха ми, "по-добре го остави днес, пък утре го вземи. Повечето майка ги взимат, виждат, че са изморени и е трудно и след няколко часа ги връщат". Ама аз настоявах да кърмяи си го взех, веднага щом ми казаха, че мога да сляза. Вече около час и нещо, след изкарването от реанимация от онзи ненужно дълъг престой. За мен нямаше опция "после". Дори и с престоя ми от 21 -22 часа в реаницамия, той се беше научил да тече от шишето, което беше с огромна дупка. Знаете ли после, колко трудно свикна да не стои с притворена уста чакайки да тече, а да полага усилия да суче. Имах страшни рагади, в резултат на това.
А и майката да спи в болницата е относително 😉 не заради бебето, а защото постоянно ти влизат в стаята и бравата на вратата се "хваща" с блъскане. Не очаквах да влизат на пръсти, ама беше малко по-така, ако ме разбирате.... 😂
В Майчин Дом Варна нещата се случиха, както описваш, B_vas.

# 5 672
  • София
Има майки, които кърмят само с помпа. Познавам такава, която кърми около година. Но прави и консултация с консултант по кърмене. Така, че стимулира си стига да има какво да тръгне …

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 09:23 от I.R.

# 5 673
Ако е добра помпата и с правилния размер фунии, може да стимулира и още как. Даже прекалено може да стимулира, аз така едни чудни бучки си докарах. Но не може по принцип толкова добре да изсмуче млякото като бебето и затова може с помпа по-лесно да се получи мастит.

Ако болницата подкрепя кърменето (ако е част от инициативата на СЗО за болници приятел на бебето) не би трябвало да дават шишета, от които тече като река. На моето бебе се наложи в началото със шише, защити беше родена преди 37 седмица с ниско тегло и не щеше да захапе на гърдата (често срещано при рано родените, дори да не са недоносени). Дадоха ни шишета и биберони, от които не тече ей така - slow flow nipple им казват, не знам на български как му викат. После нямаше проблем да предпочита шишето. Вкъщи пък ползваме Philips Avent natural flow, размер 2 - от тези също не тече като от маркуч. Размер 1 са още по-добре, но ние имаме две. Също така кърмените бебета, които ядат и от шише не бива да минават на следващия размер, а да си стоят с малките размери до края.

Моето бебе много месеци всеки ден пиеше едно шише изцедена кърма, докато аз спя. Изобщо не предпочита шишето. Даже като се върнах на работа и трябваше през деня със шише, в началото отказваше да пие много и ме чакаше да се прибера и да ме нападне. Постепенно свикна, но пак си иска от мама, когато може. Вече е на 9 месеца и работим към замяна на шишетата със сламки.

Та искам да кажа, че подходящото шише няма да пречи на кърменето

# 5 674
  • Sofia
И моята помпа ми докара хиперлактация с първото бебе. Така че много добре си стимулираше.

# 5 675
  • София
Това със стимулацията според мен си е до гърди, хормони, до канали ... аз с всичките неща, които правех и пиех, ако бях нормален човек, със сигурност щях да си докарам свръхлактация, но имах кърма колкото да си изхраня бебето.

# 5 676
В, то от много неща зависи колко кърма има една жена. Това да има колкото му трябва на бебето е идеално. И наистина има някои жени, които не реагират добре на помпата. Но в повечето случаи тя си стимулира. Но бебето е най-добре

# 5 677
  • София
Нищо не стимулира при мен… И двата пъти пълна трагедия с кърменето, но децата са живи и здрави това е важното.

# 5 678
И аз не успях да кърмя. Ни едно от двете ми деца.
Първото го видях след две седмици, че се роди осмаче, мен ме интубираха няколко пъти и кърмата беше спряла.
А с второто, докато разбера че има къса юздичка, се цедях и накрая спрях, за да избегна мастит.
А, майчето ми ме е кърмила до 3 г.
Но здраве да е!

# 5 679
Споделям мнението ви, 6м. изкарах с помпа, по 120-150 мл на гърда цедях през 3-4 ч. , докарах си и мастит, та е хубаво да се внимава с помпите.

И моята помпа ми докара хиперлактация с първото бебе. Така че много добре си стимулираше.

# 5 680
Аз също споделям мнението ви, като за пример мога да дам грешките, които направих при първото детенце, но не повторих с второто. В болницата при раждане секцио в деня на операцията не дават веднага бебето. Показват ти го за малко и след това те оставят да се възстовановиш, като на втория ден вече е при теб. Междувременно започваш да цедиш за да има кърма за бебето, когато ти го дадат. Да, но при секцио кърмата слиза по късно и е нормално., коластрата е най-важна за него. Т.е. всичко полезно отива в помпата. Свръхлактацията е друг проблем, съветваха ме да цедя повече, защото имаше  жълтеница, трябваше да се храни по-често спрямо останалите деца. После се цедих за да поддържам лактация. После се цедих за има във фризера, защото трябваше да има за всеки случай и когато започна да захранвам. Много умора и изтощение и денонощно стоене на помпата. Свърхлактацията се бори трудно. С второто съм ползвала помпа 4 пъти. Стои като паметник на културата. Сега се чуствам добре, кърма има предостатъчно и без помпа. Бебенцето така или иначе се храни през 2 часа приблизително. Ако нямате конкретна причина, нямате нужда от помпа. Познавам я само, ако ми се наложи да не съм при бебето.

# 5 681
Защо се прави секжио по Щатк? По принцип питам, приключих с ражданията, но ми стана интересно защо някои го избират като метод.
Водят го по- леко и по -щадящо, по-бързо се възстановява жената и с по-малка кръвозагуба.

Точно така е, да, моето секцио беше точно по Щарк. Д-р Николова ме образова, докато следеше бременността. Принципно гонех нормално раждане, но обсъдихме всякакви варианти за непредвидени ситуации и опряхме до Шарк.

# 5 682
Знаете ли дали в Токуда правят секцио по този метод?
И ако да, кои лекари?

# 5 683
  • Sofia
Знаете ли дали в Токуда правят секцио по този метод?
И ако да, кои лекари?

Не се оперира по Щарк в Токуда

# 5 684
  • София
Не Ви е нужен Щарк в Токуда. Толкова пъти правят обикновено, че са царе вече. Не си личи при повечето.

Общи условия

Активация на акаунт