Мислите ли, че двамата човека могат да бъдат заедно, ако имат различен стандарт?

• 12 061
  • 318
  •   1
Отговори
# 75
Важното е да имат еднакви интелектуални способности - кой с колко кеш е "влезнал" не е от значение.
Именно. Човек с IQ 130 рядко отива на среща с някой, чието IQ е около стайната температура.
Вероятно е така, аз съм с IQ 138 (имам документ за невярващите), на милото не го знам колко е, но често си говорим неща на чист български, а не се разбираме. Иначе се харесваме, упорити сме и държим един на друг.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 18:37 от The Stranger

# 76
Една от бабите ми беше в подобна неравностойна финансово връзка. Не е работила ден през живота си, нито изучила нещо, омъжила се е на около 30. Той- професор, богат, от интелигентно семейство. На ръце си я носи цял живот, почина няколко години след нея, та тя не беше ок финансово накрая, с наследствена пенсия и стопяващи се спестявания.
Сега имам друг пример пред себе си, чичото на ММ. На 78 години е, имоти, семеен бизнес. Жена му е с 10 години по-голяма, втори брак е и на двамата, заедно са към 40 години. Тя притежава само каквото той и е купил, няма имоти, пенсията е социална. Едно от малкото образцови за мен семейства, наистина се обичат и всичко, което искат е още някоя година заедно. Тя все още е неговата кралица, държат се за ръка на дивана и се шегуват с виаграта..
 Та може. Но пък ми прави впечатление, че и двете семейства нямат деца.

# 77
  • София
Е много е сладко без деца - чиста любов, чисто наследство.
Аз, ако нямах деца, хич и нямаше да се замисля за пари и бюджети. Щях да си живея на едно розово облаче!

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 08:57 от Rockstar

# 78
Хаха, Рокстар, не говори за наследство. На баба и дядо роднините се изядоха за апартаменти и пари. Само тя кротко отстъпи и накрая преживяваше с 25 лева пенсия. А чичото на ММ няма деца, но брат му има 5, та не искам да си представям какво чудо ще е един ден...

# 79
Сега се сещам за млада жена, която през годините беше успяла да събере много пари, просто защото си е пестелива и с доооста големи доходи заради рядка специалност.
Та тя се залюби за млад мъж, който за същите тези години (двамата са набори) не беше спестил нищо, парите някак си потъваха като в пясък. И той с много добро образовение и високо платен, макар и не чак толкова.
Ами какво да ви кажа, много са щастливи заедно. Понеже още са си млади, не знам нататък как ще се развият нещата. Предполагам, че той ще се амбицира малко от малко да си прави сметка на парите, все пак се води глава на семейството.

Та, може да нямаш кой знае колко пари, макар да ги изкарваш и затова да си с различен финансов статус от партньора.

# 80
Разбира се, зависи от зрелостта на двойката, от желанието да се споделя успеха с другия и от баланса на останалите елементи във взаимоотношенията им.

# 81
Не могат.

# 82
Когато са заедно стандартът се уеднаквява. Лично смятам, че във връзката няма значение стандарта, а средата.

# 83
  • тук-там
Ако има любов, всичко останало е подробност.

Последна редакция: пн, 08 фев 2021, 21:22 от Wild_rabbit

# 84
Къде го мерите IQ-то?

# 85
  • София
В МЕНСА България.

# 86
  • тук-там
В МЕНСА - поне преди десетина години - там, сега незнам. Имаха определени дни в които се явяваш. Имаха и срещи - нещо не ми допаднаха и не им следя дейността.

# 87
  • Paris, France
Хаха, Рокстар, не говори за наследство. На баба и дядо роднините се изядоха за апартаменти и пари. Само тя кротко отстъпи и накрая преживяваше с 25 лева пенсия. А чичото на ММ няма деца, но брат му има 5, та не искам да си представям какво чудо ще е един ден...
........ когато разберат, че чичото е продал всичките си имоти още приживе и е раздал парите на организации за защита на бели лебеди, полярни мечки, анадолски папагали и южноафрикански диви слонове. Запазил си е узурфрукта от продадените имоти до смъртта си.

Трябва, вероятно да се разберат как да разделят печката Горение от 1983г, с 2 развалени чугунени котлона, които вече не се произвеждат и 2 работещи и фурна с неработещ долен реотан и счупено копче за горния. Няколко гардероба от 1958г, разпадаща се секция,остатъци от чешки кристални и руски, порцеланови сервизи, в смисъл по 2-3 пукнати чаши от сервиз и огромна библиотека с вестници, детски книжки и даже тълковен речник.

Чичото, бидейки човек на честта  не е забравил молбата на племенниците Гошо и Тошо да ги спомене в завещанието си. Споменава ги и то поименно. Заръчва им да са добри и честни граждани и да поливат розите пред блока като минават от там в горещините, вечер, разбира се и да хранят двете улични котки, които сладко мъркат около блока, в който е живял последно 

А, оказва се, че извънбрачното му дете  е признато от него и все още живо. Е, не точно признато. Майката е подала молба в съда и на базата на ДНК тест е станало ясно, че е бащата. Фигурира в удостверението за наследници. Е, поне отпада драмата  с делбата на печката, сервизите и холната секция.

Идилия.

# 88
  • По света и у нас

Предпочитам да съм Мишел Обама, отколкото Мелания Тръмп....
Моля ти де осъзнай се какво си пожелаваш преди да се е случило...

# 89
Невена, благодаря! Анализите ти ме разсмиват до сълзи почти винаги, също и сега. Колкото до чичото на ММ, не бъди лош пророк, аз тайно си се надявам на апартамент в центъра на Торино или поне лятната къща в Алпите един ден..😂

Общи условия

Активация на акаунт