АВГУСТовските деца посрещат есента

• 19 521
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
ЧЕСТИТА ПЪРВА МЕСЕЧИНКА НА НИЯ НА МАМА ЕВ4О
ЧЕСТИТА ВТОРА НА ХЕКТОР НА МАМА РОЗИ 24 И НА ЛЮБОМИТ НА МАМА ЦВЕТИ_БГ  
ЧЕСТИТА ТРЕТА НА БОБИ И ТОНИ НА МАМА ЕМА!!!

newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Здравейте!
Ние сега се прибрахме от разходка, неточно, защото обикалянето между блоковете не е точно раззходка, но....... И на всичко отгоре заваля гаден ситен дъждец smile3516.
Обърквация и Lorexa, благодаря за предупреждението, не знаех че може да се получи така. А какво сокче да й давам тогава? И какво количество?  newsm12 newsm78 Lorexa, ти имаш повече опит - давай помощ.
ROZI24 и Маги се лигави така и си прави балончета, но мисля, че й е забавно. Открива нови неща, които може да прави.
Mama Igi  след всяко хранене наистина трябва да даваш водичка, за да си изплаква детето устичката. Дано се оправи по-бързо малкия юнак,  да се успокоиш и да му се радваш пълноценно без тревоги. Пожелавам ти го от сърце!
Снощи малкото ми магаренце не искаше да заспива, какво ли не правих - пях, люшках я, разхождах я, каквото се сетих - и не иска и не иска да спи това дете. Най-накрая аз съм заспала и тя като е видяла че всички спят и е решила да заспи. И сутринта в 7 започна да ме подритва "Събуди се, мамо, да ме накърмиш, защото съм освирепяла от глад". Като ме засмука, имах чуството, че ще ми смъкне кожата. Нахрани се и пак заспахме, и така до 10.
Хайде да спирам, че много писах. Целувки за бебчетата. smile3534

# 46
Сетих се за нещо, и искам да попитам. Кога се избистрят очичките на бебчовците? На Маги очи4ките започнаха да изсветляват малко, и си мисля, че ще са сини, поне се надявам да прилича по това на мен.

# 47
Кристиана разплака ме бе момиче с това мило писмо. CryМного е нежно и истинско.

Айла браво на мадамите,дано да се синхронизират така и занапред.

А относно по-голямата пауза на хранене ми го каза педиатърката още на консултацията след първия месец,но явно не трябва да е точно така.А и то детенцето ми само си показва кога и колко иска да папка.Вече хапваме по 130мл,но като гледам май и повечко можем...За очичките и аз бих искала да разбера кога ще се избистрят и променят,защото са ни синички,а нито аз ,нито татито сме с сини очи.В нашия род само пра-дядовците ми са със сини очи. newsm78

Целувки Heart Eyes

п.п.Да ви се похваля от оня ден ходя на Тае бо,днес пак съм след малко на тренировка.Като стана една слабаааааа....леле какво ще ме правите незнам. Joy

# 48

Обърквация и Lorexa, благодаря за предупреждението, не знаех че може да се получи така. А какво сокче да й давам тогава? И какво количество?  newsm12 newsm78 Lorexa, ти имаш повече опит - давай помощ.

Дидика, аз нямам никакъв опит , но знам,  че препоръчително да се започне с ябълков сок , по 10мл на ден. Lorexa да каже, добре ли съм запомнила Simple Smile

За очичките и аз бих искала да разбера кога ще се избистрят и променят,защото са ни синички,а нито аз ,нито татито сме с сини очи.В нашия род само пра-дядовците ми са със сини очи.

Наденце, а съседа с какви очи ви е Simple Smile  smile3534 smile3534 smile3534 smile3534
(шегувам сееееее)

# 49
  • София
    Да се включа за очичките. На моите мадами вече са се почти изцяло избистрили и са си кафявички. Те още от началото си бяха тъмни, но чак като се избистриха се видя че със сигурност са кафяви. А бях чувала че на новородените са светли и може да останат дълго такива ако са кърмени Thinking
    За захранването аз лично мисля поне 4 -5 месец или чак шести да почна. А мисля че тогава дори не се почва със сокчета. Има време дотогава ще проуча. Ето и една статия за ползите от късното захранване. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7681

# 50
  • София
Айла да ти призная и аз незнам вече какво рпавим с храненето, плаче че е гладен, изсуква 10 мл от шишето и почва един голям рев и не яде после, но по-рано от 1 час не си поисква ново ядене......
За деня количеството общото вчера е било 420 грама за 11 хранения всяко по различно количество! Незнам момичета, иде ми на моменти да се гръмна от безсилие, но сега се успокоих и чакам да видя какво ще става.........до следващото изпушване на бушона ми!
Днес го претегли джипито точно 4 кг, радвам се че ги стигнахме, малко помалко но ги стигнахме!

# 51
  • София
  Mama Igi а колко се роди малкия Лъчко. Щом наддава значи всичко е добре и вярвам че скоро ще почне да хапва повече малчугана и ще се оправи. Стискам палци скоро да ни зарадваш с повишен апетит, но най- вече не се притеснявай, гледай позитивно щом наддава значи е добре. Бях чела статия в кърмаческия от теб, а и сега прочетох че му даваш изцедена. Не успя ли да засуче малчугана? Изцяло на кърма ли сте?

# 52
  • Канада
Здравейте мами, благодаря за пожеланията за нашата 3 месечинка.
Обърквация мила, би ли променила датата на раждане при снимката ни на първа страница.
На всички мами и рожби желая много здраве и радост.

Ние сме добре, папкаме, спинкаме, кърма имам, но давам и АМ за добавка.Не мога да разбера имаме ли колики или не, момченцата ми понякога се гърчат и пръцкат, но не плачат  newsm78.През нощта спят спокойно като се събуждат понякога в 3, за да цокнат малко млекце и пак си заспиват.
Мама Иги, моя Тони ми е също проблемен с храненето, яде все по малко, няма никакъв режим през деня  и доста повръща.Сега в понеделник ще говоря пак с док за това повръщане.
Понякога не мога да преценя колко е изял.Ти продължавай да даваш мляко, не се отчайвай, ще се оправи малката душица.

Hug Heart Eyes
Сега в понеделник ще видим колко сме пораснали, но ги усещам доста натежали сладурчетата.

На другите мами с проблеми дано скоро се оправят дечицата. Praynig Peace

Аля, и Тони понякога не иска да яде, а знам че е гладен, просто го успокоявам с думи и гушки, понякога му давам от капките за колики и така му минава и почва да яде.
Трябва търпение!
Ами това е от нас мами,
целуФки на всички
П.П За сега нашите очета са светло-сини като на таткото Simple SmileВ началото бяха мътни, но вече се избистриха.
 baby_neutral baby_neutral
 Hug  bouquet Grinning

# 53
  • Sofia
]Eliona[/color] и ние живеем във вашия район, в Разсадника, близо сме до Св. София и с най-голяма радост ще се включим в разходката с вас.
Чудесно. Ще заформим хубава групичка., само да идва слънцето.

Дидика, аз нямам никакъв опит , но знам,  че препоръчително да се започне с ябълков сок , по 10мл на ден. Lorexa да каже, добре ли съм запомнила Simple Smile

За очичките и аз бих искала да разбера кога ще се избистрят и променят,защото са ни синички,а нито аз ,нито татито сме с сини очи.В нашия род само пра-дядовците ми са със сини очи.

Наденце, а съседа с какви очи ви е Simple Smile  smile3534 smile3534 smile3534 smile3534
(шегувам сееееее)

То за очите все ще се измисли някой прадядо, ама ако ДНК не съвпадне...... (майтап, бе)

Момичета, като започнахте с масажа на бебото кога го правихте и по колко време? Аз знам, че трябва да следобяд и преди хранене, обаче по колко време беше newsm78 newsm78

# 54

(цитат на Обърквация
(шегувам сееееее)
[/quote]І
Ааааа не казвам..... smile3534 smile3534 smile3534

# 55
  • варна/виена
Здравейте на вси4ки мами и малките беботъи Hug
Аз бях писала само веднаж и то доста отдавна ,оба4е си ви 4ета редовно.
Родих на 27 08 мом4ентъе-Никола 3980гр 52 см. Simple SmileГледаме са сами и затова няма много време за писане,но редовно ви 4ета и намирам отговорите на много мои въпроси.БЛАГОДАРЯ ВИ 4Е ВИ ИМА! Simple Smile
Кабиv:твоите постинги са наи/интересните за мене Синовете ни са ада6и и са родени в един ден Peace

# 56
Мамчета ,а как сте с фонтанелките? Нашата вече е почти затворена и не знам това притеснително ли е  newsm78 Педито каза, че е много рано да се затваря, но се случвало понякога при летни бебета.

# 57
Didika -относно соковете препоръчително е да се започне с ябълков сок или сок от моркови ,количеството за 1 мес -10 мл,за 2 -20 мл и т.н.Като се започва от начало с по 1 ч.л и постепенно се увеличава количеството до 10 мл .Можеш да пробваш и комбинация м/у моркови и ябълки .
Ние от 1 седмица пием сок и на Дани много му харесва  Simple Smile

# 58
Благодаря за топлия прием Simple SmileМама Igi млечница това е гъбички в устата на бебчо и и доста болезнено затова отказват да се хранят представляват бели налепи по езика и вътре в устата като от повърнато ние вече го имахме и ако това е твоя проблем с мехлемче дактарин за ден и половина се оправихме.Nadence моето джипи ми каза сащо от 2-я месец да махна нощното хранене,аз го кърмя в 9 и след това го чакам сам да се събуди обикновено пропуска 12 и се събужда в 2, 2.30 и след това в 6 сутринта,но не мисля да му го спирам това значи целия квартал да огласи защото е много лаком.Вече е 5700 и 58см а няма 40 дена и сме само на кърма Grinning

# 59
Мерси за съветите за сокчетата. Ще започнем с морковки и ябълки. Дано на Маги й хареса ябълката, защото аз хич не обичам.
За очичките - силно се надявам да са синички, ще си е също като мен.
Сега я изкъпахме и я нахраних, сука около 10 мин. и започна да си затваря очичките и да ме избутва. Дадох й водичка /всъщност е чай от копър и анасон/ и я оставих до татко й на спалнята. След малко ще си лягам и аз и ще я преместя в легълцето й. Дано е заспала.
Пожелавам ви спокойна нощ и един хубав и слънчев ден утре, за да можем да си разходим дечицата.
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт