213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 846
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Sunny kiss, аз не съм пращала до сега дете по самолет Simple Smile, но пък имам опит в авиацията, тача че питай каквото те интересува.

# 181
Дъщеря ни пътува поне десет пъти с такава услуга като беше по-малкба, но не с Луфтханза. Предполагам, че не е по-различно и е доста просто и удобно.

# 182
https://www.uni-hamburg.de/newsroom/presse/2021/pm8.html  Интересно четиво за произхода на Ковид.

# 183
Ние обикновените хора няма да разберем истината никога. Преди месец китайците най-после разрешиха на учени от други държави достъп до тяхна информазия. Уж имало над 600 проби от пазара, като около 30 били положителни, но от човек ли, от животно ли..не казват. Няма и да разберем.
Аз да ви кажа китайците просто искаха  да си отворят нов пазар и да си продават маските Simple Smile как заляха пазара с тях не е истина..на шега това, но преди само те ходеха с маски заради въздуха.

# 184
По повод пускането на деца да летят сами- до къде изпращаш детето,имаш ли право да отидеш до гейта и да чакате заедно до качването в самолета? Най- вече организационно ми е интересно! Nerd

# 185
  • Варна
По повод пускането на деца да летят сами- до къде изпращаш детето,имаш ли право да отидеш до гейта и да чакате заедно до качването в самолета? Най- вече организационно ми е интересно! Nerd
Не, нямаш право.
Правите чекина на гишето, предавате багажа, попълвате документите и от там нататък детето се поема от служител на авиокомпанията или летището. Този човек съпровожда детето навсякъде - от чекина до самолета. От там нататък го поемат стюардесите и после по обратния ред.
Много е важно в България, човека, който е вписан в документите, че ще го посреща да не си забрави личната карта, защото има много такива случай.

# 186
Ние смятаме да си поръчаме маски (одобрени) за многократна употреба. Някой ползвал ли е? Малко ме притеснява това, че се перат само със стъдена вода.

asyalein, не знам защо толкова малко ще учат. Sad Аз си мислех, че отгоре спускат на училищата точно какво да правят, но явно не е така.
Следващито училище още не сме го избрали на 100%. Детето иска там, където ще е най-добрият му приятел (и вероятно още доста деца от училището). Точно от тази гимназия ще си качат инфо материалите чак на 25.02. Снощи гледахме другите 2 възможни. Едната хич не ми хареса. Sad Иска ми се да харесаме истински една и да кажем “Тази ще е!” (или поне да имаше само една възможна 😀), а сега ми е едно свито и притеснено такова...

Не ми харесва и това, че се във всички се учи и следобяд (всички са Г8). Тези деца кога виждат дневна светлина изобщо, особено през зимата? Май никой не мисли за това. Всички допълнителни активности - все вътре. Спорт - в зала, нема що, много полезно.

# 187
Синьо,
Явно при вас децата добре понасят Г8. В нашия град всички гимназии се върнаха на Г9 още преди 2 години май. Експериментът се оказа неуспешен.

# 188
Синьо учи се следобед, да . Например имат сряда до 17 часа, шторника до 16“30 ,  5 токласника понеделник до сряда са до 15 - 15“30

учи се следобедите.
Но и време остава. Особено когато деня е дълъг.

Ние избрахме умишлено да НЕ е в гимназията на най-добрия приятел. Не защото дететпо беше лошо, а за да започне наново. Никого не познаваше. Интегрира се веднага и направи много нови приятели и нови навици . Плюс старите. Така решихме.

#Reina да. Точно китайците само до маските са опряли. То ако се загледа човек в новините става моментално ясно къде стигнаха до това да се докопа до едно бизнесче с маски и големи пръчки и далавери и замеряне с държавни милиарди . Мизерия. Да не очакваш. Толкова развити и богати културни в миналото държави до какво нещо стигнаха. Невероятно просто.

# 189
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Изборът на следващо училище ми е мега тегав.
Определено няма да гледам къде ще ходят приятелчетата, защото имат различни нужди, различни силни страни.
Аз преди основното бях обиколила доста училища с реформ-педагог.концепт.
Всичко звучи супер, но реалността е друга.
И за частни, и за държавни важи какви учители ще се паднат.

Бела, не са ли много уморени децата?

При нас е пролет, птичките пеят. Дано децата имат късмет и да се задържи, за да могат в училище да са и малко навън.

# 190
Тая жега не се търпи. Термометърът на терасата отчита почти 19 градуса. Rolling Eyes

# 191
  • Немция
И следващите дни ще е жега, чак ненормално за февруари.

Ужас, много дълъг учебен ден имат Г8.
При нас вече са Г9, първите години масово са до обяд. Тук - таме има някои изключения за отделни дни.
Големият Бибитко в 7ми клас ще има един или два дълги дни.

Преценете според детето дали бързо завързва нови познанства, дали умее бързо да се интегрира в съвсем нов колектив.

# 192
Да Ася. Иморяват се. И ние . Защото освен това имат и много домашни.
но се оправяме.
Супер жега е. КАжете къде има едно заледено езеро. Сега е момента да се топна за проба.

# 193
Ненормална работа 20°.
Аз забравих какво е Г8, Г9...но като гледах програмите на някои у-ща не видях да учат следобяд.
Нас ни посъветваха да не слушаме детето къде иска защото на 10год не могат да преценят.

# 194
  • Берлин
Хич не ми е жега. Много ми е хубаво. Върнах се от разходка и да приготвя един термос чай и пак изчезвам. Слънцееее е и пролет идееее

Миналия ден получих бележка от хермес, че пратките са ми у комшия. Друго си е на български да е написана 😆😆😆

Общи условия

Активация на акаунт