НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 138

• 46 456
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
Взех си магнезиевия цитрат на Лимончето. Пия го втори ден, но ефект във wc няма 😒
Има ли други дами, които го приемат и действа ли ви?
Лимонче, нали дневната доза е само една мерителна лъжичка (тази, която е в пакета) магнезий в 200 мл. вода? Ти така ли го пиеш?
Слагам една мерителна лъжица, обаче в по-малко вода понеже ми е много гадно и не мога да го изпия.
Жалко, че не ти действа.

# 451
Горчив ли е, или?

# 452
  • София
Искам да попитам дамите които правят фаст, какво може по време на фаста?
Имам предвид чай( билков без подсладители) ,кафе или само и единствено вода?
Зависи каква ти е целта и на какво издържаш.
За автофагия- само вода и билкови отвари (внимание: в някои билкови чайове от магазините има добавки,  но нали е 0 калории. ....да не почваме спор). От друга страна,  някои билки са за.....апетит (при мен неприятен опит с нещо, което на френски е menthe poivrée ).
Само фаст (отслабване ) д-р Фънг допуска малко сметана в кафето или мазнина, май беше нещо до 70 калории.
Аз съм само на вода, защото не мога да пия кафе без нищо (навик от времето, когато кафето беше задължително с цигара).
Цветенце, глътвай малко валериан и ако е алкохолен извлек още по-добре и си свиркай. И това ще мине.
С цел лечение, откриха ми Хашимото, в момента съм на хормон, целта ми е да го спра, не зная време  колко ще отнеме.
Утре съм на изследване месец след "лечение", за мен не е съвсем.
Освен другите рестрикции съм спряла и всякакви млечни и кръстоцветни.

# 453
Миленски, по спомени Дени е писала за Хашимото, виж тук
https://healthywithdeni.com/about/
Мисля също, че и Шоки е разглеждала въпроса в нейния блог.
Съжалявам,  но не съм много запозната. Ще обадя, ако видя някаква достоверна информация. Дени и Шоки са с личен опит.
На Шоки блога
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/?m=1

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 18:19 от tania6

# 454
  • Sofia
Жалко, че не ти действа.

Да, аз съм с много лениви черва, рядко нещо ми действа. Ще си го изпия, заради другите му ползи. Ще пробвам и да увелича леко дозата, както Лу каза, пък да видим...

Относно вкуса, за мен е поносим, не ми е горчив изобщо, просто леко неприятен, но изпивам чашата без затруднение. Може би всеки го усеща различно. Пила съм преди време един течен магнезий, обаче не цитрат, някакъв друг беше и беше отврат, направо се измъчвах. Усещах го мазен, метален, горчив, сладък и тежък едновременно..  Tired Face Докарваше ми позиви понякога, а други го пробваха и им беше ок, та... не знам.

# 455
Не точно. Ако беше само горчив щях да го преживея. Блудкво е и ми мирише гадно. Но пък ми се отразява много добре и си го пия.

# 456
За кой магнезиев цитрат става дума?

# 457
# 458
Аз от около месец и половина започнах с 24-часови фастове, по веднъж в седмицата.
Тогава съм само на вода, понякога едно чисто кафе на ден, както и чай, в който слагам и сока на един лимон. В тази връзка, лимоновия сок пречи ли на фаста?

# 459
Лимоновият сок не пречи.
Каква е, обаче, идеята на 24-часовия фаст?
И как се храните през останалите дни?

# 460
Записвам се в темата. Имам да свалям много килограми. Бих искала да попитам по колко яйца на седмица въобще могат да се ядат. Благодаря.

# 461
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Записвам се в темата. Имам да свалям много килограми. Бих искала да попитам по колко яйца на седмица въобще могат да се ядат. Благодаря.
Колкото искаш, колкото ти е вкусно, колкото поемеш Joy
В тази тема не броим яйцата нито на ден, нито на седмица, нито на година.
Аз ям яйца всеки ден.
Точно вчера, обсъждаме покупките за вкъщи и аз поръчвам 3х15 яйца Л размер. А половинът ме гледа влюбено и ме пита - Ще ти стигнат ли до събота?!?
Та така...

# 462
  • Пловдив
Аз май не мога всеки ден яйца Simple Smile
Нещо трябва да раздвижа аз...става зле положението Confused Явно трябва движение, за да се раздвижат нещата, ама къде? У дома не става.

# 463
Аз май не мога всеки ден яйца Simple Smile
Нещо трябва да раздвижа аз...става зле положението Confused Явно трябва движение, за да се раздвижат нещата, ама къде? У дома не става.
А да бе не става! Я започни по 16 Мин Hitt тренировки всеки ден в къщи и след 2 месеца ще си говорим Simple Smile А тренирам в къщи сега и начин има. И башка разходки бързи, ако миже по пресечен терен, хем да ти се изветри главата. Аз ако остана в къщи и два дни, без да илизам за 2 часа разходка ще се сдухам тотално:)

# 464
  • Пловдив
Знам аз, ма мотивация нЕмам нещо Head Band  почвам и спирам. Като се постопли може и да се раздвижа навън. С мързел нищо не се постига, само паласки! Туй е мисъл, налЕ? Joy

Общи условия

Активация на акаунт