Етажната собственост - такава, каквато си я направим 8

• 39 766
  • 777
  •   1
Отговори
# 420
  • Къде ли не
Свикайте си общо събрание, както ви е посъветвала teta75, и гласувайте парите да се вземат от фонда. Мисля, че не съгласните да плащат ще го преглътнат, щом няма да им се бърка в джоба допълнително. Само остава фирмата да ви е съхранила фонда и имате пари в него.
И аз за цената на чистача се хванах. Нашия ми иде да го изгоня! Много е своенравен. Идва когато иска и прави каквото иска независимо от непрестанно то говорене от моя страна. А не е като да не знам как да се държа като работодател. Наглостта му стигна до там, че напълни сервизно то помещение със стари електроуреди, които съседите щели да изхвърлят. Пред уволнение е. Та искам да си сверя часовника. Става въпрос за София. Седем етажен блок с големи коридори. Колко според вас може да струва местене и миене веднъж в седмицата? Ако имате някой, от когото сте доволни също може да ми препоръчате.

# 421
7етажен в София с дълги коридори (по 5 ап. на етаж) веднъж седмично метене и миене- 120 лв даваме. Отскоро сме с фирма, която дори препаратите са включени в тая цена, втора служителка смениха по лични причини и сме доволни от отговорността на шефа.Писнало ни беше от баби, дето не могат да носят кофата и недовиждат

# 422
  • Къде ли не
az-mama2, може ли да ми пратите на лични съобщения коя е фирмата?

# 423
В момента се опитваме да накараме съседа до нас да си оправи теч в банята. Едната и стена е гранична с нашия килер, другата с коридора точно до входните ни врати. Теча е сериозен и вече изби на  стената. Собственика не живее в България и по принцип винаги след много убеждаване успявахме да получим дължимите суми по фонд ремонт и всички останали асансьор, чистачка. Апартамента се ползва целогодишно от близките.  Сега след като ще е необходим ремонт и на общи части, според вас редно ли е да поискаме да се поеме от тях?
Предполагам, че ще бъде трудно и засяга единствено нашия етаж, не съм сигурна дали останалите от ЕС ще ни подкрепят.

# 424
drago_2008, сменете тази крушка в мазето с лед. Ще се избие още на първото забравяне Simple Smile
Те в общите части са сменени със сензори и лед в цялата сграда, но мазетата(стаичките) са към общия ток и вътре ако някой си забрави няма какво да направим, то и като не се вижда....

# 425
А ако се купят Х на брой лед крушки и се раздадат, всики в неговата маза да смени, ще откажат ли?

# 426
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
най-вероятно да.
подсказвам Wink в някои мазета има и фризери, заваръчни апарати...
а знам и за случай с люпилня за пилета. Simple Smile

# 427
  • Велики Преслав
Аз в ношето открих Раховец със мазен хляб вътре вие за фризери ми говорите.
Вашите консуматори пасти да ядат😅

# 428
А ако се купят Х на брой лед крушки и се раздадат, всики в неговата маза да смени, ще откажат ли?
Подозирам, че може удома да си ги сложат някои Simple Smile С общите пари сменихме ел.инсталацията, ключове и фасунги навсякъде, но имаше съсед, който отказа, въпреки че му обяснихме, че не е безопасно да останат прегорели кабели на 70 г.в неговото помещение, но.... Та така.
Иначе точно така обичам да се действа, за да се решават кардинално проблемите -едно за всички и заедно.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 10:30 от drago_2008

# 429
  • BG
Подозирам, че може удома да си ги сложат някои Simple Smile С общите пари сменихме ел.инсталацията, ключове и фасунги навсякъде, но имаше съсед, който отказа, въпреки че му обяснихме, че не е безопасно да останат прегорели кабели на 70 г.в неговото помещение, но.... Та така.
Иначе точно така обичам да се действа, за да се решават кардинално проблемите -едно за всички и заедно.

И аз съм поддръжник за цялостна смяна, когато инсталацията е стара, но в някои случаи е голямо предизвикателство, поради междусъседски неразбирателства.

# 430
Налага се да сменяме покрив.
Може ли някой да ми каже, по каква формула трябва да се смята часта на всеки от апартаментите, която трябва да се плати.

# 431
Налага се да сменяме покрив.
Може ли някой да ми каже, по каква формула трябва да се смята часта на всеки от апартаментите, която трябва да се плати.

Всеки плаща спрямо % общи части, които притежава.

# 432
  • Варна - Черна гора
Имам следното питане: как тълкувате чл.51 ал.3
(3) (Изм.- ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Общото събрание с мнозинство повече от 50 на сто от
идеалните части от общите части може да реши собственик, ползвател или обитател, който
отсъства повече от 30 дни в рамките на една календарна година да заплаща за времето на
отсъствие50 на сто от разходите за управление и поддържане по ал.1. За отсъствието се
уведомява писмено председателят на управителния съвет (управителят).

Има ли вариант ОС да реши да не освобождава от такса?

# 433
"Може да освободи"...значи ако иска. Може и да не иска.
Това е сама опция...да освободи. Не е задължително.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 18:42 от teta75

# 434
"Може да освободи"...значи ако иска. Може и да не иска.
Това е сама опция...да освободи. Не е задължително.

Демек
Има те няма те , ОС винаги решава да се плаща Wink за неживущите ап. пък било то и 1/2 такса!

Общи условия

Активация на акаунт