Любители на кучета - 113

• 30 617
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Хибискус не знам с какво да я храниш тази мома, че да качи. Единствено като съвет мога да дам да гледаш по мазни храни. Имаше период, в който давах на Макс РК за пораснали едри кучета и беше доста мазна. При него се отрази на кг, ама го удари и разстройство от нея та му я спрях когато се усетих, че е от нея. Другото е по един патешки фенер на ден. Така повечето познати си угояват кучетата за зимата. Даже някои ги дават направо сурови, ако кучетата ги ядат. И последното, което ми хрумва е евентуално гранули за малки кученца или гранули за майки кърмачки.

# 406
  • Пловдив
За котешката храна - ветовете в клиниката са казали на "майката" на Бобо. На мен от там ми дойде идеята за наградите на Саско, защото и той беше изключително слаб след моите експерименти с готвенето.
Преди злополучните кренвирши - съвсем беше стегнал положението, ако преяде се поразмекваше, но кокаляците му се скриха. Сега отново прилича на твоята кадифена принцеса.

# 407
Ама трвоги има, не е нормално да и е изпъкнал тазът и да можеш да и преброиш ребрата от три метра. Много е активна, да, чудя се дали да не им намаля движението, ама то и това си е мъчение за нея...
Давам и дажба гранула за 27кг, а тя е 23кг, колко повече? Просто повече изхожда, това е резултатът, гранулата е висок клас, не знам какво да правя вече. Ако трябва да съм честна е по-страшна и от снимките, не личи колко е слаба..
Щом е активна, няма диария (лошо хранозмилане или усвояване) или кожни проблеми (проблеми с адреналните жлези), паразити или диабет, значи е наред. По-често хранене с "мокра" храна (варен дроб например) ще помогне донякъде.
ПС ако я удря на диария - проверете за проблеми с панкреаса и храносмилателната система.

# 408
  • о`майна лунна нощ е
Само като ви чета и мигом превръщам досадното пощене на тръни от козяка в успокояващо занимание. Може да изглежда табуретка на моменти, ама да го гледам кожа и кости ще ми е по-притеснено. При късокосместите кучета това няма как да се скрие.

# 409
Козината и е в перфектно състояние(вече), на слънце лъщи като конче, стомахът и не понася смяна на храната и тогава разхлабва, в момента е перфектно на изхода. По книги всичко е перфектно, ама ей го- кречетало.
Ще взема патешки фенери, яде всичко, няма да се мръщи. Сутрин суров патешки фенер, а вечер дневната дажба гранула за 25кг или как?
Тара качва от най-малкото, не съм имала такива притеснения с нея. Факт е, че от както взехме Кая всичките и мазнини станаха на мускул, заради тичането сутрин. Те всяка сутрин повече от час време са като на пружини - или тичат, или копаят, после цял ден спят. Но и ги виждам, че им е добре, спокойни са после, не мога да ги лиша от това..

# 410
Хибискус пробвай фенера и с цяла дажба гранули. Ако размекне изхода намаляй гранулата. Тя вярно, че Кая си е с мускули и фина фигура, ама таза не трябва да се вижда.

# 411
  • София
Това с храненето е голяма тегоба ...
Много собственици се оплакват и ние включително - напоследък нашият куч също не хапна с кеф храната си, пък почнахме да въвеждаме n & d ... и сме в процес на търсене ... Даже може би намерих някакво решение в лицето на меката храна Mac`S, но ще се ослушваме още малко.
Мой приятел пък ми е разказвал, че е хранел кучетата си - улични с джолан и ориз - ядяли, и ушите им плющят, едри с хубав косъм ... Сега има малко мини дакелче и са се видяли в чудо ... Хем дакелите уж не са капризни...

# 412
  • тук-там
Хибискус, не усвоява явно гранулата добре. Аз по тази причина смених на Нъки с Барф. Той ядеше двойни порции от посочената схема, най-високият клас тук в бг гранула. И не наддаде нито грам на 8 месеца. По 3-4 пъти на ден изходен матариал в голямо количество. Сега чакам да видим как ще е с новата храна.

# 413
Mtz, на Тара не и понесе барф, Кая е и на 7 години, не знам как ще и понесе и на нея да мине изцяло на сурово, при все че е с чувствителен стомах.. тя не изхожда чак толкова големи количества при все че толкова съм и завишила дажбата, не знам и аз вече, ще опитам с фенер между храненията с гранула, пък дано има ефект.
Надявам се при Нъки да се получи, а Мокка започна ли да приема храната или още се мръщи?

# 414
Хибискус ,ако не сте проверявали кръвната захар,проверете я .Дано почне да качва,колкото и да се движи  все нещо трябва да  и се лепне хихи.Това е хубаво че е с лъскава козина и подвижна,но кокалите.
Ние от днес сме с противопаразитна каишка,а за капки мисля към края на месеца да накапя всички животинки  в къщи.Вчера обиколи двора и днес се чеше,дано не е лепнала бълха от чуждите котки,защото нашите нямат.

# 415
  • Sofia
Хибискус пробвай фенера и с цяла дажба гранули. Ако размекне изхода намаляй гранулата. Тя вярно, че Кая си е с мускули и фина фигура, ама таза не трябва да се вижда.

Sivi, кокалчетата на фенера не са ли вредни? Нали птичите били опасни?

# 416
Хибискус,дано намериш правилната формула за тази красавица!Има още едно такова куче в Монтана,което аз познавам,влюбена съм в тях.Някога,когато си купим къща на село и нямам ангажимент с работа,ще си взема такова.Да си ходим по поляните двете !Много са красиви!
   Айра също имаше проблем с качването на килограми,децата пробваха различни  варианти , докато нацелят .Аз съвет не мога да ти дам,стискам палци!

# 417

Sivi, кокалчетата на фенера не са ли вредни? Нали птичите били опасни?

При суров фенер няма проблем, а и той е доста голям кокал и няма общо с пилешкия фенер.

# 418
  • София
Хибискус, това, че храниш с най-висок клас гранула, не дава гаранция, че е най-правилната за съответния организъм. То ако можеше живите твари да сме така унифицирани... ех, живот Simple Smile Имам познати, чиито кучета ядат среден клас гранули не защото собствениците не искат или не могат да си позволят по-скъпите, а просто на самите зверчета това им се отразява по-добре.
Макар че да сменяш гранули с този чувствителен стомах... не знам.

# 419
  • тук-там
Mtz, на Тара не и понесе барф, Кая е и на 7 години, не знам как ще и понесе и на нея да мине изцяло на сурово, при все че е с чувствителен стомах.. тя не изхожда чак толкова големи количества при все че толкова съм и завишила дажбата, не знам и аз вече, ще опитам с фенер между храненията с гранула, пък дано има ефект.
Надявам се при Нъки да се получи, а Мокка започна ли да приема храната или още се мръщи?
Мокка не иска Барф. Тя си яде с кеф гранули Тундра. Готвено също и понася добре. Перфектно усвоява и ходи по веднъж до голяма нужда, което е перфектно. Грижата ми е с Нъки. 3 вида гранули пробвах, минахме и само на готвено и ефект все един и същ. Да видим как ще е с Барф. Иначе ако искаш, може да пробваш с 3 хранения - по-чести и по-малки количества, пробиотик и бирена мая.

Общи условия

Активация на акаунт