Fatih Harbiye ~ Неслихан Атагюл & Кадир Доулу ~ Приятели ~ тема 131

• 33 132
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
И ново стори.

# 166
Много добре изглежда Несли Heart
Почивката и Кадир й се отразяват идеално.

# 167
Здравейте, момичета Heart В събота най-после дойде време да се „насладя“ на финалния епизод на оригиналния сериал Дъщерята на посланика, преди да сменят напълно историята и да го превърнат в нещо съвсем различно. Както обикновено, когато гледам епизодите (но пък за щастие, този път за последно) се поядосах Grinning После се сетих, че вече официално мога да дойда да помрънкам, както биха се изразили легендарните му фенове, вместо само мислено да кимам на постовете ви в знак на съгласие Hug
Във вашата тема разбрах първото нещо, свързано с този сериал, когато донесохте снимката на сценария за първи епизод със заглавие „Ако умреш, ставаш легенда, ако живееш – лъжа“ Казах си, не и отново трагична Черна Любов. Е, оказа се, че можело и по-зле Grinning Финал, от който не ти остават дори прекрасните спомени за една незабравима история. „Kuş ölür sen uçuşu hatırla“, Птицата умира, но ти помни нейния полет Broken Heart И аз още го помня – Нихан и Кемал – двама души, които от самото начало и дори след края винаги бяха едно цяло, дори когато не се докосваха, дори когато не се гледаха в очите, дори когато физически вече не бяха един до друг Cry Сега какво ще помня от Дъщерята на посланика?
Нагледах се 37 епизода на житието и битието на многострадалното Ефе. Въпросното Ефе първо обижда, тъпка, а накрая изнудва емоционално жената, чийто живот съсипа (защото нямаше червено коланче), щото видите ли, той още бил я „обичал“. После руга, заплашва и чупи моливи на единствения си приятел (единствен, защото другите бяха само недостойни придворни на негово величество), щото видите ли, приятелят бил го „предал“. Всичко това беше солидно подплатено с героични крясъци наляво и надясно, и удавено в обилно количество самосъжаление. Ще запомня, че каквото и да правиш, накрая винаги ще се намерят едни хора, пардон, стадо овце, които да те боготворят. Те ще ти пляскат възторжено на излизане от затвора, където си бил за убийство, а после смирено ще благоволят, все пак, да отидат на погребението на предателя, поведени под благия ти и всеопрощаващ поглед. Тоест, не защото са решили, че той трябва да бъде изпратен достойно, а защото ти милосърдно и великодушно си ги накарал. Всичко това е възможно, само ако си Легендарно Ефе. И тук най-после разбрах какъв беше големият грях на Гедиз. Гедиз беше Човек, обикновен нормален човек, от когото в почти всеки един от тези 37 епизода, някой все нещо искаше, все молеше за нещо или взимаше нещо от него. Той не беше придворна овца на Краля-Слънце и тук идва най-важното – не беше Ефе. Вярно – беше Добър Човек, но ехееее, къде ти, не беше Легендарно Ефе. А кое от двете, питам се, в действителност струва повече? Историята и сценаристите мълчат.
Е, разбира се, не заслужаваше благодарност, но какво пък – накрая добрият човек получи прошка, така че имаме щастлив финал, нали? Защото на добрите хора, уважаеми зрители, трябва да се прощава, а не да се благодари.

И заживели щастливо.... SON

# 168
Неда, чудесно си го написала.
Може и да бъркам, но аз прошка не видях...

# 169
Здравейте, момичета Simple Smile
Аз отдавна се чудя, от къде дойде това: „Ако умреш, ставаш легенда, ако живееш – лъжа“. Като в легендите има чудодейно превръщане, а не смърт. После се сетих за някакъв американски филм (въобще не си спомням името му, а и не помня съдържание), в който някакъв старец - индиански вожд повтаряше: "Умре - стане легенда". Много ми беше смешна тая фраза тогава.
И понеже в "Дъщерята на посланика" става дума за пъстрата птичка, ето една кратичка българска легенда за лястовицата.
http://bgnasledstvo.org/bg/%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B4% … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 170
Неда, чудесно си го написала.
Може и да бъркам, но аз прошка не видях...

Е, как, Джули, те Ефетата боравят с дела, а не с думи Stuck Out Tongue Winking Eye Малко ли е да дойде от плът и кръв на погребението на човека, чийто молив е чупил по два пъти на епизод. То се подразбира прошката, чети между редовете Joy

# 171
  • Яко в Матрицата...
Неда Hands Plus1Heart

От една страна си казвам, искам да забравя това дизи, като някакъв неприятен сън, от друга няма как да забравя Гедиз, сцените му с Наре, Мелек, сестра му, майка му, с посланика Joy, че дори и някои с Ефето и Каврук. Мислим позитивно, гледаме напред и дано както при Несли, така и при Ураз всичко да е наред. И със здравето, и с кариерата...

# 172
Неда Hands Thumbsup

Кате, за легендата Flowers Hibiscus

# 173
Неда Hands Plus1Heart

От една страна си казвам, искам да забравя това дизи, като някакъв неприятен сън, от друга няма как да забравя Гедиз, сцените му с Наре, Мелек, сестра му, майка му, с посланика Joy, че дори и някои с Ефето и Каврук. Мислим позитивно, гледаме напред и дано както при Несли, така и при Ураз всичко да е наред. И със здравето, и с кариерата...

Права си, Рени Heart Макар че не беше част от Легендата за пъстрата птичка, птицата, чийто полет ще помня от този сериал, е Гедиз Ъшъклъ

Heart Eyes

# 174
  • Яко в Матрицата...
Още една снимка от вчера Grinning

# 175
Неда Heart

Значи тъй да ми е драго, че се събрахме тук сите неразбиращи Grinning

Наре Broken Heart

Разправят, че били на театрално представление

Heart Eyes

# 176
  • Яко в Матрицата...
Еве, писали сме заедно, ама няма да си редактирам поста. Нека да има повече от усмихнатата Несли Grinning

# 177
Още една снимка от вчера Grinning

Сетих се за Лайза Минели, като я видях Grinning Не знам защо, но тук сякаш има и нещо френско от Едит Пиаф, която пък нали е наричана Врабчето. Все на птички му върви на това прекрасно момиче. Тази усмивкааа Heart EyesHeart Eyes

# 178
  • София
Неда Heart

Значи тъй да ми е драго, че се събрахме тук сите неразбиращи Grinning

Наре Broken Heart

Разправят, че били на театрално представление

Heart Eyes

Точно така Еви.  
 А аз явно съм най-неразбиращата и затова спрях да гледам сериала през втория сезон. Опитах се един път, втори път и понеже нищо не схващах от това, което се оптиваха да ми внушават, се отказах. Рекох си, аз не разбирам и няма да си го причинявам, да се самоизмъчвам.
Радвам се за здравето на Несли и чакам нов по-подходящ за нея проект. Също и за Кадир

# 179
  • Яко в Матрицата...

Последна редакция: нд, 31 яну 2021, 09:06 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт