Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 114
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
  • някъде в орбита...
Ние не празнуваме Св Валентин от както се оженихме, щото е близка дата. Вместо това на годишнината гледаме да покрием всички близки календарно поводи Joy

# 61
  • Манчестър
Каквото и да е, в БГ си в хубаво и макар и за ограничено време не пропускам година да отидем...

Иначе и аз като Мери, още от миналата година цялата отпуска ще е разделена, букирана, платена......знае се къде, кога, и тн....тази година нищо. И това много ме депресира. Имам пари в ТUI от миналото лято и още се чудя да си взема ли парите или да запазя нещо за лятото, поне да си мисля,че може и да се отиде някъде.

# 62
Да, Миа, украсих още в сряда Wink
Всеки повод за празник е добре дошъл. Днес празнуваме китайската нова година също Simple Smile

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 02:34 от Анонимен

# 63
Блу, тя зимата свърши в България. 20 градуса е все през деня.
В стаята може да е 20, даже и повече, но вън е студено, около 0 е днес във Варна ( в момента е минус 1) и прехвърча сняг. Знам ги тия затопляния в края на януари/началото на февруари, след които пак свива студ. Не им се връзвам изобщо. Помня и осмомартенска зима, и великденски априлски сняг...

# 64
  • UK
Ааа една приятелка ми писа днес, че в Бг е - 1 градус.
Ина, вие вместо да празнувате на една дата, може да празнувате цяла седмица. ❤️🍷❤️🍷❤️

Момичета много ви се радвам на ентусиазма за украсяване и торти. С нищо не ми се занимава,незбам как ще го избутаме тоя халф търм, дано само не вали.

Босонога вие сте в Канада, нали? Там няма ли локдаун, въобще как върви вируса там.

Ние днес ще отбележим китайската нова година с чайнииз тейк ауей.

# 65
Ужасна буря е имала снощи в Бг с отлетяли покриви и счупени дървета. Никак не са хубави аномалиите на времето, които се случват там.

Аз бях забравила, че е Китайската нова година. Хороскопът им звучи доста обещаващо.

В Бг не сме стъпвали от май 2017. Документи оправяхме през Лондон. Но има неща, които трябва да се свършат на място и все някога ще отидем. Зима и лете в Бг ми звучат кошмарно. Пролетно-есенният период е по-примамлив.

# 66
  • UK
В Бг и аз предпочитам великденската ваканция, зимата никога не сме ходили, не ме влече. Тези дни като валя сняг разказва на дъщеря ми за зимите в Бг, когато бях ученичка. Излизах сутрин в 7.05 пътувах 40 мин.в студ. Краката ми замръзнали, абе ужас. Хахаха сега на - 2, не може да ме изкараш на вън.

Планове за почивки и ние не правим. Имаме една седмица в Испания с ТУИ от миналото лято, дано се осъществи. За Бг не правя планове, по принцип аз ходя насила заради децата. Сега имам извинение.

Момичета, все мисля да ви питам Мърморанката не е писала от ужасно дълго време. Някой засича ли я е?

# 67
  • UK
И аз си мислех за нея наскоро, освен да прегледаме на профила дали поне в други теми е писала. Но май от телефон не става това или поне аз не знам къде беше опцията.
Писах ѝ едно лично току що, може въобще вече да не влиза във форума.

# 68
На мен по Коледа ми липсваше много. Но не можахме да се приберем. Нонвсе пак ми е първата година тук. Сега вече с тези ограничение, не му се вижда края. Днес четох, че в Израел не били "цъфнали" след като изваксинираха вся и всьо, та ми е съвсем безпереспективно. Не ми се стои само тук. Искам да пътувам, ей тъй, да си хвана чантата с багаж и да съм в колата.
На всичкото отгоре дъщерята я заболя зъб с пломба, дето ще падне след две години

# 69
  • Манчестър
Сега й погледнах профила. Не е писала никъде от 18 Юни 2020, но е била активна на 10 Февруари , т.е..чете,но не пише🤔

# 70
  • някъде в орбита...
Ина, вие вместо да празнувате на една дата, може да празнувате цяла седмица. ❤️🍷❤️🍷❤️
Абе преди поколението знаехме как да празнуваме. Сега си е празник ако си допия кафето преди да изстине Laughing

# 71
Грийн, да.
В нашата провинция си ходят децата присъствено с маски от септември. Имаха само 2 седмици дистанционно обучение покрай коледната ваканция.

Майка ни дойде преди 3 години декември - февруари и каза, че никога повече няма да стъпи тук зимата Wink, но 2019 дойде лятото и много й хареса този път.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 02:35 от Анонимен

# 72
  • Leeds, UK
Чек се запиша и аз, че ви загубих, че бях 4 дни на работа.
Аве, мерси за темата.
И при нас студеноо, вятър и лед. Другата седмица го дават да се затопли до 10-11 градуса. И ние сме във ваканция и ще съм си вкъщи да го гледам диването. Днес ходихме на зъболекар семейно. У нас тишина, с мъжа ми седим и мълчим поради неспособност да говорим. На него му извадиха счупен зъб и чистене, на мен само чистене, ама болиии. Малкият е добре със зъбите, но потвърдиха, че ще трябват скоби след около година-две.
Ние празнуваме Трифончо у нас. Туй либоФта бошлаф работа. Поръчах си една каса вино от Naked wines и ще празнувам дълго време. У нас играем също настолни игри или четем. Всички сме много запалени по четенето, даже и дребното. Поръчах му пак една трилогия, която ми искаше и няма търпение да дойде. Иначе сме с киндъли всички, но от време на време взимам някой хартиен екземляр. Имаме няколко настолни игри, но любима ни е хлебарката в кухнята, голям смях пада. Даже майка ми игра на нея и викаше най-много от всички. Синчето има настолна лаборатория и изследва де що види или прави капани на котката. А бе занимава се повечето време сам, откакто си го помня. Много е изобретателен и като чистя из стаята му внимавам да не изхвърля някое "изкуство" или "изобретение".

# 73
Винаги съм се чудила как има хора, които с години не се прибират в Бг и не им и липсва. Не се ли пирбирате при семейство, роднини, приятели, или всички те идват на гости тук?

Въпросът ми не е с цел заяждане. Просто ми е интересно каква е причината и как съумявате да поддържате контакт с най-близките.

Иначе на мен си ми липсва българското време. Аз не усещам пролет и есен тук, а и лятото им е едно 😃 една седмица в годината е топло😃 зиморничава съм и студ и влага не са моите 😂

# 74
  • някъде в орбита...
Винаги съм се чудила как има хора, които с години не се прибират в Бг и не им и липсва. Не се ли пирбирате при семейство, роднини, приятели, или всички те идват на гости тук?
И двамата с мъжа ми не страдаме от носталгия.
Скрит текст:
Никога не сме имали този проблем, да ни дърпа към родното място. А много ни натоварва ходенето до Бг, направо е мъчение. Първо да се организира, защото всеки иска ние да сме там когато на тях е удобно, иначе стават междуродови сръдни. И второ, като отидем до Бг всички трябва да бъдат посетени лично, иначе стават междуродови войни. И винаги, ама винаги, има поне няколко сърдити, все с идиотски причини (посетили сме дадена баба/леля/стринка за няколко часа, вместо да отделим цял ден, или подобни). Писна ни, и сега си докарваме родителите периодично, а който друг има желание да ни види е добре дошъл.

Общи условия

Активация на акаунт