Работа, CV-та, HR-и, съвети - 73

• 33 316
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Според вас крайно неуместно ли е при назрял конфликт да се ползват в имейл към мениджъри и колега думи като нездравословно, подмолно и прочие. Защото нещата са извън контрол и ме топи открито, прехвърляйки на мен не отговорност, а вина.

# 91
Според вас крайно неуместно ли е при назрял конфликт да се ползват в имейл към мениджъри и колега думи като нездравословно, подмолно и прочие. Защото нещата са извън контрол и ме топи открито, прехвърляйки на мен не отговорност, а вина.
Да, неуместно е. От една страна, издава слабост. От друга - липса на професионализъм. Замени тези разговорни думи с техни по-професионални еквиваленти.

# 92
  • София

Всичко е уместно за да се защитиш. Нали колегата пръв е започнал, хич не бих се притеснявала да обясня ситуацията. Поне ще си пробвала всичко, а на кого ще повярват шефовете ...

# 93
Аз не нося токчета, но съм точно в такъв отдел и не бих казала под 1300лв. нето.
Да, забравих да кажа, че има и разлика дали работиш като вътрешен рекрутър или си към агенция, защото на последните съм чувала от познати, че им дават по-малко, разпита се изкупителни много на бонуси и т.н

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 08:29 от lion_queen__

# 94
  • София
Благодаря ви момичета! И аз в някакъв подобен диапазон си го представях 1300-1600 нето. Но ще видим какво ще стане в интервютата по натам.  Решила съм да се преквалифицирам, последните 2 год работя в маркетинг сферата, но не ми допада. Ориентирала съм се към ЧР, защото долу горе може да го навържа с бакалавъра, който съм завършила и досегашния ми опит (и преди тези 2 год съм работила). Мисля, да запиша и Управление на човешките ресурси в СУ като магистър.
И по-горе да добавя за изказването с токчета, и че как ЧР нищо не правят по принцип Laughing Та, аз дори токчета не мога да нося, камоли да се фръцкам  (не че беше адресиран до мен, просто си се представих аз в тази светлина хаха, имам физически проблем, който пък смятам че вместо да ми пречи, напротив би ми помогнал точно в подбора на персонал, а и умея много добре да преценявам хората), и в фирмата която работя в момента нямаме такива ЧР, съвсем обикновени жени, без да са надути, без да претендират че знаят много, си вършат работата съвестно ако мога да съдя по досега, който съм имала с тях.
Наистина ми се иска да успея да се развия в тази сфера, стискайте палци Simple Smile

# 95
Къде са тези стартови заплати 1600 лв. за служител без стаж и квалификация?
Освен в някоя голяма чуждестранна фирма и то с връзки......

# 96
  • София
Първо уточни какво ще вършиш в човешките ресурси? Отдел подбор или Бизнес Партньор? Има разлика в двете.

Много грозно изказване за ЧР, при нас в подбора са даже повечето мъже и се скъсват от работа.

# 97
  • София
По-горе бях споменала Simple Smile Подбор на персонал. Няма да им кажа разбира се "Очаквам 1600, за по-малко няма да стъпя" Smile Просто исках да знам ориентировъчен диапазон.
Грозна изказване за ЧР като цяло имаше горе да, и аз съм забелязала поне в фирмата, която работя как ЧР имат много работа и оказват наистина съдействие при казуси.

# 98
Да, аз видях, че позицията, която желаеш е подбор на персонал, но се учудвам къде има такива стартови заплати. Според мен се целиш прекалено високо като заплащане, особено без стаж, квалификация и образование.

# 99
Аз не разбирам как човек с опит в маркетинга ще подбира персонал и затова зададох въпроса. В случая бих предложила сума, подходяща за координатор или асистент - около 1200. Иначе добър HR е незаменим, с токчета или без.

# 100
  • София
Момичета, позицията е за начинаещи. Няма да подбирам мениджъри за Майкрософт, ако ме изберат въобще. Ще им кажа най-вероятно стартово 1200-1300 са ми очакванията. Нали трябва да се започне от някъде? А и ще уча, позицията наистина е съвсем за начинаещи, не стажанти, но не искат задължителен опит. Искам да се развия в бъдеще в тази сфера и ще положа усилия Simple Smile А и не са съм ги търсила аз, а те мен чрез LinkedIn. Все пак съм на още 26, има на къде да се учи и тепърва да се развива Simple Smile
Хубав петък на всички и нека, който каквото му "минава" през сърцето като професия се реализира в най-близко бъдеще Flowers Tulip

# 101
  • Бургас
Много пъти ми е било обидно, когато хора, които си нямат понятие от работата ми (в ИТ) ме интервюират. Толкова неадекватни неща са ме питали, а пък то какво било - 20+ годишни без никакъв опит.

# 102
  • София
Много пъти ми е било обидно, когато хора, които си нямат понятие от работата ми (в ИТ) ме интервюират. Толкова неадекватни неща са ме питали, а пък то какво било - 20+ годишни без никакъв опит.

Какви са ти очакванията? ИТ специалист да стане специалист подбор ли? Ако има умения в ИТ ще работи това, а не да прави подбор на персонал. Те правят пре-селекция на кандидати. Колко повече опит имат, толкова по-сложни и по-високи позиции ще наемат. Мениджъри в подбора наемат Мениджъри, Директори и нагоре. Естествено минава се някакво базово опознаване на спецификите на работата, но няма как специалист подбор да е експерт по всяка длъжност в компанията.

# 103

Именно!

И не само за ИТ, за всички професии. Плюс това преценката е тооооолкова субективна, че не е истина.

Работех в една фирма, където ЧР беше любовница на шефа и назначаваше само жени, които преценяваше, че са по-грозни и/или доста по-възрастни от нея.

# 104
Не знам дали се осъзнава, но в подбора има поне още 2ма човека, с които специалистът работи (включително и бъдещия мениджър на кандидата).
Това не е някакъв работен волост, че само един да решава да коли и беси.

Общи условия

Активация на акаунт