Теглене на ипотечен кредит – неща, които трябва да знаем! - тема 6

• 57 076
  • 969
  •   1
Отговори
# 855
Не всички, в Пловдив има и 2%, 2,5%.

# 856
  • пустинята Гоби
В София платихме на нашия брокер под 3%, защото цената на имота беше доста над първоначалното ни намерение. Договорихме се за твърда сума. Фирмите отдавна искат 3% + ДДС.

# 857
не знам кое е това отдавна, ама е е*ати обира
продадохме без брокер
за купуване просто няма избор без брокер, плащаме си 3.6%

# 858
Те поне да си го заслужаваха.
На предпоследния оглед брокера съвсем нищо не знаеше за апартамента. Даже като питах коя година е сградата, ми отговори, че едва ли някой знае 😂😂

# 859
  • пустинята Гоби
не знам кое е това отдавна, ама е е*ати обира
продадохме без брокер
за купуване просто няма избор без брокер, плащаме си 3.6%
Колега купи апартамент преди 4 години, плати си ДДС то към известна брокерска агенция. В такъв смисъл, не е от сега практиката.

# 860
ДДС са си го кръстили
Точно така,казаха ако искам без фактура тогава е 3 %

# 861
  • София
ДДС са си го кръстили
Точно така,казаха ако искам без фактура тогава е 3 %

Да, и преди 2 години, като купувахме, беше така. Естествено, че не искам фактура, за да е по-евтино и те си ги прибират под масата. Толкова да мразя това съсловие...

# 862
  • София
Мда, страшни хиени са, но в крайна сметка всеки гледа да си изкарва хляба. Ние имахме късмет и купихме без брокер, всичко сами си действахме. Да, разправия е, защото и двамата работим и имаме дете на 4г, но поне спестихме прилична сума пари.

# 863
Мда, страшни хиени са, но в крайна сметка всеки гледа да си изкарва хляба. Ние имахме късмет и купихме без брокер, всичко сами си действахме. Да, разправия е, защото и двамата работим и имаме дете на 4г, но поне спестихме прилична сума пари.
Аз също сама намерих жилището,но брокера, който представлява продавача поиска комисион и от мен.Само защото ми е отворил вратата.

# 864
  • София
Аз също сама намерих жилището,но брокера, който представлява продавача поиска комисион и от мен.Само защото ми е отворил вратата.

При нас беше същото. Но пък успях да продам сама жилище въпреки тормоза от брокерското съсловие.

# 865
  • Пловдив
И аз сама купих, без брокер. Видях апартамента, познах кооперацията, беше близо до вкъщи, ходих разпитвах, намерих собственика и се договорихме. И той го спря при брокера. Та си спестих сериозна сума.

# 866
  • София
Да подсетя, че има данъчно облекчение за млади семейства с ипотечен кредит. Ние ще сме направили пет вноски, няма да е кой знае колко, но все пак.

# 867
  • София
Да подсетя, че има данъчно облекчение за млади семейства с ипотечен кредит. Ние ще сме направили пет вноски, няма да е кой знае колко, но все пак.

А какво е то и какви са условията?
Едит: Намерих ги.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 23:04 от denizara

# 868
  • WonderLand
И аз сама купих, без брокер. Видях апартамента, познах кооперацията, беше близо до вкъщи, ходих разпитвах, намерих собственика и се договорихме. И той го спря при брокера. Та си спестих сериозна сума.

Абсолютно по същия начин се случи и при нас. За 3г търсене се специализирахме в намирането на собствениците на имотите, които представляват интерес.

# 869
  • София

Абсолютно по същия начин се случи и при нас. За 3г търсене се специализирахме в намирането на собствениците на имотите, които представляват интерес.

А как намирате без брокер или ако обявата е с
брокер?

Общи условия

Активация на акаунт