Великобритания - тема [86] Зимно Пролетна Много Коронована Локдаунска

• 33 445
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
  • Оптимист по принуда
И другото сега ново - голяма част от работещите в кеър хоум не искали да се ваксинират и сега ще се опитват да ги задължат. Ако не си ваксиниран - губиш си работата. Сетих се за Белла Hug

# 586
  • UK
И аз влизам да кажа като Ронка, че с Бг паспорт не вярвам някой да има проблем да напусне страната.
Аз мисля,че нещата в Европа тепърва ще се влошават и се надявам таз вълна да пропусне ЮК. на мен вече ми писна това седене в къщи или ходене по паркове и  горички, даже слънцето и цъфналите дървета вече са ми опротивели.
Опитвам се да си намера работа, от месеци никой не ми се е обаждал. А заради децата вкъщи съвсем забатачих курса който карах, направо незнам от къде да почна, то ей го още 20 дни ваканция идват.

# 587
По-скоро се притеснявам, че ще сложат България в червения списък. И връщането наистина ще стане златно. Дали наистина са много новите случаи в България или официално се обявява висока бройка, за да намалят избирателната активност там за мен е загадка, но така или иначе тук приемат официалните бройки за факт. Отделно, след месеци стей локал, карантина, дори и да вкъщи, а не в хотел, също ми се вижда страшна. От друга страна, колкото и наивно да изглежда, все още упорито вярвам в някакъв положителен развой за лятото.

# 588
Мога само за три града в Бг да коментирам. Не много, плашещо много са болните и умрелите. Влошават се за часове и няма празни болнични легла и кислород на разположение.
В едната болница труповете се складират в коридора. В два от градовете траурните агенции са препълнени със седмици напред. Тея цитирани бройки на ден са нереално малко.

Направо нямам думи. И мерките пак са само на хартия, и всичко си работи - няма маски, няма дистанция...Франция и Бг за мен вече трябва да бъдат сложени в списъка

# 589
Във Франция от 100 департамента, 16 са в локдаун, сред които е и Париж. И са все в северната част. И явно наистина е страшно там, защото като за страната изглеждат много бройките.

Памперс, моля те, би ли писала тези или тия? Тея, както и онея, са все грешни.

# 590
Аз за един град мога да коментирам. Не са никак розови нещата, все повече чувам за болни познати, вчера чух за един починал. Нямам думи направо. Мираж са мерките там. Мисля, че вълната сега вече е по-голяма от преди, поне за нашия град заразените дневно задминаха бройките от предния път, а дори още не е достигнат пик. Не знам как е по болниците, но предполагам е пълно.
И аз имам работа в Бг, ще ми се наложи пътуване, няма да е с цел почивка, но ако трябва да платя 700 паунда за тестване не знам какво ще правя. Дано лятото утихне малко всичко.
Току що получих мейл от училището, че септември месец ще предлагат на децата уроци по свирене на инструмент в училище, когато, надяват се, вече няма да следим заболели и вълни. На всички им писна.

# 591
И аз се надявам на по-добро лято. Тази година отиваме, каквито и да са условията. Не мисля, че са завишени бройките в България, по- скоро обратното.

# 592
Аз също не мисля, че са завишени. Правят се много домашни тестове, които не се отчитат никъде.

# 593
  • Оптимист по принуда
За България не се надявам на морета, почивки и заведения, просто имам адски много неща за вършене. Честно казано ме е страх, защото там явно нищо не се спазва.

# 594
  • UK
Вчврашната статистика показва, че в Бг има хора в болница от колкото тук.
Аз писах ли, че преди седмица или две си взех комплект от домашните тестове, които правителството предлага. Много лесно, без никакви документи и въпроси, благодариха ми и казаха да се върна за още когато свършат.

# 595
Вчврашната статистика показва, че в Бг има хора в болница от колкото тук.
Аз писах ли, че преди седмица или две си взех комплект от домашните тестове, които правителството предлага. Много лесно, без никакви документи и въпроси, благодариха ми и казаха да се върна за още когато свършат.
Може ли повече информация за тестовете?

# 596
  • UK
По напред някой беше дал линк от държавния сайт.
https://www.gov.uk/guidance/rapid-lateral-flow-testing-for-house … -pupils-and-staff

Проверяваш кой е най-близкия ти адрес и отиваш да вземеш два пакета, може да поръчаш и по пощата , но е само един пакет. Ако е положителен теста го регистрираш на сайта и отиваш за ПСР тест.

# 597
  • Манчестър
Мога само за три града в Бг да коментирам. Не много, плашещо много са болните и умрелите. Влошават се за часове и няма празни болнични легла и кислород на разположение.
В едната болница труповете се складират в коридора. В два от градовете траурните агенции са препълнени със седмици напред. Тея цитирани бройки на ден са нереално малко.

Направо нямам думи. И мерките пак са само на хартия, и всичко си работи - няма маски, няма дистанция...Франция и Бг за мен вече трябва да бъдат сложени в списъка

Pampers Може ли източник на инфото за тези трупове в коридори, защото моята информация от БГ от лекар в Спешен център/шеф на реанимация и ГП са съвсем други и в никакъв случай както ги описваш...

Alex_Sandra - в БГ бройките да доста завишени.....идват избори разбира се, искат да спрат хората да гласуват....

# 598
Здравейте момичета!
Не съм писала от години тук, та реших наново да се представя, вместо само да чета. Живея от 6 години и половина в Англия (от скоро сме в West Sussex), женена за англичанин, имаме общо две дъщери, а сега (за да сме част от клишето Grinning), чакаме ковид бебе Grinning, което живот и здраве, трябва да се роди през септември.
Чета ви с интерес и ще гледам да се включвам по-често.

Относно това, което обсъждате в момента, мен най-много ме притеснява да не включат България в списъка страни от червената зона. За съжаление имам съдебно дело, което се точи в България, плюс роднини в неособено добро здравословно състояние, и ми се налага да пътувам сравнително често. Изгубих бройката на тестовете, които съм си правила до този момент (и в двете посоки).
Относно почивките, смело си резервирахме 1 седмица на о-в Крит от 22-ри юни, но с опция за рифънд както на билети, така и на настаняване, в случай, че рестрикциите не отпаднат на 21-ви.

# 599

Pampers Може ли източник на инфото за тези трупове в коридори, защото моята информация от БГ от лекар в Спешен център/шеф на реанимация и ГП са съвсем други и в никакъв случай както ги описваш...

Alex_Sandra - в БГ бройките да доста завишени.....идват избори разбира се, искат да спрат хората да гласуват....

Би ли си обосновала, моля. Какви са точните бройки тогава?

Общи условия

Активация на акаунт