За какво харчите най-много на месец от семейния бюджет?

• 26 383
  • 548
  •   1
Отговори
# 225
Аз като купувам всяка седмица по три стека и по пътя за вкъщи си мисля ,,за тези 170 лева можех да купя....."И мен сърцето ме боли,но навик и то вреден.И за парите ми е жал,защото мъжът ми ги изкарва с труд,а не е някой на който хората му работят,а той да си върти синджира.И онкологична операция имам и това не ме стряска да ги оставя.

# 226
Пусни в някоя фейсбук група с жени и си готов. Ще те засипят с предложения.
Глупости.

50-100 на ден? - колко ястия искаш?
на едно ястие?
на седмица?
на месец?

И се пита в задачата за колко порции ще се готви? Къде - у нас да ползвам моите съдове, вода и ток или у тях?

На посещение си го представям. И зависи от екстрите. Например после да измие чиниите. Joy Може и едно ястие да е, или едно плюс десерт, но да е изпипано. Има си просто хора, които умеят да готвят.

# 227
И аз съм пушила червен вайсройс  на ден по 1-2 кутии, придружено с дрепресия и успях да ги спра. Да, беше невероятна мъка 2 седмици, но мина и замина. Идва един момент в който човек трябва да си каже "Enough is enough", въпроса е че трябва да изчакате да дойде този момент, в който просто ви писва. На тези, които наистина искат да променят нещо в живота си, било то пушене, пиене, излишни килограми, прекалено консуматорство и т.н. като съвет мога да дам- да започнете да гледате и да контактувате с хора, които живеят здравословно и екологично, аз намерих мотивация в такива канали. Резултата е без цигари, алкохол, с минус много излишни килограми и плюс в спорта Simple Smile

# 228
Кое са глупости? Много жени си търсят почасова работа. За 3-4 часа 50-100 лв. са отличен надник.

# 229
Има такава услуга, не е отскоро. Според джоба, може и шеф готвач да сготви в кухнята ти. Може и жена, тип дом. помощница - да сготви, да измие чиниите, да почисти.

# 230
Специално и по желание на мъже - може и услуга “като на мама”, по инструкции.

# 231
Веднага ти пращам ММ - и готви и чисти професионално.

# 232
  • София
Опа... И аз мога да се включа.Grinning
Давай го мъжо, вместо конкуренция и надцакване, мое спретнем копродукция. Laughing

# 233
Веднага ти пращам ММ - и готви и чисти професионално.

Като ми каза за мъжа ти се сетих за една студентка. Разправяше ми, че има гадже, стартирал фирма за почистване, купувал машини, сам чистел (после като потръгне щял да наеме хора) и се изгърбвал от бачкане.
Викам й: ще го извикам да почисти и тук. Да ни е чистичко и хубаво като идваш. Тя ме гледа сериозно. Не знам изобщо усети ли се, че се майтапя. Joy

# 234
Имам познат, който преди 20 г наистина ходеше да чисти сам по домовете.
Сега е милионер..Wink

# 235
Наем, ток, вода, интернет - 30%
Храна, напитки и стоки за дома - 30%
Спестяване - 20%
Помощ за родителите 10%
Други - 10% ( тук влизат дребни прищявки за дрешка, обувки, козметика)
От спестените веднъж годишно обслужвам моята кола. ММ си покрива разходите на МПСтата сам - само моторите са му три. Това процентно разпределение е на моите доходи, при него цифрите са различни. Сметките ни са отделни, разходите разпределени по равно, но всеки може да разполага с парите на другия при нужда. Единственото дете е вече самостоятелно. Това към момента с ограничено хранене навън и почивки. Готвя всеки ден, ядем всичко - месо, риба, зеленчуци, варива.

# 236
Аз не мисля, че домашната храна винаги е най-вкусна или че поръчаното не е вкусно, както няколко пъти се пише тук.  Аз лично не обичам да готвя и не готвя, със сигурност сготвеното от мен няма да е по-вкусно от ресторант, ако ще със супер продукти да е направено.

Ние поръчваме от изпитани ресторанти, знаем какво обичаме и ядем от там, не сме имали оплаквания, даже напротив.

И честно казано на гости от домакини ме е по-често гнус и не е особено вкусно, каквото и да си мислят те и да си хвалят храната, няма как да се сравни с готвачи в ресторант.

# 237
Нито пия, нито пуша, нито ям по много, нито домашна помощница имам. Парите си ги изкарвам сама от 18 годишна и съм болна на тема пари, за психолог съм, но съм твърде стисната да дам пари за психолог:blush:

# 238
  • София
Аз едно време бях манияк на тема собствени пари, вероятно защото нашите бяха бедни. Сега изкарвам 1/3 от бюджета и не ми дреме.

# 239
Нито пия, нито пуша, нито ям по много, нито домашна помощница имам. Парите си ги изкарвам сама от 18 годишна и съм болна на тема пари, за психолог съм, но съм твърде стисната да дам пари за психолог:blush:

Joy Аз бях същата, с първата заплата карах 3 месеца.. Толкова ми беше болно да ги харча... Joy

Общи условия

Активация на акаунт