За секциото с любов ♡

• 244 576
  • 5 741
  •   1
Отговори
# 5 640
Разбира се. Това никой не го оспорва.
Не веднъж обаче сме чували, че АГто ще излиза в отпуск и гледа да изроди всички преди това. Пък дали секцио или предизвикване...
Аз имам приятелка, която рязко смени посоката като и се случи.

Едит: Не си дописах за приятелката и излязох от контекста.
Първо беше много сигурна, че хората, които имат репродуктивни проблеми, просто не правят достатъчно секс. После пък зорът кой как родил. И накрая къв бил проблемът с кърменето. Толкова лесно било, ако имаш желание.
Но за съжаление й се случи нещо, заради което вече не се изказва толкова категорично. И е жалко, че трябва да се случи, за да осъзнаят хората, че нещата не са черни или бели.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:25 от Лютиче 2.0

# 5 641
Винаги съм искала да раждам секцио, дори преди да се омъжа и да реша да имам деца. Имах приятелка, която като чу това, изпадна в потрес и започна да крещи истерично как може да съм толкова безочлива и да си позволявам с цялата си наглост да избирам, видиш ли, като си имало медицински показания и коя съм аз, че да решавам... И изброи 300 недостатъци на секциото, как бебето не могло да се адаптира добре и какво ли още не. Зверски скандал вдигна, беше просто нелепо.
В крайна сметка аз родих секцио по спешност по витални индикации за майката и бебето. А тя роди също секцио ДВА ПЪТИ ПО ЖЕЛАНИЕ, защото "нямала настройката за естествено" и не й се "занимавало", нейни думи. Joy Joy Joy Така че, момичета, не позволявайте на лабилни, недотам адекватни хора, а понякога и откровено злобни да оказват дори минимално въздействие върху вас, изобщо не ги отразявайте и си правете каквото и както сметнете за добре . Wink

# 5 642
  • София
При мен секциото беше абсолютно задължително. Знаеше се месеци предварително. Наистина грам не ме интересува някой дали и какво ще каже. Просто не ми е важно чуждото мнение. А има хора, които могат да се чувстват важни, само като се изтъкват пред други хора. Дали ще става дума за раждане, кърмене, образование или някаква друга характеристика, така си избиват комплексите. Попринцип гледам да страня от такива хора, за мен са простовати и не особено интелигентни.

# 5 643
Здравейте!
Моето трето секцио мина и днес ми дадоха документите от болницата. Зачетох се в епикризата и видях, че този път съм оперирана по класическия метод. Предните две бяха по Щарк. Има ли някой, който е бил и по двата метода? Иска ми се да знам отичен опит дали сте имали разлики във възстановяването и дали има нещо, за което да трябва да внимавам повече сега.
В събота ще ми свалят конците и ще попитам и АГ защо така се е наложило, но предполагам, че е имала причина този път да прибегне до този метод. Второто ми секцио също беше при нея и беше по Щарк.
Та, споделете дали има някой друг с такъв опит, че ми стана леко странно сега

# 5 644
  • Sofia
Здравейте!
Моето трето секцио мина и днес ми дадоха документите от болницата. Зачетох се в епикризата и видях, че този път съм оперирана по класическия метод. Предните две бяха по Щарк. Има ли някой, който е бил и по двата метода? Иска ми се да знам отичен опит дали сте имали разлики във възстановяването и дали има нещо, за което да трябва да внимавам повече сега.
В събота ще ми свалят конците и ще попитам и АГ защо така се е наложило, но предполагам, че е имала причина този път да прибегне до този метод. Второто ми секцио също беше при нея и беше по Щарк.
Та, споделете дали има някой друг с такъв опит, че ми стана леко странно сега

Това е малко странно. Нали казват точно лекарите, че веднъж като си опериран по единия метод след това не може по другия. Ако сте близки с лекарката може да попитате деликатно на контролния преглед.

# 5 645
  • Sofia
АГ ми е казвал, че след класическо секцио после не може по Щарк. Но обратното е възможно.
Но честно казано не знам дали може три секцио по Щарк. Все пак се предполага, че при третото секцио може да има повече сраствания и съответно повече рязане.

# 5 646
А, ще я питам със сигурност, защото хем ми е любопитно, хем леко странно. Каквато и да е причината обаче вярвам, че лекарката ми е професионалист и щом така е преценила, така е трябвало. Просто не бях чувала за такива случаи.

# 5 647
  • София

. Предните две бяха по Щарк. Има ли някой, който е бил и по двата метода?
Честито бебче!
Здравичко да е и много да ви радва!

Аз имам едно класическо секцио и един Щарк модификация след него.Никаква разлика не усетих нито във хода на операцията, нито като възстановителен период.
И аз знам, че след класическо не може Щарк,  но докторът каза ,че ми прави някаква модификация.Кръвозагубата ми е била 400 мл, на фона на това,че няма и 12 часа преди секциото си бях сложила Фраксипарин, е доста добре.

# 5 648
Защо се прави секжио по Щарк? По принцип питам, приключих с ражданията, но ми стана интересно защо някои го избират като метод.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 23:07 от brumm

# 5 649
  • София
Защо се прави секжио по Щатк? По принцип питам, приключих с ражданията, но ми стана интересно защо някои го избират като метод.
Водят го по- леко и по -щадящо, по-бързо се възстановява жената и с по-малка кръвозагуба.

# 5 650
Сигурно се повтаря въпроса, но има ли ползвали хиалуроновите гелове при секцио? Моят АГ каза, че няма нужда.
Но гледам доста се впускат в купуване на гела. Единият е 500 лв, другият е 200.

# 5 651
  • София
Исках, но и моята каза не

# 5 652
Моето второ секцио беше класическо, след Щарк. Разбрах то постфактум, не съм питала защо, но предполагах, че не е можело да е отново Щарк (двуплодна бременност). По - трудно се възстанових, това няма как да го отрека, но не мисля, че е било заради метода.
Честито бебе!

# 5 653
Здравейте! Минаха 7 месеца и половина след секциото ми. Продължава да ме боли ниско долу в слабините. Болката понякога преминава към тазобедрената кост, както и към горната част на бедрото. Появява се основно при физическо натоварване - разходка (само ходене), носене на бебе, бутане на количка. Вие имали ли сте такива оплаквания?  Благодаря ви предварително! 🙏🏻

# 5 654
  • София
Да не е засегнат нерв? Консултирали ли сте се с лекар по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт