Математически турнири 1-4 клас. Тема №58

• 78 229
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Където морето целува небето...
Най- ме е страх като чуя "много лесни бяха". Та и днес така. Първо явяване на ЕК, ще видим какво е направил. Днес са им раздавали и медалите от МБГ и е доволен от деня.

# 151
  • Бургас
Не е вярно. До днес, 16:00 трябваше да ги изнесат на видимо място в училищата- организатор.Интересно какво се разбира под видимо място. Щото достъпът на родители вътре в училището през пандемията е забранен.

Мисля , че по регламент до 18.04. нямат право да изнасят задачите
[/quote]

До 16 ч. днес трябва да се изнесат отговорите на задачите, а до 25. 03 протоколите с резултатите.

# 152
Един тъп въпрос: Кому са нужни отговорите на задачите, без самите задачи?

# 153
  • София
Моето дете си позна верните отговори на първите две и на последната, предпоследната му е грешна, за другите също изказа подозрения кои са му верни. Но той е преписвал 3 пъти отговорите на бланката, защото сам преценил, че е писал грозно, та почти ги е научил наизуст някои комбинации от съседни отговори. Иначе и той каза, че били лесни задачите за 4 клас. Чакаме резултатите Simple Smile

# 154
Един тъп въпрос: Кому са нужни отговорите на задачите, без самите задачи?
                                                                            Анджък.

# 155
А какво значение имат задачите, след като вече е минало състезанието? Каквото са направили, такова....

След като излязат резултатите, може да си реши сгрешените задачи, но сега не е нужно. Поне според мен.

# 156
Ето извадка от регламента
25. На видно място в училището координатор, в училищата домакини и на
електронните им страници се поставят:
– верните отговори, не по-рано от 16:00 ч. на 18.03.2021 г.;
– протоколите по класове с резултатите на явилите се ученици, не по-късно от
14:00 ч. на 25.03.2021 г.
Моля, ако видите отговорите на сайта на някое училище да сигнализирате. Аз сега проверих в нашето и в още две, но не открих отговорите.
Благодаря

https://107uchiliste.webnode.com/_files/200007993-82cc882cca/EK1-4.pdf

# 157
А какво значение имат задачите, след като вече е минало състезанието? Каквото са направили, такова....

След като излязат резултатите, може да си реши сгрешените задачи, но сега не е нужно. Поне според мен.
Точно сгрешените задачи е най-добре да се прегледат докато решенията са още топли в съзнанието на детето. След една седмица може и дори да даде друг отговор или въобще да не се сеща какви са му били разсъжденията по време на състезанието. При всички случаи виждам по-голям смисъл в това да се публикуват задачите отколкото само отговорите.

# 158
Вие си знаете, разбира се. Аз лично не карам детето да решава отново задачите вкъщи преди да излязат резултатите и съответно да си види грешките.

# 159
И моята обратна връзка е ,че са били труднички задачите за 3-ти клас.Като цяло ,до колкото знам те са почти идентични с тези за 4-ти клас, като логика , и само числата и сметките са по-сложни ( за повечето задачи де,не за всички). Така седят нещата и за 1-2 клас. Т.е. може би е нормално,  ако са се готвили и миналата година и са ходили на няколко и други състезания ,да им се сторят по-леснички задачите тази на 4-токласниците.
Аз поне на това се надявам ..другата година вече да му са лесни задачите по олимпиадите и състезанията ...нали за това сме ги подхванали от рано Wink Wink
Това с подигравките е много грозно и невъзпитано , но за съжаление децата са много жестоки.
Моят син имал неблагоразумието да пръцне в час ( изтървал се разбира се) и сега всички му се подиграват и го наричат с имена . Аз му казвам,че защото е готин и разбран и го харесват децата и за това го бъзикат така Wink Wink Wink

Хич и не искам да ги гледам ни задачите , ни отговорите ....само ще се ядосвам или накрая реалността ще е съвсем друга. Казах му директно - това ти е първото състезание от много време ...искам да се ориентирам дали се справяш и дали има смисъл другата година да се явяваш на сумати състезания и изпити , аз да се пъна да търся задачи и да обяснявам , за  да те приемат в някакво училище със засилено изучаване на математика ...или ще си продължиш в кварталното:) Wink

# 160
На дъщеря ми - 4 клас - не ѝ стигнало времето да реши всички задачи - решила 20. Ама тя е много усърдна, връща се, ако нещо я е затруднило, проверява се и като цяло не бърза. Имаше притеснения, че може да не е нанесла всичко правилно в бланката, защото вече времето я е притиснало. Иначе каза, че имало много лесни, но имало и много трудни задачи. И аз не обичам да проверявам, преди да се излезли резултатите - каквото е направила - такова.

# 161
И на моят четвъртокласник са му се видели лесни. Което ме кара да си занижа очакванията

# 162
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз като чуя "беше много лесно",направо отписвам изпита или състезанието Wink.

# 163
Моето каза, че имало и лесни, и трудни задачи - за 4 клас.
Някой знае ли каква е била последната задача за 4 клас, че този отговор 1 нещо не ни харесва? Simple Smile

# 164
Моето каза, че имало и лесни, и трудни задачи - за 4 клас.
Някой знае ли каква е била последната задача за 4 клас, че този отговор 1 нещо не ни харесва? Simple Smile

Същото мнение изказа и нашият младеж за задачите.
Последната е била: Имаш 3 кутии - в първата - 2 бели топки, във втората - 2 черни топки, в третата - една бяла и една черна топка. На кутиите пише какво съдържат, но то не е вярно. Колко топки трябва да извадиш най-малко, без да гледаш вътре, за да си сигурен за вярното съдържание на всяка една от кутиите?
Много хитра задачка, хареса ми.

Общи условия

Активация на акаунт