🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 7, тема 1

• 37 649
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Аз нямам нищо против веганите, даже вкусни веган неща съм яла. Но защо за Бога трябва да са като от някаква секта? Някакви такива "позитивни", като напушени, въртят като грамофонна плоча някакви заучени мантри за веганството..

Точно това ме дразни и мен. Ами решил си да си веган, бъди. Ама не се изживявай като месия, имащ за цел да спаси човечеството от погрешната храна. Ай моля ви се...

Коя беше Виктория?

Спортната журналистка ми е противоречива. Не ми е твърде симпатична, като пренавита е сякаш.

# 451
  • Sunshine state
Да, вярно, че Борислава се казваше. На мен ми е като зубърката на класа.😆

# 452
Анна как гледа Силвена като ѝ говори - все едно е богиня! Satisfied Пърха с мигли, поклаща одобрително главица, очаквам и да се поклони в някой от следващите епизоди. Весели ме, сега не мога да не ѝ призная, че се справи с английската чаена задача.

Пак не се показват чиниите на всички, много исках да видя еленското руло на рентиера/бат'чед на Найден/...не запомних името.
Мария ми хареса с представянето си.

# 453
  • Mediterraneo
Ана, Виктория и Борислава са моите топ три този сезон! Топ три кухи лейки, да не си помислихте нещо друго. Клоня и бургазлийката да пусна в тази група, ама още не мога да преценя на луда ли се прави или наистина е за групата.

# 454
Бургас - Пламена. Не ми хареса на кастинга и във вчерашното представяне също. Много разпиляно като идеи, много хаос и от кадрите над работното ѝ място. Със сифона беше комично.

# 455
  • Майничка
Засега представянето на Пламена е "Булка шета - град бие!", но може да е инцидентно ошашкване.

# 456
  • София
И аз от време на време веганствам, като си купя бразилски орехи и макадамия, вкусно е, много даже, но рядко ми се случва. И постно ям, но не го смятам за веганско. Много обичам вегански пържени чушки с вегански доматен сос, вегански грах яхния и зелен фасул, вегански салати, плодове и зеленчуци, вегански лозови сармички и боб,  и т.н. и т.н....

# 457
Никого не си харесах от тазгодишния кастинг и не знам как ще я карам по-нататък, засега интересът ми е много слаб. Само един кандидат ми остана в главата, ама защото каза виц без да иска, не за друго - бил роден във Видин, но от 22 години бил кореняк-софиянец.Laughing
Първи епизод от надпреварата беше горе-долу добре, като изключа елиминацията. Тези, които спечелиха значките и най-много ми харесаха - ястието на Мария беше много интересно, въпреки че хляб и риба не ям едновременно, но пък нейното поне беше оригинално. Втората група с месата не беше много интересна, но на Борислава чинията ми се видя най-апетитна. Там жената с баницата беше издокарала доста симпатична чиния, но не се разбра доколко добре се е справила.
Последната задача беше направо дизастър. Всъщност на първата жена чаените закуски ми се видяха най-добре на външен вид, ама тя отпадна накрая. Не знам какво представлява бисквито-курабията, наречена скон, дори не подозирах, че има такъв сладкиш....но и кралицата не ме е канила на чай, та имам извинение Laughing, обаче и другите май не знаеха много - толкова варианти на думата в мн. число имаше, хахах. Повечето бяха издокарали този сладкиш в ужасен и адски непривлекателен вид - груби форми, разтечена сметана и конфитюр. И в този дух не разбрах защо подмяната на конфитюр със сини сливи беше чак такъв грях. Сигурно да топиш разтекли се  сметана и конфитюр е по-файн. И със сандвичите имаше проблеми, обаче критериите на журито нещо се размиха от двойни стандарти. Поне Пламена ме развесели накрая с нейния сифон и предчувствие за бъдещ прякор.Laughing

# 458
Малейй колко обикновено, грах яхния.. трябва да е боб мунг с чия, задължително Simple Smile
И много се дразня като всички наскачат на някакъв тренд.. преди както беше авокадото, сега като гледам е кулито.. във всяка манджа - кули.

# 459
Изтриха ме, ама да кажа, че участничката от Испания с кулинарния блог, споделен преди дни, е съфорумка. Не било по правилата да се споделят профили от форума във форума, изпълнявам.

Може ли линк на ЛС с нейнив бг канал, че не я намерих?

# 460
  • София
Малейй колко обикновено, грах яхния.. трябва да е боб мунг с чия, задължително Simple Smile
И много се дразня като всички наскачат на някакъв тренд.. преди както беше авокадото, сега като гледам е кулито.. във всяка манджа - кули.
  Имам и боб мунг и чия, не са ми вкусни напоследък, и кълновете горчеха и последната чия горчеше.

# 461
Този скоун, екскюзмии, или там както му е името , е една курабия, която ако е топла и я разрежеш , от топлината ще се разтече пълнежа.Много недомислено от страна на продукцията.Един час време, да замесиш, опечеш и да изстине за да  се разреже и гарнира с пълнеж е невъзможно.На този скоун му трябва време да изстине, разреже, иначе на рязане на топло ще стане дизастър, и после гарнитура.
Хайде и великите шефове да си признаят недомислиците.

# 462
Аз от кастингите и вчерашното представяне си харесах Мария. Изглежда ми последователна и явно знаеща какво прави. Много от тях бяха разпиляни. Може и да бъркам, но май не опитваха от ястията на тези с черната престилка. Т.е. аз видях, че дадоха как опитват преди да са взели решения за 3 най-добри и 3 най-лоши чинии, но като че ли предишни сезони ги дегустираха пред тях.
И аз съм на кето диета, ама не я натрапвам на никого. Като тръгнат да ме черпят с неща, които не са ми за режима, отклонявам любезно с някакво извинение и дотам. Не дрънкам на всеки "кето, кето, кето".

# 463
  • София
Този скоун, екскюзмии, или там както му е името , е една курабия, която ако е топла и я разрежеш , от топлината ще се разтече пълнежа.Много недомислено от страна на продукцията.Един час време, да замесиш, опечеш и да изстине за да  се разреже и гарнира с пълнеж е невъзможно.На този скоун му трябва време да изстине, разреже, иначе на рязане на топло ще стане дизастър, и после гарнитура.
Хайде и великите шефове да си признаят недомислиците.
Трите неща, и да бъдат гарнирани, подредени и сервирани с чай, е невъзможно да се направят за час.

# 464
  • София-Младост
Абе възможно е, но да не си под стрес и да ти викат газзз.
Иначе месиш за 5-10 минути, пекат се за още 10-15,може да се сложат заедно с мъфините във фурната.
През това време си мажеш сандвичите.
Печивата се охлаждат за още 10 минути и мажеш с каквото трябва.
Но под стрес, някои не знаят рецептата и т.н., да го измислиш на момента, пък да си и оригинален...трудно.

Общи условия

Активация на акаунт