Житен режим на учителя Петър Дънов -13 тема

• 39 838
  • 511
  •   1
Отговори
# 480
  • Карлово
Нещо и моят стомах се противи на режима тази година. Не така крайно, но имам много газове, въпреки че спазвам   време между отделните елементи и вода.

Опитай с ябълки и орехи, не се насилвай, пък колкото издържиш. Все ще е чистене  на организма.

# 481
Alex _vt,аз съм вече 8-ми ден на режима.Имаше дни ,в които ядях по 3,4 чаени лъжички жито ,през целия период само по 1 много голяма ябълка  на ден ,не повече от 6 ореха и по 1,2 чаени лъжички  мед.Но гледах да пия повече топла към гореща вода .Беше ми достатъчно и много рядко усещах глад.въпреки че аз съм много лакома.Липсват ми на моменти солта и манджички.
Не съм чувствала слабост или неразположение с изкл.на 2-ри,3-ти ден силни болки в кръста /бъбреците ,които преминаха .Вероятно съм се чистила …Препоръчвам ти да пиеш повече вода.Минус  3,5 -4 кг съм до момента.Успех на всички !

# 482
Да се стегнем! Simple Smile Половината мина, още малко остана, даже по-малко, на 10-тия ден е супичката.
От житото мен също ме понаболва корем и се подува, но от лимеца нямам такива оплаквания. Смени го с лимец, но докато покълне първата дозичка ще ти е в неделя.

# 483
  • Карлово
С лимец съм.

# 484
И мен днес ме наболява коремът. Но цялостно се чувствам добре.
5-ти ден, за сега ми харесва, но много ми се хапват зеленчуци.
Дамите, които правите режима не за първи път, ще споделите ли как приготвяте тази Ангелска супа? Добавяте ли нещо друго освен картофите? (Извинявам се, ако вече е обсъждано)

# 485
Аз приготвям ангелската супа само с картофи и вода ,след като се сварят добавям магданоз и сол . Когато я консумирам си добавям доста ябълков оцет или сок от лимон и ми е толкова вкусна …почти гурме !

# 486
3 картофа, лимон и магданоз. Избягвайте да слагате сол, че задържа много вода. Солта бавно и по малко! Първата година на гладуването сгреших и на 11-тия ден директно започнах да си слагам сол на вкус. На другата сутрин се събудих като балон, много се уплаших. Мое мнение внимавайте!

# 487
Каква сол, какъв оцет! Ценете си здравето.
Супата е само сварени цели картофи, към които се добавят магданоз и лимон.
Неразположението на стомаха обикновено е от смесване или неправилен прием на храните.
Споделете в какъв ред и как ядете порциите, да видим къде може да грешите.

# 488
  • Карлово
Не смесвам храните, минимум час между различните храни, при мене лимец и ябълка. Сега ще ям и орехи.
Течности половин час след хранене и хранене половин час след водопой. Два пъти ям жито в 10,30-11 часа и 17 часа. Още докато дълго дъвча лимеца започвам да чувствам нещо като киселини. След това започва това гадно оригване. Досега не съм имала такова неразположение. Лимецът е на една и съща фирма и не е вкиснал, само покълнал. Готовия лимец държа в хладилник.

# 489
Аз нямам много опит с лимец, веднъж опитах, но не ми допадна. Тук редът е ябълка, орехи, лимец. Но ти казваш, че спазваш нещата, а и ти се появява докато ядеш, та не знам. Лимецът е по-мек от пшеницата. Надежден ли ти е кумецът?
Тази година много хора се оплакват, даже някои прекъснаха преждевременно.

# 490
  • Карлово
Благодаря за грижата.
Ще карам докато го изям. Още малко остана. Аз съм упорит овен.
Правила съм с пшеница, но много ми се замотава по зъбите, а лимецът е по-мек, затова го предпочитам.
Иначе си се чистя, според мене. Хубаво е, че ме мотивира да почна от 17, след като бях отхвълила евентуално начало от 14.

# 491
Още ли имаш киселини, не отминаха ли? Можеш да си правиш ментов чай. Аз пия много липа и мурсалски, особено липата ми е топ за режима.
Още малко имаме, не остана Heart реално са два дни още.
И тогава е трудната част, поне за мен.
Тази година го правя сама, ММ нещо се ската, та ще видим как ще е захранването

# 492
  • Карлово
От започналите на 14.02 има ли завършили режима да ги поздравим?

# 493
  • ENGLAND
Аз започвам да се подготвям за захранването. Какви салати си правите през тези дни, може ли домати, краставици, лук и кога се включват? Знам, че първите дни е червено цвекло и моркови салатата.

# 494
  • Карлово
Копирам от първа страница препоръка за храната
храните с варена /или ''на пара''/ зеленчукова храна. Хапвайте и плодове, салати, зеленчуци /сурови, най-вече морков/, ядки /една четвърт от храната ви/. Избягвайте зелето. Не включвайте ''класически'' подправки с изключение на малко сол и зехтин /ако не можете без тях/ или няколко капки лимон. Не яжте хляб.
Не яжте и сурови люти зеленчуци /ряпа, чесън, лук.../.

Аз лично ям още и банан, бадеми. Също и зелена салата, айсберг, за мене са ОК.  Някои наблягат на авокадо.
За краставиците не виждам лошо да се включат, но доматите не са за всеки стомах, дори и без да е изнежен от режима. На мене не ми пречат и ги включвам.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 10:06 от ДамаТрефа

Общи условия

Активация на акаунт