Етажната собственост - такава, каквато си я направим 8

• 39 680
  • 777
  •   1
Отговори
# 555
sun sea пръскане на 1 апартамент е под 50 лв. Викни спец. фирма и не си трови нервите.
И при нас има една малоумна с кучета и котки. Не ги извежда, а пикаят в банята и вони от отдушниците. Облепих нашия отдушник с фолио и тиксо и сега не мирише. Няма спасение от идиоти...

# 556
  • Сф
Това ми напомня на съседката от втория етаж, която писна че има дървеници. Оказа се че мъжа и е довлякъл стар шкаф. Напръскаха с фирма и се спасиха . За съжаление,когато живее мърляч около вас ,плъзват гадини.Точно днес , съседка пък от 8 мия имала хлебарки. Ние нямаме, над нас няма и над нея няма .Ами вика си фирма и си пръска. Иначе ние пръскаме за плъхове, бълхи, хлебарки по мазетата на 6 месеца. Достатъчно е , ако няма нещо извънредно. Оттам нататък всеки  си поема.

# 557
Какъв клошар - аз разбрах че за съсед става дума.
Каква институция дириш да гони собственик от дома му?
Може да се изгони собственик от дома му.

Може, но не от институция, а с решение на ОС. Има процедура, да.
Но това не променя факта че никой отвън няма за дойде да им реши ппоблема.
Те са тези, които ще трабва да го направят.

# 558
  • Пловдив
Да, съседът трябва да е ядосал целия вход, а не само 2-3 съседи.

# 559
75% от ид.части даже..
Тя тази процедура е и доста крайна.
Според мен противоречи и с Евр.конвенция за правата на човека, чл. 8 май беше-за неприкосновеността на дома.
Доста непропопционална мярка ми се вижда..трябва системното нарушение да е много сериозно и опасно, че да се приложи. Не знам..крайно ми се вижда.

Но си я има като опция де. Факт.

И пак да кажа...никой от вън няма да дойде да ви оправи проблемите. Да не чакате. Всичко е в ръцете на Общото събрание. Съберете се, обсъдете, вземете някакво решение.

Ако не е свиквано ОС повече от година ли беше, всеки един може да го свика. Лепи покана. Минава през съседите да им каже, и така..лека полека ще станат нещата.

# 560
  • Пловдив
Извинявай, ама останалите съседи нямат ли право на неприкосновен дом? За да се навият цял вход да изхвърлят някой значи много ги е тромозил. Не страдат само някои.

# 561
Извинявай, аз какво казах?
Че трябва да е сериозно нарушението, не че Пенка е намусена и не позсравява, и хоп, вадим я...
То затова има и съдебен контрол на това решение, и слава богу.
Защото го има и другото...да се заядат с някого ей тъй, от злоба и проклетия, и да го изгонят.
Ама не са те последна инстанция, и слава богу!! Да се повторя.

Тук не коментирам случая по-горе, а споделям мои си виждания.

# 562
  • Сф
Извинявай, ама останалите съседи нямат ли право на неприкосновен дом? За да се навият цял вход да изхвърлят някой значи много ги е тромозил. Не страдат само някои.
В България правата и задълженията, както и наказанията и справедливостта са на особен прочит.
Знам само, че е много тежка процедура да изхвърлиш някой от дома му. Има ли всъщност поне няколко примера от съдебната практика? Мисля само за един случай съм чувала в Пловдив.

# 563
  • Пловдив
75% от ид.части даже..
Тя тази процедура е и доста крайна.
Според мен противоречи и с Евр.конвенция за правата на човека, чл. 8 май беше-за неприкосновеността на дома.
Доста непропопционална мярка ми се вижда..трябва системното нарушение да е много сериозно и опасно, че да се приложи. Не знам..крайно ми се вижда.
Ей това коментирам. НЕ  е крайна. Останалите съседи имат също право на неприкосновен дом.

Аз живея в мулти-култи квартал. И съм виждала да колят животно на поляната до блока. Добре, че тия не са ми съседи.

# 564
Ами аз коментирам от опита ми със съдебната система. Не че нещо, но България е осъдена в Страсбург защото е съборила незаконен строеж на цигани. Заради нарушение на чл.8 ЕКЗПЧ и несъразмерност на мярката.

Та тук не че мярката е отдържавен орган, но по аналогия..си размишлявам.
Преценка трябва да се прави. Не щото така някой му скимнало..ама да не се повтарям.

# 565
искам да попитам за предблоково пространство(част от двора е, не е тротоар, там е и входът на блока) - понеже има 4 търговски обекта на партера, някои от тях в това пространство си паркират колите, а за всичките обекти има непрекъснати доставки от автомобили и малки камиони. Живущите едва се дореждаме да спрем, ако имаме тежки неща за товаро-разтоварване. Сега настилката вече е пълна щета и има нужда от ремонт(алфалт или каквото там) - има ли член в закона, който да указва как се разпределят разходите по подобен ремонт? Обща част е наистина, но пък се ползва предимно от търговските обекти

Аз си подбутвам питането, че не сме намерили решение...

# 566
  • Sofia
Имам спомен, че е коментиран подобен казус. Ако е обща част, която се ползва прекомерно от въпросните 4 търговски обекта, може да се съберете на общо събрание и да решите тези фирми да плащат по-високи суми тъй като използват и амортизират непропорционално общите части.

# 567
Земята чия собственост е?

# 568
Земята чия собственост е?

около 40% на инвеститора, останалите са разпределени неравномерно между 4-5 души. Никой в блока няма земя, ако това питате

# 569
около 40% на инвеститора, останалите са разпределени неравномерно между 4-5 души. Никой в блока няма земя, ако това питате
В договора за продажба не са ли описани общите части докъде се простират? Ако никой в блока "няма земя" няма как да са общи части и обитателите да имат някакъв контрол върху извънблокови пространства.

Общи условия

Активация на акаунт