213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 605
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
На мен друго ми е интересно с този тест от Алди- ако ти го изискват някъде ( при фризьор,в магазин и т.н.),от къде ще знаят,че точно ти си си направил негативния тест,а не си го взел на заем от  комшийката срещу парче кухен ,защото имаш термин...  Stuck Out Tongue Winking Eye И след колко време му избледняват чертичките? Ето ти нов бизнес- отдаване на негативен тест под наем! Money With Wings

Тестът ставал с дата, днес като го направиш, изписва 07.03 на него... но и аз това си мислих - какъв хубав бизнес ще се завърти с негативен възрастен, правещ всяка сутрин 50-100 теста (според търсенето), и някой внук ще ги продава онлайн. 5 евро/тест в алди, негативен - 15-20 евро.
Има много хора, които ги е страх да се тестват, за да не излезнат позитивни, но пък им се ходи наляво-надясно и все си мислят, че "на тях точно няма да им се случи"

# 616
затова правят разлика между schnelltest и selbsttest
като доколкото рабрах втория важи само за лична информация

# 617

Вторият ще е изискване за посещение на ресторанти и магазини - или поне аз така разбрах (ако са еди колко си на 100к)

# 618
Аз не съм спряла да ходя на работа. Опитах хоум офис и установих, че единствено ходенето на работа ми държи здраво нормалността. Аз правя всеки понеделник тест, не ми е драма.
Одеве ходихме с Мм до Баухаус и после до Оби, че сменяхме кухнята и не ми хареса смесителят. Честно ви казвам, това е лудост. Идеше ми да се гримирам и покача на токчета. До какво доживях?! Да ходя на шопинг в бау маркети. Сега съм си сипала едно уиски и съм се изпънала в доволство на дивана. Каква радост,а 🤪
Исках да видя наживо килими/пътеки, за да видя дали харесваният цвят пасва на новите плотове. Пасва, сега мога да си завърша поръчката и да си къркам пред телевизора.

И ние вчера ходихме в Баухаус. Какво вълнение! Магазин най-после! Laughing
Иска ми се вече да заживеем нормално отново, но едва ли ще е тази година. По-миналата седмица малкият ми син се дипломира, толкова искахме да бъдем с него, но уви. Бяха разделени на няколко групи, всичко е било тържествено, чели са Хипократовата клетва, получили са си дипломите. Прати ми клипчета и снимки, изгледах ги и се наревах едно хубаво. На следващият ден почина свекърва ми, в деня на годишнината от сватбата ни. Добре, че мъжът ми успя да си отиде за погребението.
Понякога имам чувството, че живея в някакъв театър на абсурда, че сънувам, но уви.

# 619

Вторият ще е изискване за посещение на ресторанти и магазини - или поне аз така разбрах (ако са еди колко си на 100к)

и как ще го прилагат точно?
Pipi_ именно . пълен абсурд. никаква логика в нищо.
и бизнес, бизнес и интереси.

# 620
Изискванията за посещение на магазин, театър и т.н. не правят никаква разлика между schnelltest и selbsttest. Единствената разлика е, че първият е безплатен веднъж седмично.

Papa Panda, възрастният има 50-100 безплатни теста след 50-100 седмици. За търговия не става, но могат да се менкат между приятели.

Няма дата на бързите тестове. От безплатните ти дават сертификат с дата, но самите тестове не я показват. Като си го купиш от магазина пък ще показваш самия тест, пак без дата. Недомислено.

Следите ли корупционния скандал с маските? Чудно просто.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 08:04 от Анонимен

# 621
много ще ми е интересен зелено-черния скандал как екологично успяхме да се справим с боклука от маските ,тестовете, ваксините  и пр.  Къде точно ги експортирахме и как сме сигурни , че не са в морето.

# 622
много ще ми е интересен зелено-черния скандал как екологично успяхме да се справим с боклука от маските ,тестовете, ваксините  и пр.  Къде точно ги експортирахме и как сме сигурни , че не са в морето.
Мен от сега ме боли за планетата. Ние често ходим по горите, навсякъде има маски, яд ме е на хората. Като цяло за цялата пластмаса която се изразходва ме е яд. Има толкова много продукти за еднократна употреба с недоизмислени опаковки.
Днес бяхме около едно езеро и ресторанта там е изкарал отвън щандове за гофрети и Reibekuchen, продават и напитки. Отвън на поляната беше навалица невиждана. Всички се сливаха в една огромна група и мляскаха доволно.

# 623
  • Германия
В работата имам възможност да се тествам всеки ден, дотук добре, но не ми дават черно на бяло, че съм отрицателна. Само, ако някой е положителен веднага го привикват за PCR тест и контактните му колеги. Тоест, ако ще ходя при физиотерапевтката за масаж, ще трябва или да ида до личния лекар (времегубене) , но безплатно тестване или алди-тест, (финансов аспект) но въпросителна дъстоверност, че е мой, а не на детето резултата например.
За еднократните маски и опаковки пък да не отварям дума..В къщата ни първият контейнер, който се напълва е жълтият, опаковка за щяло и нещяло; кутиите за храна (единият от съседите доставя храна по домовете и съответно и неговите си порции си ги носи в стиропорки). Маски  изхвърлени или изгубени, видях и в гората вече, не само по паркингите и улиците. Или както една колежка каза, няма да ни съсипе толкова ковид, колкото обстоятелствата и цялото политическо безумие около нея.

# 624
Само като малък Hinweis - бързите тестове при личен лекар са безплатни, но мисля, че издаването на атест, който потвърждава резултата с подпис и печат на лекаря, се заплаща (5 евро)?

# 625
Аз пък чета обновените правила за NRW и пише, че тестове са нужни само за занаятчийските услуги, при които не можеш да носиш маска, например козметик. За магазините пише за термин, но не и за тест. Дълъг списък магазини са без термин.

https://www.land.nrw/de/wichtige-fragen-und-antworten-zum-corona-virus

Честит празник дами. 💐

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 08:06 от Анонимен

# 626
Soft,
На пресконференция за Хесен казаха почти същото, тест за фитнес и услуги като масаж, физиотерапевт, за магазини - само тервин и фризьори без тест. За ресторанти още е рано.

# 627
  • Berlin
Честит празник, дами! По случая в Берлин е официален почивен ден и имаме хубав дълъг уикенд. Simple Smile

# 628
В Баден-Вюрт. от следващата седмица пускат и класове 5 и 6 присъствено на училище с разделени класове и променена програма. Подробности ще дойдат тези дни. Дано скоро пуснат и големите.

# 629
две седмици след това

Общи условия

Активация на акаунт