Защо останахте с едно дете?

• 49 835
  • 984
  •   1
Отговори
# 75
По горната логика жена, която няма деца не е човек.

# 76
Винаги съм искала повече от едно дете! И това е единственото, за което съжалявам за развода. Дъщеря ми беше на 10 месеца, като се разделих с  баща ѝ, и вече стана на почти 12, а аз на почти 42г. Все пак още имам някаква надежда, да познавате донор, който да дари сперма в мен ,  да забременея и после кой откъдето е?
Бих осиновила, но искам от най-ранна възраст, а е почти навъзможно на сам родител, без репродуктивни проблеми, вече с дете

Аз преди години бях дарявал, даже ми плащаха за това в една частна клиника в чужбина. Имах профил, от къде съм, тегло, височина, цвят на очи и т.н.

Избираха след проба само хора с над средното количествено сперматозоиди нужно за забременяване понеже една част умират в процесите им.

След това, когато се пробвах да  забременявам жена ми, още първият опит  се оказа успешен.

По темата, никога не сме искали второ дете, сега имало е моментни желания, но това е нищо.
Все пак никога не сме разчитали на никой, дори за някаква помощ, има много хора с баби, дядовци и други роднини, които им гледат/помагат и е съвсем разлчично.
Дори да имахме тази помощ, ме съмнява да бяхме се престрашили.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 14:38 от Alexslav

# 77
Едното става част от другото. Но определено има случаи на жени, които залитат и остават само в тази част - майка. Години наред нищо друго не ги вълнува.

# 78
По горната логика жена, която няма деца не е човек.

Ако логиката е  да ровим там, където не е нужно - може и така да е.
Темата е за тези, които имат, не които нямат деца.

# 79
Включвам се, макар и в момента бременна с второ, защото имах дълги размишления по темата. Дъщеря ми не е била трудно дете, не мога да споделя някакви трудности, свързани с нея. Да, имало е малко по-емоционални моменти за мен, в ясления период, който за нас беше кошмар, от гледна точка на боледуване, но мина и замина. Вече е почти на 7, много самостоятелна и адаптивна. Категорично никога не съм искала деца с малка разлика. Когато "порасна" известни мои здравословни проблеми и нежеланието да почна всичко отначало, натежаваха против. Обаче аз винаги съм имала брат ми. Сега, каквото и да стане, знам, че мога да разчитам на него. Разбира се, това не е много силен аргумент, защото много хора не са близки с братя/сестри, но пък и кръвта вода не става. Не мисля, че има норма и родителите с повече деца, са по-родители от останалите. В крайна сметка въпрос на личен избор. Аз усещах, че бих съжалявала, ако нямам друго дете, затова си преглътнах страховете и се моля всичко да е наред и с мен и с бебето до края на тази бременност. Не е важно колко са на брой, важното е да са щастливи 🙂

# 80
  • София
Скрит текст:
Никога не съм искала второ дете. Усещам майчинския си капацитет способен да се грижи за едно дете. 🤷

И аз.
Преди да стана майка бях склонна да мисля, че ще мога и с 2 да се справя, но после бързо си промених намеренията.
Не съм точно майчински тип, да се прехласвам от деца.
Едно ми е достатъчно.
Искам да имам време за себе си.
Ето това обяснение важи в пълна сила и за мен.

# 81
Скрит текст:
Никога не съм искала второ дете. Усещам майчинския си капацитет способен да се грижи за едно дете. 🤷

И аз.
Преди да стана майка бях склонна да мисля, че ще мога и с 2 да се справя, но после бързо си промених намеренията.
Не съм точно майчински тип, да се прехласвам от деца.
Едно ми е достатъчно.
Искам да имам време за себе си.
Ето това обяснение важи в пълна сила и за мен.
Честно да ви кажа, и аз, въпреки че съм с две 😀

# 82
Какво ще кажете за жените от Арабските страни които раждат най малко 4 ? Повечето са с по 6 7 а има и по 10 11....

# 83
  • София
Темата не е за тях.

# 84
Ами те друга работа нямат хабибите.

# 85
Е да така е 😂 и все пак аз не мога да разбера как са толкова плодовити и раждат толкова много и повечето раждат нормално 🙀
Ами те друга работа нямат хабибите.

# 86
  • Paris, France
Какво ще кажете за жените от Арабските страни които раждат най малко 4 ? Повечето са с по 6 7 а има и по 10 11....

Ми не, в днешно време рядко раждат по 4 деца, като в развитите, богати арабски държави имат по средно под 2. Богатите им мъже имат много деца,но от няколко жени. В момента средно над 4 деца, в арабската лига имат само Мавритания, Сомалия и Судан.

За жените им не е рядкост да направят пищна сватба за милиони и да се разведат малко след раждането на първото дете и да си останат с едно.

Допреди 60-70 години в Ирак, Либия и много други са имали средно по над 7 и 8 деца, но това отдавна е отживелица.

С повишаването на стандарта, възрастта при сключване на първи брак, нивото на образование на жените, пада и желания и реален брой деца.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dep … al_fertility_rate

А жени с по 7, 10 и 15 деца има навсякъде, даже и в България, все още.

# 87
Всеки си преценява родителския капацитет.Има застъпнички и на двете тези/за едно или повече деца/Не разбирам с какво изказаните мнения ще помогнат на авторката?

# 88
Всъщност темата е дискусионна, дамата иска да разбере какво е подтикнало другите да вземат едно или друго решение. Тук не се съдим кой колко деца има, а обсъждаме подбудите. Имам приятели с 4 деца, познавам доста двойки с по 3. Справят се и са щастливи (поне така изглежда). Някои от тях са с добри доходи, други не толкова. Както казват хората "дупе знае и 2 и 200" Grinning
Мисля си, че щом има чудене, значи има и желание за второ. Аз лично дори не давам дума да се каже вкъщи по въпроса. А мъжът ми, ако може и 5 деца ще гледа, много обича.

# 89
И 10 бих имала, ако можех да ги гледам.
Имам 1, защото ММ не искаше и да чуе за второ. След една драматична случка реших, че искам още 1 дете и няма да се откажа и ММ се нави. Друг е въпроса, че не се случват нещата вече 2 години.

Общи условия

Активация на акаунт