За секциото с любов ♡

• 251 073
  • 5 810
  •   2
Отговори
# 5 775
Благодаря, всички дечица да да живи и здрави ! Аз постъпих на 21-ви,но секциото беше на 24ти в 4:30 сутринта.Пак след абрупцио, но явно не става въпрос за мен.Както и да е , да не разводнявам темата излишно.Утре ще мина прегледа и ще питам за упражненията .

# 5 776
Здравейте. Имам секцио преди почти 4г. Всичко си беше ок до преди седмица две. Забра едно косъмче, което аз лесно извадих щом се показа, обаче явно леко се беше раздразнило и беше почервеняло. Махнах косъмчето и "уж" се оправи. Да ама не след няколко дни като поглеждам пак червен, но и подуто този път. Явно е забрало. Има ли мама която е имала такъв проблем. И съответно при кого ходихте? При АГ или на хирург?

# 5 777
Здравейте  имах секцио преди повече от година, а все още имам болки в кръста. От темата знам, че не всички ги имат. Сега има болен в семейството и може би заради това кръста ми е още по-зле от преди. Преди се събуждах просто схваната и след няколко часа ми минаваше. Сега вземам противовъзпалителни лекарства. Не са изписани за мен, но съм отчаяна до някаква степен. Не успях да си направя скенер на кръста, защото затвориха кабинета тъкмо като отидох.
Въпросът ми е дали има смисъл от скенер, доктор и лекарства или просто цял живот ще бъда с проблеми с кръста? Някой тук има
 ли е упорити болки и как се е справил с тях?

# 5 778
  • София
Аз имам болки в кръста и като цяло проблеми. Тука преди няколко месеца бях със супруга ми на почивка и като никой път не взех лекарства със себе си - съответно ме заболя кръста доста. Да, обаче имах да правя за първи път йога за щитовидната жлеза. Вътре имаше включени упражнения и за кръста ( нямам идея защо). Направих ги и ми мина без да пия хапче дори. Сега гледам поне няколко пшъти в седмицата да правя въпросните упражнения с йога и се чувствам доста добре. Може да пробвате.
Колкото до изследванията не съм лекар и не мога да Ви дам съвет.

# 5 779
I.R., благодаря за отговора. Ще потърся тези упражнения в интернет, защото идея си нямам за тях. Аз като дете си ударих лошо кръста и преди да родя съм имала болки в тази област като част от ПМС-то.

# 5 780
  • София
Аз също понякога имам болки в кръста преди да ми дойде, и преди секциото беше така. След секциото пък имах няколко седмици, но отшумяха. Потърсете причината, възможно е да е напълно поправимо.

# 5 781
  • София
I.R., благодаря за отговора. Ще потърся тези упражнения в интернет, защото идея си нямам за тях. Аз като дете си ударих лошо кръста и преди да родя съм имала болки в тази област като част от ПМС-то.
При мен винаги е било слабо място и след 3-те коремни операции съвсем нещата станаха зле особено покрай овулация и цикъл. Пък ако ида и да спя другаде освен в моето си легло се почва. Ще ти ги пратя на лично да пробваш.

# 5 782
Може ли и на мен да ги изпратите?

# 5 783
Здравейте! Предстои ми секцио другата седмица,Аг казва,че може бебето да тръгне но не е проблем пак ще направи секциото.Помолих я да изместим датата,но тя си държи на определена дата.Та въпроса ми е има ли шанс бебето да тръгне в 37г.с съм

# 5 784
Естествено, че има шанс да тръгне по всяко време. На мен ми изтекоха водите в 36+5. Това не означава, че е добра идея да се прави секцио рано без причина. Колкото по-близо до термина, толкова по-добре.

# 5 785
  • София
Здравейте! Предстои ми секцио другата седмица,Аг казва,че може бебето да тръгне но не е проблем пак ще направи секциото.Помолих я да изместим датата,но тя си държи на определена дата.Та въпроса ми е има ли шанс бебето да тръгне в 37г.с съм
Влезнете ли в 37 седмица, бебето може да тръгне по всяко време 🙂 Не го казвам да плаша, напротив, аз си бях за планово секцио, но водите ми изтекоха точно в 37 седмица, това не значи, ще ще родиш като по филмите.Водите ми изтекоха в 4 сутринта, обaдих се на доктора,минах през банята, после тръгнахме към болницата и в 9 ч ми беше секциото 🙂

# 5 786
Седмица преди термин ми беше насрочена дата за секциото. Раждането започна ден преди датата, с изтичане на водите в полунощ. Понеже беше почивен ден направиха секциото сутринта в 9 часа защото не беше спешно.

# 5 787
На мен ми направиха секциото в 39 седмица. 5 дни преди термин. Нямах никакви признаци на раждане преди това. Точно в същия ден ми падна тапата.

# 5 788
Здравейте, предстои ми секцио идната седмица и искам да се запася с необходимото след операцията, за не ангажирам мъжа ми да пазарува. В тази връзка бихте ли ми препоръчали колан за прибиране и някакво мазило за белега, както и какви са препоръките за спорт или движение след операцията.

# 5 789
За белега аз ползвах Терезал. Но той се започва след като махнат превръзката и конците. Ако не той най-вероятно ще ви изпише АГ-то. Колан не съм ползвала, нямах нужда. Спорт все още не мога нещо свързано с натоварване на коремната стена. Но всичко е индивидуално. Хубаво е да се консултирате и лекарят да ви каже кога може. Иначе аз си взех мини степер от декатлон и с него, когато имам време действам по малко. Но започнах след месец. И гледах да не се натоварвам.
От моето секцио минаха почти три месеца.
До скоро при напрягане на корема усещах напрежение и затова не съм се впускала към по-засилени упражнения. Когато имам време вкъщи правя упражнения от приложението better me. Програмата ми в момента е post partum posture като са съобразени с моето състояние.

Общи условия

Активация на акаунт