За секциото с любов ♡

• 259 908
  • 5 982
  •   3
Отговори
# 5 955
  • София
Здравейте, имам едно питане понеже не знам дали е за спешен преглед или мога да си изчакам часа, който е след празниците при лекаря ми. Секциото ми беше на 12 септември. Лохиите ми продължиха около 45 дни. Преди 10на дни, се получи нещо като слабо кървене, което не съм сигурна дали е цикъл, тъй като беше съвсем малко общо взето първия ден беше като съвсем леко зацапване. Втория малко повече, на ежедневна превръзка. След това приключи. Днес отново тръгна да тече, повече прилича на цикъл. Предния път малко ме болеше корема и мястото на операцията, този път не. Възможно ли е цикълът ми да се опитва да почне, или е нещо друго? Притеснявам се и ще се радвам, ако някой с малко повече опит би могъл да коментира. Кърмя и не съм спирала да кърмя.
За съжаление е много възможно да е цикъл. При мен дойде на вторият месец и заедно с това и кърмата ми намаля. После се оправиха нещата де.

# 5 956
E ха, аз си мислех че докато кърмиш няма цикъл.Поне така бях чела. А след като дойде, спря ли кърмата?

# 5 957
При мен не спря, просто леко намаляше и малкият отказваше да суче първия ден от цикъл, а като свършеше цикълът и кърмата се оправяше. Моят цикъл си дойде реално месец и нещо след раждането.

# 5 958
  • Sofia
Моята АГ винаги ме е предупреждавала да внимавам, защото кърменето не е гаранция, че няма да дойде М (съответно и първата овулация съвсем неочаквано и незабелязано).

# 5 959
Това е добър съвет.ММ казва, че като съм в цикъл мириша леко на желязо, сигурно и бебето го усеща Grinning  аз не бях забелязала такова нещо

# 5 960
Кърменето може да потисне овулацията, но не работи при всички. Колкото по-често се кърми, толкова е по-вероятно да няма цикъл, особено през нощта. Но пак е индивидуално. На мен ми дойде 3 месеца след раждането, когато бебето спеше по-дълго.

Кърмата намалява временно. При мен е само за един ден и после си е както преди

# 5 961
Момичета, днес ми е 17-ти ден от секциото. Имах си течение, което не беше точно кръв, а по-скоро керемидено-ръждиво. От два дни обаче е алено-червено кръв и неща като слуз. Доста странно. Не е много като количество. Нормално ли е да така?

# 5 962
  • Sofia
Момичета, днес ми е 17-ти ден от секциото. Имах си течение, което не беше точно кръв, а по-скоро керемидено-ръждиво. От два дни обаче е алено-червено кръв и неща като слуз. Доста странно. Не е много като количество. Нормално ли е да така?

Имате ли възможност да ви прегледа лекар?

# 5 963
И на мен така ми се случи, нямаше нищо притеснително. Нищо не ме болеше, нищо нетипично, само ккато казваш алена клъв изведнъж, а почти ми беше спряло кървенето. Но за спокойствие и аз бих отишла да ме погледнат

quote author=LieToMe link=topic=1296578.msg50602707#msg50602707 date=1765852872]
[/quote]

# 5 964
  • Благоевград
Здравейте!
На 23.09.2025 г. родих сина си с планово секцио.
Месец след операцията ходих на контролен, имаше още лигавица 13 мм и докторът каза, че зацапването ще продължи повече от 40 дни.
Станаха почти 3 месеца и аз още зацапвам. Преди няколко дни ходих на преглед и се оказа, че в матката има "джоб", който задържа кръв и от него е зацапването. Случвало се при секцио. Докторът каза, че ще наблюдаваме и ако се наложи ще правим хистероскопия. Това не го очаквах.
Това опасно ли е? Наистина ли е възможно с времето да се изчисти и да нямам проблем?

# 5 965
signora, това е истмоцеле. Ако решиш да забременяваш пак може да ти създаде проблеми. Имам 2 хистероскопии, докато се оправи дефекта при мен. Въпрос на късмет е дали ще го има или няма (някъде по-назад съм писала подробен пост с нещата, които увеличават риска за появата му, но като цяло си е до организъм), както и дали ще е симптоматично или не. Ако не плануваш бременност не е страшно, просто е неприятно дългото зацапване след цикъл. Ако те интересува нещо повече винаги можеш да ми пишеш.

По темата кърмене/цикъл - аз по принцип съм с нередовен цикъл и също така не кърмих ексклузивно. Първия ми цикъл дойде 7 месеца след раждането, кърмих до 9м и следващия беше 2 месеца след края на кърменето.

# 5 966
В книгата на Хедра е описано кога кърменето може да се ползва като надежден метод за контрацепция. Само ако са изпълнени всички условия по-долу, и пак няма 100% гаранция:

1. Не повече от 6м от раждането
2. Бебето е само на кърма от гърда (не цедене), без дохранване, без вода/чай, още не е започнато захранване
3. Бебето не ползва залъгалка - дава се гърда и за успокоение и комфорт
4. Няма интервал, по-дълъг от 4 часа, без сучене
5. Още няма менструация

Общо взето едва ли има случаи, които да изпълняват всички условия, така че изобщо не разчитайте на кърменето. Особено за жените със секцио!

# 5 967
  • София
E ха, аз си мислех че докато кърмиш няма цикъл.Поне така бях чела. А след като дойде, спря ли кърмата?
И аз така бях чувала ама уви не е вярно това. Иначе при мен спря заради други проблеми не заради цикъла.
А това за контрацепцията е много добро🤣Така една позната има второ дете, защото си мислише, че като кърми и това я пази да не забременее…

# 5 968
Здравейте!
На 23.09.2025 г. родих сина си с планово секцио.
Месец след операцията ходих на контролен, имаше още лигавица 13 мм и докторът каза, че зацапването ще продължи повече от 40 дни.
Станаха почти 3 месеца и аз още зацапвам. Преди няколко дни ходих на преглед и се оказа, че в матката има "джоб", който задържа кръв и от него е зацапването. Случвало се при секцио. Докторът каза, че ще наблюдаваме и ако се наложи ще правим хистероскопия. Това не го очаквах.
Това опасно ли е? Наистина ли е възможно с времето да се изчисти и да нямам проблем?

Здравей ,и при мен е същата ситуация. Преди 12 години ми беше секциото, след 2 лапароскопии проблема не си реши. Сега след 5 години опити за второ дете, се оказва че този джоб реално може да пречи. Имам 2 инсеминации ,неуспешни.  Та дори и да Ви кажат ,че може да се оправи ,не е никак сигурно.

# 5 969
  • Sofia
При истмоцелето зависи и каква е големината му. АГ каза, че ще пристъпим до корекция само, ако не мога да забременея. Моето обаче не е голямо и не ми попречи на последващи бременности.

Също така АГ ми обясни, че в този джоб се събира кръв, която трудно изтича и затова течението продължава по-дълго. А когато кръвта се задържи в джоба, става застояла и ако се случи оплождане тя е токсична за ембриончето.

Иначе аз симптоми си имам - М се влачи по 14 дена с прекъсвсания по два-три дни.
Като изключим това, че е досадно, не е опасно.

Общи условия

Активация на акаунт