Киста на яйчника – 3

• 62 803
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
Аз премахнах две кисти с размери 4см и 5см с Примолут нор за 3 месеца по схема. Също пих и билковата смес номер 20 за кисти от Здравница.

Много благодаря , ще проуча билковата смес и ще попитам дали мога да я пия с другото , което вече приемам .
   А ограничавала ли сте се откъм храна и напитки , защото чета без кафе , сладко , млечни , също пилешки истории , газирано и се чудя вече на кое да вярвам , а съм от хората с много ниско кръвно и ако не пия кафе сутрин = главоболие цял ден .
От нищо не съм се ограничавала. Просто пих хапчетата и билковата смес и си живях и консумирах нормално.

# 721
  • София
Аз премахнах две кисти с размери 4см и 5см с Примолут нор за 3 месеца по схема. Също пих и билковата смес номер 20 за кисти от Здравница.

Много благодаря , ще проуча билковата смес и ще попитам дали мога да я пия с другото , което вече приемам .
   А ограничавала ли сте се откъм храна и напитки , защото чета без кафе , сладко , млечни , също пилешки истории , газирано и се чудя вече на кое да вярвам , а съм от хората с много ниско кръвно и ако не пия кафе сутрин = главоболие цял ден .
Ако е вътрешна, може с лекарство.  Външна само оперативно

# 722
Здравейте , момичета !
  Опитах се да изчета всичко , което сте изписали до сега , но все нещо съм изпуснала. Влизам тук за малко помощ , но и за морална подкрепа , защото съм в паника .
  На 26г съм с детенце на 5 годинки .
Последните 3 години си имам проблеми с продължителен цикъл ( 10-14 дни ) , който контролираха с хапчета и като цяло освен досадата , че не знам кога ще свърши , кой знае каква драма не съм имала .
  До минала седмица , когато при полов акт изпитах ужасна болка , която ми скова тялото , причерня ми , стана ми лошо и буквално ми се губят едно 10-20 минути след този момент . Така се озовах в кабинета на гинеколога , който ми заяви " Амии... Киста , доста голяма при това - около 6 на 5 см " . Тук идват и моите въпроси и опит от жени минали през това :
 1. Има ли някоя дама , разминала се с операцията на киста с такива размери ?
2. Може ли някоя да ми даде наистина мнение Кистоп има ли действие , защото това ми е изписано за 3 месеца + отвара от бял равнец , турта и невен . ( Към момента съм на антибиотик за 5 дни , защото кистата била "напрегната ")
  Ако трябва да дам още информация , може да питате .
 Ще бъда благодарна на всеки споделен опит и мнение . 😊

# 723
Момичета, от март месец се боря с киста с размер около 3,5 см и не се повлиява от нищо. Първо бях 10 дни по 2 хапчета Примолут, после два курса противозачатъчни Ясмин, след това 10 дни по 2 Зафрила и сега ме връщат пак на Примолут. За сега отказвам да се оперирам. Как успяхте да се отървете от тях?
Каква е кистата? Имате ли цикъл?

# 724
Момичета, от март месец се боря с киста с размер около 3,5 см и не се повлиява от нищо. Първо бях 10 дни по 2 хапчета Примолут, после два курса противозачатъчни Ясмин, след това 10 дни по 2 Зафрила и сега ме връщат пак на Примолут. За сега отказвам да се оперирам. Как успяхте да се отървете от тях?
Каква е кистата? Имате ли цикъл?

Имам си нормален цикъл, да. Според доктора със сигурност не е ендометриозна. Не се повлия и от последния курс Примолут, та сега нови 3 месеца на противозачатъчни

# 725
  • София
Как разбра, че не е? Ендометриозата се доказва след извършена лапароскопия Simple Smile

# 726
Момичета, от днес съм леко притеснена. Вечерта, докато спях, изпитах силна болка, там където е кистата. Днес болката е по-тъпа, но я има. Отделно имам зацапване, като преди цикъл, но доста по-тъмно и с леки съсиреци ( на противозачатъчни съм ). Дали се е случвало при някоя от вас ?

# 727
  • Варна
Момичета, от днес съм леко притеснена. Вечерта, докато спях, изпитах силна болка, там където е кистата. Днес болката е по-тъпа, но я има. Отделно имам зацапване, като преди цикъл, но доста по-тъмно и с леки съсиреци ( на противозачатъчни съм ). Дали се е случвало при някоя от вас ?

На кой ден от хапчетата си ? Кога трябва да ти дойде ?
  Иначе ми се е случвало тъмно зацапване и със съсиреци ( моите не са били леки ).

# 728
  • София
Здравейте момичета,
В менопауза съм, имам киста на яйчника, която от от 3,2 см е станала 4 за 1,5 месец и трябва да се оперира според гинеколожката ми. Искам да потърся още мнения от лекари, които извършват такива операции в София, и в крайна сметка да си избера на кого да се доверя.
Не намирам тема за гинеколози в София, които оперират и мнения за тях с лични впечатления.
Има доста лекари в Майчин дом, но не зная кои от тях се занимават с подобни проблеми, като чета в Супердок повечето май се занимават с репродуктивно здраве и бъдещи майчици. В Софиямед също има доста гинеколози, но кои от тях оперират, не мога да се ориентирам.
Хвалят много Танчев в болница Токуда и Карагьозов във Вита, но много се чака, а и те не преглеждат, може би трябва първо да мина на преглед при някой от екипа им, за да стигна до тях? За доц. Магунска в Щерев също ми казаха, че не се записват часове за преглед. Е как да стигна до опериращия?

# 729

На кой ден от хапчетата си ? Кога трябва да ти дойде ?
  Иначе ми се е случвало тъмно зацапване и със съсиреци ( моите не са били леки ).

На 18-ти ден съм от хапчетата. По-скоро ме притеснява и постоянната тъпа болка, която изпитвам от 2-3 дни…

# 730
Ехк, първата ми операция беше в Майчин дом. Попаднах на д-р Иван Костов. Тогава бях със смесени чувства към него, но се справи лапароскопски с почти 10см киста.

Други моничета предполагам също ще се включат с мнения за София.

# 731
  • София
Здравейте момичета,
В менопауза съм, имам киста на яйчника, която от от 3,2 см е станала 4 за 1,5 месец и трябва да се оперира според гинеколожката ми. Искам да потърся още мнения от лекари, които извършват такива операции в София, и в крайна сметка да си избера на кого да се доверя.
Не намирам тема за гинеколози в София, които оперират и мнения за тях с лични впечатления.
Има доста лекари в Майчин дом, но не зная кои от тях се занимават с подобни проблеми, като чета в Супердок повечето май се занимават с репродуктивно здраве и бъдещи майчици. В Софиямед също има доста гинеколози, но кои от тях оперират, не мога да се ориентирам.
Хвалят много Танчев в болница Токуда и Карагьозов във Вита, но много се чака, а и те не преглеждат, може би трябва първо да мина на преглед при някой от екипа им, за да стигна до тях? За доц. Магунска в Щерев също ми казаха, че не се записват часове за преглед. Е как да стигна до опериращия?

Вижте проф. Николов в Майчин дом

# 732
  • София

Вижте проф. Николов в Майчин дом
Благодаря, I.R. Мненията са за отговорен и прекрасен специалист при раждане...
Ехк, първата ми операция беше в Майчин дом. Попаднах на д-р Иван Костов. Тогава бях със смесени чувства към него, но се справи лапароскопски с почти 10см киста.

Други моничета предполагам също ще се включат с мнения за София.
Благодаря night , първият свободен час при Проф. Иван Костов е чак за 26.09.

Много се надявам да се включат още момичета за София, едва ли само величията оперират, силно вярвам, че има и други добри специалисти, от които са доволни.
Благодаря още веднъж на всички, които ще се включат.

# 733
Виж също в темата Предстои ми лапароскопия

# 734
  • София
night, питах и там в 12-та тема-повечето коментари за София са за  Танчев в Токуда,  Карагьозов във Вита, доц. Магунска в Щерев, има цитирани и лекари, които оперират и в други градове.. За други специалисти пък четох в черен и бял списък на лекари, но доста от отзивите са стари. Изчетох и 12-те теми за лапароскопията, но за доста от лекарите данните не са актуални като локация. Вече се обърках.

Общи условия

Активация на акаунт