За секциото с любов ♡

• 251 257
  • 5 810
  •   1
Отговори
# 3 810
Section Caesarean - че ще раждаш секцио?
При мен също беше написано така, само че не съкратено, та предполагам, няма какво друго да е.

# 3 811
Лохиите са по - слаби след секцио. Естествено, не мога да го кажа категорично, но по впечатления и сравнения между мен и приятелки.
Има ли тук раждали близнаци секцио? По - тегаво ли е, отколкото от едно бебе?

# 3 812
И при мен лохиите бяха мнооого слаби - бях си взела превръзки нощни, които бяха като памперс, аз иначе все нормал ползвам - нямаше смисъл. След първата седмица карах с ежедневни дори, така до края на месеца. Към 35-я ден вече свършиха.

# 3 813
Моите лохии продължиха около 40 дни.

# 3 814
При мен спряха точно на 40тия ден. Не беше нещо драматично като цяло, но поне седмица ходех с тия огромните превръзки и мрежести гащи Grinning От единия край конецът много стърчеше и се закачаше за нормалното ми бельо. Като го махнаха всичко се оправи и започнах лека полека да нося и панталони отново.

# 3 815
Моите лохии след секцио продължиха само около 2 седмици. И от един пост на Ася Демирева, в който казваше, че кратките лохии може да са белег на не изцяло премахната плацента, така се шашнах, че на бегом отидох при моята АГ да ме прегледа. Оказа се, че никаква задържана плацента нямам в мен, просто са ме почистили много щателно при операцията. Нормално е при нормално раждане да е по-обилно и дълго, а при секцио - по-оскъдно и кратко.

# 3 816
  • София
И моите продължиха 40 дни. За нощни превръзки бяха само първите 4-5 дни, а после бяха доста по-слаби, за нормални превръзки. Имаше дни, когато почти спираха и на другия ден пак почваха и бяха съвсем оскъдни. Общо взето последните 3 седмици бяха кафеникав цвят, като последни дни от цикъла. При дълго ходене и физическо усилие леко се засилваха.
Иначе извън първите ден-два с раздвижването, болки и други неразположения нямах. В началото имах усещане в корема като след лека мускулна треска, но при мен беше махната и средно голяма миома със секциото.

# 3 817
Моите лохии след секцио продължиха само около 2 седмици. И от един пост на Ася Демирева, в който казваше, че кратките лохии може да са белег на не изцяло премахната плацента, така се шашнах, че на бегом отидох при моята АГ да ме прегледа. Оказа се, че никаква задържана плацента нямам в мен, просто са ме почистили много щателно при операцията. Нормално е при нормално раждане да е по-обилно и дълго, а при секцио - по-оскъдно и кратко.

Аз също съм чувала, че много си зависи от доктора как ще почисти. А и има логика, всички раждали нормално са с доста обилни лохии. Малко отклонение, ама онзи ден ми излиза клипче в тик-ток на момиче, което разказва за нормалното си раждане. Въпреки, че моето си беше перфектното секцио, като я слушах и изпаднах в някъв страшен страх да не ми се случи някога да раждам нормално. Ужасна беше историята…

# 3 818
След секцио са по-малко лохиите, понеже матката се почиства ръчно, а при нормално раждане обикновено не се прави.
Но като продължителност бяха еднакви.

# 3 819
  • София, България
При първото ми секцио лохиите продължиха 14-15 дни.
При второто - 30 дни и бяха доста по-силни.
Но доколкото знам при секциото са по-слаби отколкото при естественото. Идеята била, че те почистват хубаво отвътре. Simple Smile Е, мен една и съща лекарка ме почиства и двата пъти, но факт, че втория път продължиха двойно по-дълго.
И при двете ми операции ползвах обикновени нощни превръзки Оуейс. Изобщо не съм имала нужда от онези еднократни гащи. Само си вземете дълбоко бельо, за да не дразни на раната.

posh95, да не е на онази близначка Сузи? Grinning

# 3 820

posh95, да не е на онази близначка Сузи? Grinning

Точно тя. Пълен ужас. Не вярвам втори път да иска да роди “нормално”. То няма нищо нормално в това раждане…. И четох коментарите долу, как нямало по-хубаво от това. Айде да не се кръщаваме 😂

# 3 821
  • София, България
Е то е далеч от нормално/естествено нейното. Физиологично, да. Но предизвикано с почти всички възможни начини - окситоцин, правене на разкритие, пукане на мехура и пак окситоцин Joy направо се учудвам как не е стигнала до секцио накрая. По време на разказа ѝ честно очаквах да каже, че са я срязали накрая Grinning

# 3 822
Ох, и аз се потрисам от безброй разкази за естествено раждане, докато не познавам нито една жена, която е преживяла такъв чутовен ужас по време на секцио или след. Сигурно има и такава, с някакви редки усложнения, сега се сещам за един трагичен случай с абитуриентката Даяна отпреди години, но това определено са мнооого редки изключения.
Между другото гореспоменатата консултантка по кърмене Ася Демирева, колкото и да ми беше приятна, я отследвах точно след един пост за възхвала на естественото раждане и най-вече колко много сме пропуснали ние, раждалите секцио. То беше поезия, романтика, направо апотеоз на възторга и хвалебствията. В повече ми дойде и просто цъкнах unfollow. Аман от поставяне на пиедестал на подобни неща. Абсолютно ненужно и нелепо е поне за мен. Simple Smile

# 3 823
Аз не искам да плаша никого, а просото да съм обективна. Сещам се веднага за поне два случая. Миналата година в Благоевград имаше жена, родила секцио, която едва спасиха, но отстраниха матката и яйчниците ѝ. Август 22г във Велико Търново почина младо момиче след секцио, което уж разви ДИК синдром. Гадости се случват и при двата вида родоразрешение, колкото и да е неприятно.
В следващия момент, миналата седмица лежах за задържане. Дойде една млада девойка на 20г. Да ражда първото си дете. Викам си ето, тая съвсем ще ме откаже да раждам естествено сега като се развика, идеално за мен 😅. Да ама не, минаха се 10 мин (без да преувеличавам), девойката гък не каза и само се чу бебето като изплака. Не можах да повярвам какво стана, мислех че тези неща само по филмите се случват 🤣

# 3 824
Гледах и аз видеото, че ме заинтригувахте, чак Тик ток си изтеглих по случая 😁. Не беше кой знае колко брутално, само се зачудих защо са я оставили 2 часа да се мъчи с контракции, а не са го извадили по-бързо бебето. Така и така са й скачали на корема и те са го извадили. При мен естественото разждане протече по същия начин, само че от 10 те см. до изваждане на бебето не минаха 2 часа.

Общи условия

Активация на акаунт