За секциото с любов ♡

• 262 442
  • 6 034
  •   1
Отговори
# 5 655
Според мен тези болки 7 месеца след секциото не са в реда на нещата. Мен спря да ме боли след 2-3 месеца, а след 6 месеца вече се бях възстановила напълно, а в началото ми беше много трудно. Недей те да търпите болките, отидете на лекар или кинезитерапевт

# 5 656
Да, консултирах се ( с АГ(хирурга), ЛЛ и ортопед) и те не предполагат да е нерв и не са ме препращали към невролог. Възможно ли е мускулите ми да не са се възстановили напълно? Аз не правих упражнения след операцията. Има ли някоя, която да е имала подобни оплаквания и да се е оправила чрез упражнения и стягане на мускулите в тази зона?

# 5 657
От чист интерес (знам, че при всяка е различно!), но кога възобновихте половия контакт с партньора?
Имахте ли някакви вътрешни пречки, предубеждения?
Имахте ли болки в областта на секциото?
Друго - понеже според мен стрии може и след раждането да станат, произхождам от там, че за 9 месеца расте някак постепенно, докато след раждането е по-рязко прибирането на корема. Мазахте ли с нещо след раждането, ако да - с какво и имаше ли ефект?
Засега успях да се спася от стрии по корема. Излязоха ми няколко чертички на едната гърда, опитвам се да ги приема, мажа се, но ефект няма засега.
И все пак за корема ми е по-притеснено.

При нормално протекло секцио и оздравителен, кога възобновихте упражнения, спорт?
Трябваше ли да имате потвърждение от лекар, че всичко е наред?

Знам, че след секциото в моята болница си до другата сутрин в леглото. Как Ви мина това време? Имахте ли някакви ‘занимания’? Обмислям да си взема четеца. Бебето ще ми го донесат замалко и после ще остава при мен след раздвижването и след като съм напълно добре.
Притеснявам се ако съм сама в стая  да не ми дойдат странни мисли в главата (имам лека тревожност на моменти).

# 5 658
  • Пловдив
Аз след секциото просто се възстановявах, спях , доколкото можех,  и на другата сутрин целта ми беше да стана и да се раздвижа. Не ми е било до телефон или четене на книга.

След като се раздвижих ми дадоха бебето и се занимавах с него. Бях изцяло сама в стая и така ми беше добре, но аз съм си такава и не обичам да има други хора на главата ми.

Полови контакти с партньора 20 дни след секциото започнахме, но като цяло ми отне много време, може би над година, да си възвърна желанието каквото е било преди раждането. Просто бях страшно недоспала.

Спорт започнах 3 месеца след секциото, тренирах около месец , но след тренировките нямах време да възстановя чисто физически силите си, защото гледах бебето. Прецених, че ми е по- важно да оцелея и да мога да гледам детето, така че се върнах във фитнеса, когато то тръгна на ясла ( на година и 8 месеца). Ама то пък тогава взе да боледува, съответно и ние да боледуваме, изобщо, не е същото след като имаш дете. Нагаждаш се спрямо ситуацията.
Може би ако има помощ от други хора е различно, но ние с мъжа ми сами гледаме детето, та така се стекоха нещата при нас.

# 5 659
  • София
От чист интерес (знам, че при всяка е различно!), но кога възобновихте половия контакт с партньора?
Друго - понеже според мен стрии може и след раждането да станат, произхождам от там, че за 9 месеца расте някак постепенно, докато след раждането е по-рязко прибирането на корема. Мазахте ли с нещо след раждането, ако да - с какво и имаше ли ефект?
Засега успях да се спася от стрии по корема. Излязоха ми няколко чертички на едната гърда, опитвам се да ги приема, мажа се, но ефект няма засега.

При нормално протекло секцио и оздравителен, кога възобновихте упражнения, спорт?

Знам, че след секциото в моята болница си до другата сутрин в леглото. Как Ви мина това време? Имахте ли някакви ‘занимания’? Обмислям да си взема четеца. Бебето ще ми го донесат замалко и после ще остава при мен след раздвижването и след като съм напълно добре.
Притеснявам се ако съм сама в стая  да не ми дойдат странни мисли в главата (имам лека тревожност на моменти).

Секс след лохиите, а спорт след 3-4-ти месец и на двете бременности.
Знам, че след секциото в моята болница си до другата сутрин в леглото. Как Ви мина това време? Имахте ли някакви ‘занимания’? - Спах и двата пъти! Бебето го донесоха около 20-30 мин след секциото и после още 2-3 пъти.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 10:52 от I.R.

# 5 660
И за спорт, и за сексуални контакти първо трябва да има зелена светлина от лекар. Аз имах такава и за двете около 40-45 дни след раждането. Въпреки това секс правихме за първи път почти 3 месеца след раждането (имахме други проблеми, които го забавиха), имах някакви болки доста време, но по-скоро бяха от сухота.
Започнах с леки тренировки вкъщи 4м след секциото.
За стриите според мен си е въпрос на кожа. Мазилата помагат, но ако някой не е имал не е било благодарение на мазането, а просто има достатъчно еластична кожа. Аз се нацепих буквално последната седмица преди да родя, защото корема ми беше голям и се разшири още по-рязко (двуплодна бременност с общо 6кг бебета + повишено количество околоплодни води при едното бебе). Почти 4 години по-късно стриите още са видими. Тези на гърдите, които се появиха при кърменето сега вече почти не си личат.

# 5 661
  • Sofia
И спорт и сексуалните контакти - около 3-4 месеца след секциото.

Но сексуалните контакти не бяха точно възстановени, ами от време на време пробвахме дали има промяна. При мен не беше просто сухота, ами се чувствах адски тясна, неочаквано беше доста болезнено и желанието ми беше панднало на 0. АГ каза, че е заради хормоните. Всичко си дойде на място чак след 6-7 месеца след операцията. И трите пъти нещата се развиха по един и същ начин. Секс 3-4 месеца след операцията за мен беше направо мираж.

# 5 662
Да, консултирах се ( с АГ(хирурга), ЛЛ и ортопед) и те не предполагат да е нерв и не са ме препращали към невролог. Възможно ли е мускулите ми да не са се възстановили напълно? Аз не правих упражнения след операцията. Има ли някоя, която да е имала подобни оплаквания и да се е оправила чрез упражнения и стягане на мускулите в тази зона?
Проверете и за ендометриоза при специалист по ендометриоза.

# 5 663
секс и спорт 4 месеца след секциото, но първи оргазми и желание за секс, такова като преди операцията, някъде около 11 м след операцията

имах болки и придърпване в областта на операцията някъде до към 6 месеца след операцията

# 5 664
Момичета, добре че отворихте темата, че да разбера, че е нормално
 Мислех си, че нещо не ми е наред, че желанието ми за секс никакво го няма. Шест месеца минаха вече, не е съвсем кано в началото, но все още не се чувствам като преди бременността.

# 5 665
  • София
Желанието и моженето са две различни неща обаче 😄 Желанието никога няма да ми е така както преди децата Simple Smile

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 08:58 от I.R.

# 5 666
Само като си погледна увисналия корем и желанието ми за каквото и да е се изпарява. Ще мине бая време преди аз да се почувствам достатъчно добре в кожата си, че да поискам да съм гола и пред мъж. Ясно ми е, че след 3 породени деца по над 4кг всяко, няма как коремът ми да се прибере веднага, но пак си ми е кофти. Иначе за тренировките - започвах да правя леки тренировки вкъщи веднага след разрешение от лекар и постепенно до към 3 месеца след това вдигах натоварването. Ходя много, гледам да се храня сравнително балансирано.
Сега пак така ще опитам да процедирам, а и с 3 диванета из нас няма да имам време да се заседявам много Grinning

# 5 667
Скрит текст:

Притеснявам се ако съм сама в стая  да не ми дойдат странни мисли в главата (имам лека тревожност на моменти).

Секс след лохиите, а спорт след 3-4-ти месец и на двете бременности.
Знам, че след секциото в моята болница си до другата сутрин в леглото. Как Ви мина това време? Имахте ли някакви ‘занимания’? - Спах и двата пъти! Бебето го донесоха около 20-30 мин след секциото и после още 2-3 пъти.
Стана ми интересно в коя болница ви носиха бебето и само го показваха, или помагаха за кърмене от легнало положение (при желание за такова)?

# 5 668
  • София
В Токуда, гр.София. Ами лично на мен ми го показаха първият път и ми дадоха да я подържа. Имаше жена в стаята, която настоя за кърмене, но Токуда не са по показване или помагане за кърменето.

# 5 669
В Майчин Дом Варна и АГ Варна дават бебето за целувка и снимка, още докато си на операционната. Носят го и в реанимация. Но В Майчин дом дават и да засуче, ако искаш. В АГ не и не го оставят, там дори спориш, кога и дали да ти го дадат, защото после майките размисляли и ги връщали, че искали да спят. В Майчин Дом ми я дадоха още 2 часа след секциото. Не ме беше отпуснала упойката дори. Аз не пожелах тя повече да отиде при тях. Исках да я гушкам. ❤️ Като там я няма тази простотия със спането в реанимация. Акушерките ме убедиха единствено, да дам бебето при тях, от 00:40 часа, до 5:10. После ми я върнаха. Казаха, че първата вечер, е добре да спя. Обещаха ми, че няма да я хранят и събуди ли се, веднага ще ми я дадат, за да си я накърмя. Иначе нямаше да я дам. От тогава не съм я давала, освен 2-3 пъти да сляза за по около 10-15 минути до долу, да видя мъжът ми и дечицата ми, защото имам още 2 момченца. Понякога и толкова не съм стояла. Зависи колко мога да стоя права, зависи и те кога са дошли, защото средното е палавичко и не е по стоенето в бездействие 😂

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 15:19 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт