Любители на кучета - 113

• 30 608
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • под тепетата
Така е, то не е виновно, но явно стопанинът е от типа, дето докато не му се случи пред очите, за него проблем няма. Дано поне сега се държи по-отговорно!

# 466
  • тук-там
И Мокка като бебе правеше гурелчета под оченцата. Израстна го, не съм капала нищо.

# 467
  • Пловдив
Roo Roo, много мъчно ми стана за братовчедката Лори. А такива стопани има навсякъде. Някои кучета стават жестоки, други толкова стресирани и наплашени... Познаваме една немска овчарка, която е толкова миличка, но яде бой за щяло и нещяло. На мен ми иде да набия стопанина й като го видя как я млати по главата. Triumph
Morana_, може да почистваш очичките с тампон, напоен със сребърна вода.

Шошото е добре след вчерашното угощение с външните почерпки, които забърса за 2-3 мин. Все още е на аб и пробиотик.

# 468
Morana, още един глас ЗА сребърна вода и лайка. Изписване на антибиотични капки и то с кортикостероиди, без дори да има идея защо сълзят очите е напълно излишно, и дори вредно. И на Хари очите събират гурели след сън. Признавам, че на Бари са по-големи, но може да е от породата. Някой тук, май Елислава, имаше проблем с паразити в очите на кучето. Вет изключи ли тази опция?

# 469
На един акъл...

# 470
Благодаря за съветите на всички! По принцип мъжът ми и големият син ходят при ветеринарят, а аз оставам да вардя малкия (тъкмо бяхме щастливи, че сме взели куче и осъзнахме,  че коли и 2 деца трудно се побират в голф 4), но и това ще решим. Бари го взехме когато нямаше 40 дни и съответно нито една ваксина. Обезпаразитявахме го, всичко ние. Сега видях паспорта му, че няма само ваксина за Бяс, но вет е казал на мъжа ми, че нея ще я сложим отделно по-късно,именно защото е силна ваксина. Иначе мъжът ми е такъв, че на снахите свекърва няма да им трябва. Пита за всичко, за да не се притесняваме щ, но аз съм си паника. Иначе вет е прегледаш Бари обстойно и е казал, че от препарата. Ще ходим пак на преглед ако се наложи.
ПС : С  одеялце е на снимката, защото тъкмо го бяхме взели и го изкъпахме. Каква топка косми беше само...

# 471
Здравейте! От два дни сме горди собственици на мини пекинезче. Искам да попитам нормално ли е по цял ден да спи или нещо му има? Иначе се храни с голям апетит и пие водичка. На 45 дни е.

# 472
  • Пловдив
Много е малко, нормално е да спи. Защо толкова рано сте го взели?
Добре би било още месец да е до майка си.

# 473
Morana, ако вет смята че е алергия, тогава защо антибиотични капки. Няма логика.

# 474
  • София
Chihuahuas Mom огромни благодарности за подробните описания на всичко, толкова е хубаво да има някой в детайли да обясни нещата...
Роузи онзи ден беше на трета ваксина, бяс и чип мина заедно. Но сега гледам в паспорта й е записано 25.02 като дата за излизане... защо 21 дни, нали 2 седмици трябваше да може след трета ваксина? Ще питам утре и доктора.
Иначе искам и аз антитела, но моят вет ми обясни, че в голям процент от случаите кученцата имат още антитела от майките си на тази възраст, и не е убеден в достоверността му. Но каза, че ако искам ще направим за парво и гана. Те са отделни, няма някакъв общ, по неговите думи.
Готвим се за първо излизане скоро с уроци с повод в коридора 😁 търсим и якенце, ако пак застудее дотогава. Излизаме пред входа или на балкона да усеща външни звуци и миризми повече.
На 11ти сме и на външно обезпаразитяване и сме в пълна бойна готовност 🐾

# 475
Загубихме едно друго куче и дъщеря ми се поболя от мъка. Побързахме да й вземем друго. Решихме да е мини пекинез. Това беше пуснато за продаване и така.

# 476
Може ли снимка да го видим този бонбон?
Загубихме едно друго куче и дъщеря ми се поболя от мъка. Побързахме да й вземем друго. Решихме да е мини пекинез. Това беше пуснато за продаване и така.

# 477

Ето я принцесата Simple Smile

# 478
  • Пловдив
Много е сладичка Дейзи! Heart Бабонка!

Morana_, по-често ни показвай Бари-ту.

Шошото от тази сутрин

# 479
  • София
БАмбонка е тази Дейзи - дави здравичка, и много да ви радва Simple Smile
Моя мошеник КапонЧо нещо му се разстрои стомаха - опитахме да въведем нова храна / ND /,  но явно не му понася и не я харесва ... Та приемаме въпросната Forti Flora. Нещата веднага си дойдоха на мястото.
Интересен факт, който ми каза нашия ветеринар е, че не е ок гранулите да имат висок процент протеин, защото се товарят бъбреците ...Реших все пак да следвам препоръките му - сега изчакваме да се нормализират нещата и после ще видим с какво ще продължим - може би Еукануба. Основно ме притесняваше момента, че кучето е с повече изходен материал - тоест не усвоява добре храната - обаче от друга страна на килограми не е мръднал, а трябва да свали - и се чудя за какво става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт